Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Amikor Hitler Angliát bombázta...

Amikor Hitler Angliát bombázta a nép csak még elszántabb lett. Lehetséges hogy ha kevésbé bombázza, akkor megtörnek?

Figyelt kérdés
2016. szept. 19. 23:51
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

"Ez Churchill alatt nem történt volna meg"

Pont a németek miatt lett akkora hatalma Churchillnek.

Anglia vezetősége korábban komplett országok feláldozása árán is békét akart.

És oké, h Churchill alatt nem adta volna meg magát de ha a németek nem annnyira kegyetlenek akkor Churchillt meneszthették volna. Igy is felmerült néha.

2016. szept. 20. 10:51
 12/19 anonim ***** válasza:

3-as

"Tényleg? Én meg mindeddig úgy tudtam, hogy a britek egyértelműen megnyerték a légicsatákat. Egyelőre még nem ingattál meg ebben a meggyőződésemben."

Nem vontam kétségbe az angolok győzelmét.

De ami kevésbé köztudott az az, hogy az angliai bombázások lekötötték szinte e teljes angol légierőt, így az angliai légi csata alatt a La Manhce csatorna fölötti légtér gyakorlatilag végig német "kézen" volt.

"Ez igaz. Ami még elengedhetetlen lett volna: egy rendes felszíni flotta, ami fel tudja venni a versenyt az angol hajókkal, illetve partraszállásra alkalmas hajók, nem pedig átalakított folyami bárkák. Ezek viszont hiányoztak, és nem is volt realitása, hogy meglegyenek."

A német flotta elég lett volna, ha megfelelő légi támogatásban részesül. El is kezdték gyártani a partraszálló hajókat, de Hitler elvetette az ötletet, mert úgy gondolta a Szovjetunió elleni hadjárat fontosabb.

2016. szept. 20. 11:27
 13/19 anonim ***** válasza:
Sőt,ha egyáltalán nem bombázza,akkor egyetlen lövés nélkül,virágesővel fogadják Londonban.Ez csak logikus?
2016. szept. 20. 11:42
 14/19 anonim ***** válasza:
72%

"Google a barátod"

Nem az én dolgom, hogy a te állításaidat alátámasszam, hanem a tied. Hajrá.

2016. szept. 20. 11:52
 15/19 A kérdező kommentje:
Az enyim se. Ezek nyilvános adatok, nem igénylik az én alátámasztásomat.
2016. szept. 20. 15:08
 16/19 anonim ***** válasza:

"

Az enyim se. Ezek nyilvános adatok, nem igénylik az én alátámasztásomat."

Azt valóban nem. Csak be kell linkelned a forrást.

2016. szept. 20. 15:39
 17/19 A kérdező kommentje:
Nem kell.
2016. szept. 20. 16:12
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem tudsz forrást találni, mert ez egy baromság :D A Luftwaffe gépei nagyrésze már elavultnak számítottak az angliai csata során, a Spitfire-ek megették őket reggelire. Míg a Luftwaffe pilótákat 100-150 óra kiképzés után már missziókra küldték, addig ez a RAF-nél 300 óra körül volt, ezáltal sokkal tapasztaltabb pilótáik is voltak. A Luftwaffe, illetve a Kriegmarine a 2. vh során egy percre se irányította a La Manche csatornát.
2016. szept. 20. 16:27
 19/19 anonim ***** válasza:
A RAF kis híján összeomlott, de Hitler a SZU ellen készült, így leállította a légi offenzívát.
2016. dec. 11. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!