Amikor Hitler Angliát bombázta a nép csak még elszántabb lett. Lehetséges hogy ha kevésbé bombázza, akkor megtörnek?
"Ez Churchill alatt nem történt volna meg"
Pont a németek miatt lett akkora hatalma Churchillnek.
Anglia vezetősége korábban komplett országok feláldozása árán is békét akart.
És oké, h Churchill alatt nem adta volna meg magát de ha a németek nem annnyira kegyetlenek akkor Churchillt meneszthették volna. Igy is felmerült néha.
3-as
"Tényleg? Én meg mindeddig úgy tudtam, hogy a britek egyértelműen megnyerték a légicsatákat. Egyelőre még nem ingattál meg ebben a meggyőződésemben."
Nem vontam kétségbe az angolok győzelmét.
De ami kevésbé köztudott az az, hogy az angliai bombázások lekötötték szinte e teljes angol légierőt, így az angliai légi csata alatt a La Manhce csatorna fölötti légtér gyakorlatilag végig német "kézen" volt.
"Ez igaz. Ami még elengedhetetlen lett volna: egy rendes felszíni flotta, ami fel tudja venni a versenyt az angol hajókkal, illetve partraszállásra alkalmas hajók, nem pedig átalakított folyami bárkák. Ezek viszont hiányoztak, és nem is volt realitása, hogy meglegyenek."
A német flotta elég lett volna, ha megfelelő légi támogatásban részesül. El is kezdték gyártani a partraszálló hajókat, de Hitler elvetette az ötletet, mert úgy gondolta a Szovjetunió elleni hadjárat fontosabb.
"Google a barátod"
Nem az én dolgom, hogy a te állításaidat alátámasszam, hanem a tied. Hajrá.
"
Az enyim se. Ezek nyilvános adatok, nem igénylik az én alátámasztásomat."
Azt valóban nem. Csak be kell linkelned a forrást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!