Ha háború miatt besoroznának, akkor harcolnál Magyarországért?
"Ha kirobbanna egy háború, már mennék is."
Ennyi, ez ilyen egyszerű. Hogy annó nagyfateromnak nem jutott eszébe? Neki mennie kellett a Don - kanyarba.
De hová mész?
1. Ellenséges országba.
Ha te ott mindenre megesküszöl ami szent, hogy gyűlölöd az aktuális magyar vezetést és teszem azt a nyelvet is bírod, akkor is ellenség vagy nekik és becsuknak vagy kiutasítanak. Rosszabb esetben kémnek néznek - golyó.
2. Velünk szövetséges országba.
Ők alig várják, hogy magyar szövetségesük katonája helyett a saját fiaik hulljanak a frontokon. Kiadnak mint a huzat katonaszökevényként, esetleg besoroznak ott.
3. Semleges országok.
Ezek meg alig várják a menekültek tömegeit, jobb dolguk sincs.
Ha kitörne egy komolyabb háború, azonnal intézkedések egész sora következne - a legdemokratikusabb országokban is - és egy csomó jogot felfüggesztenének. Minden reptéren, vasútállomáson, határon járőrök lennének, s eléggé szemet szúrna, ha egy katonakorú fiatalember külföldre igyekezne.
Aki ilyen időkben trükközik, azokkal nagyon keményen szoktak eljárni.
Szerintem két fajta ember létezik egy országban:
Aki ott él, és akit valami odaköt egy országhoz.
Szeretem Magyarországot, mert miért ne szeretném, itt lakok, és itt élem mindennapjaimat, de azt nem szeretem, ami az országban folyik. Folyamatos viták a politikában, folyamatos károgás, pénzügyi gondok, drága minden. Nem vitagenerálásból írtam azt, amit írtam, vélemény, és mint tudjuk, minden egyes vélemény szubjektív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!