Szerintetek mit éreztek azok a katonák akik Hiroshimára dobták az atombombát?
Szóval ez teljesen más mint amit én hittem.
Teljesen nyugodtan aludtak azután éjszaka hogy százezer ártatlan embert öltek meg. Szomorú:-(
"Semmit nem éreztek és lelkiismeret furdalásuk sem volt. Amerikai módra." ???
Javíts ki ha tévednék, de szerintem nincs olyan ország, amelynek katonái sajnálnák, ha csapást mérhetnek az ellenség hátországára. Lelkiismeretfurdalásuknak se nagyon kellett lennie, elvégre nem ők támadták meg hadüzenet nélkül a japánokat, hanem ez fordítva történt.
Úgyhogy hiába akarod úgy beállítani, hogy azok a gonosz amerikaiak gyilkolták szegény ártatlan japánokat, akkor háború volt, és az amerikai hadvezetés célja a háború minél gyorsabb befejezése volt, minél kevesebb amerikai katona feláldozásával. Erre pedig az atombomba bevetése volt a legalkalmasabb megoldás, akár tetszik, akár nem.
Utólag lehet azon moralizálni, hogy helyes volt-e porig rombolni két japán várost, és kiirtani majdnem a teljes lakosságot, de ismétlem, akkor háború volt, és a cél az elhúzódó háború megakadályozása, a minél kisebb SAJÁT veszteséggel történő győzelem volt.
Nem az ellenség veszteségeit akarták minimalizálni, hanem a sajátjukat. (A japánok is.)
" Semmit nem éreztek és lelkiismeret furdalásuk sem volt. Amerikai módra."
És a japánok mit éreznek a háborús bűneik miatt? Elárulom, a nagy büdös semmit, soha nem kértem semmiért bocsánatot. Koreai szexrabszolga nők a hadseregnek? Nem. Vegyi és biológiai fegyverek bevetése a kínaiak ellen (kutak kolerával mérgezése, stb.)? Semmi. Fél Óceánia megszállása? Semmi. Emberkísérletek foglyokon? Semmi. Hadüzenet nélküli támadás az USA ellen? Nuku.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!