Többségében az idősek mondják hogy vissza kell állítani a sorkötelezettséget (sorkatonaságot), de ők miért nem gondolnak a fiatalokra hogy mi lenne velük ott?
Sok téveszméd van kérdező, de azokra nem reagálnék.
Akik azonban a sorkötelezettséget szeretnék visszaállítani, elsősorban a mai fiatal nemzedék fizikai állóképtelenségét nézik. Nem a "dögöljön meg a más tehene is" mentalitás miatt mondják (vagy csak nagyon kevesen).
És bizony a tutyi-mutyiság nemcsak az adott személyre tartozik. Ha ebből sok van, attól lesz olyan az ország, amilyen most. Az ilyen embertől ne várj elkötelezettséget, minőségi munkát (nem is tudja, mi az), és főleg ne fejlődést. De várj tőle káoszt, minden elfogadását, siránkozást és hasonlókat. És ez bizony rád is, rám is, és mindenkire tartozik.
A sorkatonaságról szóló leírásod nyilván valami elfogult résztvevő meséje. Egy célt nem minősíthetsz abból, milyen volt a kivitelezése. A szocializmusban többnyire (de nem mindig és mindenhol!) nagyon buta emberek vezényelték, ők azt hitték, így kell. Hát nem így! De lehet jól is, értelmesen is, hasznosan is, és főleg úgy, hogy élvezhető legyen. Csak érteni kell hozzá.
Nem tudom mi a baj,a vékony fiúkkal.
Ez nagyrészt genetika kérdése.
A fiúk arányban még mindig többet sportolnak,minta lányok.
A legtöbb lány számára az egészséges életmód egyenlő a koplalással,éheztetéssel.
A nagymamák meg a fehér liszttel sütnek,azt sem tudják hol kezdődik a minőségi étkezés,és ezek papolnak azzal,hogy milyena fiatalság,nevetséges..
Az idősek között különösen sok a megkeseredett, akik ha nem is nyíltan, de nagyon irigyek a fiatalokra. Valahol megértem a fájdalmukat úgymond, hogy felettük már elszállt az idő, de ez nem indok arra, hogy a fiataloknak direktbe rosszat akarjanak. De ha megnézed, Magyarországra ez hatványozottan igaz. Az idősek többségét (tiszt.kiv.) csak a nyugdíjemelés érdekli. Az, hogy a fiatalok nem tudnak megélni, nem tudnak tovább tanulni, és ki kell vándorolniuk ahhoz, hogy megéljenek, őket semennyire sem érdekli, sőt, van olyan, aki még örül is neki.
Viszont a sorkatonaság témához én is hozzáfűznék néhány dolgot:
- Őszintén, mi a f¤¤szért baj az, ha egy fiú vékony vagy vézna? De komolyan! Inkább legyünk olyanok, mint az USA vagy Anglia, hogy szinte mindenhol zsírpacnikat látni, még a gyerekek többsége is túlsúlyos? Ne vicceljetek már. Érdekes módon azzal senkinek sincs semmi problémája, hogy sok 12-14 éves lány úgy öltözik, mint egy vérbeli prostituált, vagy nem sportolnak és el vannak hízva. Vagy az nem probléma, mert nekik luk van a lábuk között? Én például 22 éves fiú létemre vékony vagyok, sosem voltam izmos, genetika miatt hízni is nehezen hízok, sosem voltam több 70 kilónál, pedig 180 cm magas vagyok. Na? Pedig sosem fogyóztam egy napot se.
- Ha már egyenlőség van, a lányokat/nőket ugyanúgy besoroznám annyi időre, mint a fiúkat. Felháborítónak tartom, amikor egyes pi csuszok a sorkatonaságot szorgalmazzák, miközben nem az ő életükből venne el 1-2 évet. Manapság semmi nem akadályoz meg egy nőt abban, hogy katona legyen, így őket is nyugodt szívvel besoroznám ugyanannyi időre, ha arra kerülne a sor. Utána megnézném, mennyire tartják még jó ötletnek.
- Alapba a sorkatonaságnak nem hogy manapság, de már 20-30 éve sem volt semmi értelme. Az egész cirkusz egy hatalmas nagy pénzkidobás, egy pénznyelő. Attól lesz valaki "férfi", hogy felmosatják vele a padlót jó sok felmosószerrel, hogy utána lapátolniuk kelljen a méteres habot? Attól lesz valaki férfi, ha csicskáztatják, megszégyenítik, üvöltöznek vele, meg futtatják a pályán? Mellesleg egy sorozott hadsereg morálja iszonyat alacsony, mert olyan emberekből áll, akik a hátuk közepére sem kívánják az egészet. Egy profi 20.000 főből álló alakulat simán leszed egy 200 ezres sorozott sereget minden erőfeszítés nélkül. A mai háborúkban pedig egyáltalán nem a létszám számít. Egy profi hacker simán meg tudja bénítani egész Magyarország közlekedési rendszerét, mit akartok ti bohóckodni a sorkatonasággal...
Nagyon sok ember a sorkatonaságban történtek miatt (csicskáztatás, megszégyenülés, bántalmazás, stb.) ment lelkileg tönkre, iszonyat sokan szoktak ott rá az alkoholra meg a cigarettára.
Én mindig csak alkoholista, buta, műveletlen, hatalmas sörhassal rendelkező trógereket hallottam a sorkatonaságot isteníteni, vagy olyan tinip..csákat, akik az Adonisz félistent várják, miközben ők semmit sem tudnak nyújtani a lábuk közötti lukon kívül egy kapcsolatban.
Mellesleg a katonaság is csak egy szakma. Ennyi erővel be lehetne vezetni a sororvosságot is, annak még haszna is lenne. Aki meg nagyon isteníti a sorkatonaságot, az ma is elmehet önkéntesnek minden ellenvetés nélkül.
Hát te gyerek te nem tudom honnan szedted ezt a sok marhaságot de fele sem így van.
A mai fiúk legnagyobb része puhány életképtelen kis csicska. Keménykednek de a molyfingtól is összeszakadnak. A sorkatonaság férfit nevelne az ilyenekből. Nem rosszat akarnak hanem jót az idősek, ők még tudják milyen egy férfi és látják, hogy az egész társadalmat elb*szta a sorkatonaság megszüntetése. 24 éves vagyok, és nem vagyok katona de végigcsináltam az alapkiképzést, nem szenvedés hanem megerősíti a testet és a szellemet. Mondjuk ezeknek az érzelmi világa egy lepkéjével egyenlő lehet, hogy tényleg felkötnék magukat de talán az lenne ennek a társadalomnak a legjobb. szelektálni a hulladékot.
Utolsó, nem tudom eldönteni, hogy most ez vicc akar lenni, vagy komolyan ennyire hülye és naiv vagy.
Gyanítom az utóbbi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!