Többségében az idősek mondják hogy vissza kell állítani a sorkötelezettséget (sorkatonaságot), de ők miért nem gondolnak a fiatalokra hogy mi lenne velük ott?
Régen volt sorkatonaság, mégis mennyi selejt ember van? Többek között ők nevelték fel a mostani "nyikhaj" generációt. Szóval igazából az ő nevelésük csődje, de ezt nem ismerik be, mert ők tökéletesek (hogyne lennének, ők voltak katonák), ezért ráfogták arra, hogy biztos a sorkatonaság hiánya miatt lettek ilyenek a fiatalok...
Ha mégis lenne egyszer, az egyenjogúság jegyében a sorkatonaság mellett kardoskodó nőcik is jöhetnek, ne csak más F...val verjék a csalánt, vonuljanak be a férfiakkal együtt 18 hónapra.
"ingyen utazik és 150 ezer forintos nyugdíjat kap a semmire, miközben a fiatal 68 ezres minimálbérből tengődik, mert a nyugger feléli a jövőjét."
Ráadásul ők még a szocializmusban éltek,ahol rengeteg kapun belüli munkanélküli volt,azt sem tudták mi az a teljesítménykényszer vagy stressz.
Beindult a kabarédélelőtt! Azért nem mernek leszólítani egy lányt mert nem voltak katonák -komolyan, beszarok a röhögéstől! Ez valaki komoly pofával le tudja írni?
Egyébként halkan szeretném megjegyzeni, csak, hogy ne zavarja senki nyáladzását a témával kapcsolatban, hogy sorkatonaság és tömeghadseregek nem azért léteztek, hogy megnevelják az ifjúságot, azért léteztek, mert az volt a leghatékonyabb módja a honvédelemnek!
Ma már nem ez a leghatékonyabb módja, és horribilisen nagy pénz fenntartani egy sorozott hadsereget, mert lényegében véve arról van szó, hogy van egy motiválatlan rosszul kiképzett golyófogó masszád, ami csak arra jó, hogy kozmetikázza a munkanélküliséget.
Volt ismerősöm, nagyon kemény sorkatona volt annyira megtanították a seregben tájékozódni, hogy basszus én mutattam meg neki, hogy melyik a Sarkcsillag, de rohadtul felkészült katona volt ám, vizipisztolyt nem szívesen adtam volna a kezébe, nem, hogy egy gépkarabélyt!
Eleve nem értem, hogy sokan miért pont a sorkatonaságot akarják visszaállítani, ennyi erővel legyenek egy évre behívott sorozott egésszségügyi dolgozók, segédápolónak, beteghordónak jók lesznek, azokra meg legalább szükség is van, nem úgy mint sorkatonákra.
A kérdésed értelmetlen, mert eleve egy alá nem támasztott, légből kapott állításra épül.
Honnan veszed, hogy kik akarják visszaállítani a sorkatonaságot?
Nyilván, a 14 éves páva-gyerekek nem, vagy amelyik igen, az nem tudja mit beszél.
Én már bőven az "idősek" halmazának eleme vagyok, voltam is sorkatona 18 hónapot - de eszembe sem jutna visszaállíttatni. Az ismerőseim között sincs egy sem, aki visszaállítaná.
És azért azt sem felejtsd el, hogy a ma már bőven "idős" korosztály volt az, amelyik eltörölte.
Magyarországon mindig is nagy divat volt ez a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitás.
Sőt, ha lehet, akkor csak a szomszédé dögöljön meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!