Ti mit szolnátok ha visszaállotanák a sorkatonaságot?
"Én örülnék neki. Mi fiatalok legalább tanul ánk rendet és fegyelmet
22/f"
Az, hogy neked nem tanították meg a szüleid, azért nehogy már én szívjak. Szerintem a mai fiatalok 90 százalékának az apja volt katona. Az apja miért nem képes megtanítani neki a rendet és fegyelmet?
Pipa lennék nagyon. Én és sok más velem egykorú fiatal dolgozik családi vállalkozásokban, ahol a költséghatékonyság miatt alkalmazunk családtagokat. Ha most hirtelen be kéne vonulnom X hónapra, akkor a kiesett munkát vagy a szüleimnek kellene túlórával bepótolniuk, vagy fel kéne venniük valakit, ami ugye plusz költség. A sorkatonaság rengeteg, amúgy dolgozó vagy tanuló embert venne ki a munkaerőpiacról, régen is probléma volt ez, csak épp nem nagyon lehetett hangot adni neki. A nagybátyám példádul nagyon kibukott, amikor hónapokra ott kellett hagynia a műhelyét és a nagyapámnak kellett beugrania helyette, ami miatt havonta 700 forinttal kevesebbet kerestek, ami akkoriban elég sok pénz volt, nagyanyám pont emiatt halt meg, mert nem tudott elég pénzt keresni, hogy elvihesse megműteni a Szovjetunióba.
Az az idióta mantra, miszerint a "fiatalokat meg kell nevelni" meg már a fülemen jön ki. Kérdem én, kik miatt tart ott ez az ország ahol? A huszonévesek miatt? Ha valakiket, akkor a kádárnyugdíjasokat meg az ingyenélő politikusokat kellene elküldeni egy jó alapos, Acéllövedék szintű kiképzésre. Aki katona akar lenni az legyen katona, aki meg nem azt ne rántsák be az akarata ellenére és ne fenyegessék börtönnel amiatt, mert nem akar részt venni egy tök felesleges dologban.
Az ilyen militaristák miért nem mennek,mint te önkéntes tartalékosnak.
Komolyan?Hagyjál már másoknak békén.
Nem egy állat vagyok,hogy engem terrorizáljon pár elmebeteg.
Nem vagyok haszonállat,és ne kényszerítsenek semmire,mert ember vagyok.
Te meg menjél katonáskodni,ha megakarsz halni.
Én már pár évvel idősebb vagyok, mint te, és nagyon nem örülnék neki, ha a jól fizető munkám helyett 12 hónapig a rezet kellene b.asznom a laktanyában, kutyakosztért és egy emeletes ágy középső szintjéért.
De a főnököm is agyf.aszt kapna, ha bejelenteném, hogy akkor én most egy évig elmegyek csaknoriszt játszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!