R 78-cas zsebpisztoly 8 mm-is gázriasztóra Steiner általi átalakítás 100 ezer Ft-ért jó önvédelemre?
2-es:
Tudod létezik 8 mm-es és 9 mm-esben is PV-hez 20 mg-os is. Na én egyszer azzal meglövettem magam és az is borzasztó érzés volt. A 45 mg is teljesen elég arra, amire kitalálták. Szerintem te sem szívesen állnál be egy éles tesztre ahol meglőnek egy tár 45 mg-ossal.
Én is ilyet hordok magammal sokszor az egyik 8 mm-es zsebpisztolyomban.
---
A többit amúgy már jól leírták az előzőek.
Még talán annyit, hogy ha használni kell, akkor nagyon nagy esély van rá, hogy
A, a rendőrség lefoglalja
B, el kell dobni használat után mikor menekülsz
És akkor elég szomorú lenne, ha a 100 ezer forintod ilyen módokon tűnne el.
Szép pisztoly, én is vennék de inkább csak nézegetni. Önvédelemre 30 ezer forint alattiak közül is rengeteg-rengeteg jó pisztoly van.
Igen, mindig a legnagyobbat érdemes venni. De mivel 8 mm-esből PV-ben 45 a legnagyobb, ezért azt veszem. És ez is hatásos.
Remélem hogy soha nem kell majd használnom élesben, de ha mégis és túlélem a 45 mg-ot és nem ölnek meg mert csak annyi volt a pisztolyomban, remélem majd hinni fogsz nekem. Addig tényleg felesleges győzködnünk egymást.
A teszt nem mérvadó? Akkor az összes gumilövedékes, gázpisztolyos és gázspray-s teszt semmit sem jelent?
Eldobás alatt arra gondoltam, hogy épp menekül a helyszínről és amíg haza nem ér, addig rendőr igazoltathatja, megtalálhatja őt. És ha nála van az üresre lőtt fegyver, akkor kezdődik az eljárás, stb. Több hivatalos videóban is láttam, értelmes emberektől ovlastam, hogy simán lehet hogy el kell dobni használat után. És nem azért mert fogyóáru, hanem azért amit leírtam. És egy 30 ezer forint alatti árú gázpisztolytól való megszabadulás nem fáj úgy, mint egy 100 ezres.
Ugye tudod hogy pl ha védekezned kellett utána nem szabad rendőrt hívni?
Milyen messziről lőtték fejbe? 1-2 méterről, ahogyan kell?
Én a kék hátteres, nethírlapos / 9mm.hu-s fórumot szoktam olvasni.
Az utolsó kérdésemmel az előző válaszomban azt kérdeztem, hogy tudod-e azt, hogy miután megtámadnak és megvédted magad mondjuk gázpisztollyal, utána nem szabad rendőrt hívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!