Magyarországnak milyen típusú harci helikopterei vannak? (ha vannak)
Üzemképes 1 darab sincs
régen Mi-24 esek voltak de lejárt az üzemidejük és a hangárban rohadnak.
kb 10 éve
Lehet hogy néhány hangárban van de kisebb helikopterek pl.:Mig-8asokat használunk még egy kettő Mig-24est is.
Sőt a Magyar Légierőbek már azthiszem 3-4 db AH 64 Apache helikopter is szolgál(én vagyok rá a szemtanú mivel láttam);de van azt hiszem 3db brit kétrotoros teherszállító is.(ezt is láttam élőben ).
A A Honvédségnek Mi-24 - es harci és Mi-17 - es szállító helikopterei voltak.
Sajnos az üzemidejük lejárt ( 1-2 éve ), nem volt meg a nagyjavításuk , úgyhogy kivonták őket az állományból és lekonzerválták őket.Hivatalosan nem repülhetnek , bár 1-2 példány valószinűleg mindkét típusból repülőképes lenne.
A válasz : jelenleg a honvédségnek nincsen hadrendben levő helikoptere
Apache és kétrotoros helikoptereink soha nem voltak.
nincsenek
le vannak selejtezve mert nem volt 30000 forint egy olajszűrőre így a nélkül mentek ami persze tacsra is vágta őket így kukába mentek a 100 millás gépek
welcome to hungary
"A válasz : jelenleg a honvédségnek nincsen hadrendben levő helikoptere "
Na ez a válasz súlyos tévedés......
Mi-8 és Mi-17-es helikoptere még "bőven" van a honvédségnek
az elmúlt 3 éveben észlelet minyók lajstromszámai alapján Mi-17: 701 704 705 Mi-8: 3304 3305 3309 6215 6206 3301 ez 9 db minyó + a 2 entőhelikopter amit most vettek át
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!