A magyar hadseregben miért van ilyen nevetségesen kevés számú tank?
Magyarországnak van 34db tankja, összehasonlítás képen más országok:
Románia: 875 db tank
Horvátország: 72 db tank
Szerbia: 225 db tank
Bulgária: 160 db tank
Ausztria: 56 db tank
Ukrajna: 2809 db tank
Csehország: 129 db tank
Lengyelország: 1009 db tank
Görögország: 601 db tank
forrás: [link]
Meg lehet nézni szinte minden hasonló nagyságú országnak - sőt még a nálunk kisebbeknek is - több száz tankja van, nekünk meg csak 32, miért van ez? Hol van a többi? Szerintem ez elég kiábrándító...
Mondjuk sokkal erősebb hadseregük van mint nekünk?!
Sejtettem hogy a Honvédség le van építve, de azt nem hogy ennyire sehol nem vagyunk. Pedig nem is olyan régen a 80' években Magyarországnak félmilliós hadereje volt, csomó tankkal, rengeteg fegyverarzenállal, ma meg...
Na először is, nem mérvadók ezek az internetes statisztikák... szerinted melyik az az agyalágyult hadsereg aki feltölti az internetre azt, hogy mekkora hadereje van pontosan?
Másodszor: ebben mi részünkről csak az aktív, szolgálatban lévő tankok vannak, konzervált állapotban legalább félezer tankunk van még.
Harmadszor: nincs Romániának majdnem 900 harcképes tankja, a nyakad teheted rá. Gondolom akik az oldalt csinálták, beleszámolták a tartalékban lévő, valójában nem harcképes tankokat is (amiből mint említettem nekünk 500 van körülbelül).
Ha valós képet akarsz kapni a környék hadseregeiről: [link]
Több részes cikksorozat. (Az ukrán haderőnek meg ha most van 4 tucat működő harckocsija, akkor verhetik a seggüket a földhöz örömükben, nemhogy 2800...)
Sokra mész vele egy atomháborúban.
Mi is gondolom atomfegyverre gyűjtünk tankok helyett:D
1, Ez nem agyalágyultság kérdése hanem megfélemlítésé is. Pont azért szokták a hadsereget felvonultatni meg parádéztatni hogy demonstrálják az erejét. Meg akkor a te logikádból kiindulva a Vatikánnak is lehet a legnagyobb hadereje a világon csak nem tüntetik fel a statisztikákban a vatikáni atombombákat, meg több ezer repülőt és tankot... Na ne röhögtess :)
2, Ha beleszámolták volna a 900 román tankba a konzerváltakat is akkor a magyar statisztikákba miért nem tették bele? Akkor ezek szerint minden országnak írták a konzervált tankokat csak nekünk nem? Na itt nekem valami sántít. És köszönöm az ismeretlen forrású blogok helyett maradok ennél az oldalnál amit szakértők szerkesztenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!