Mi értelme volt Drezda teljes lebombázásának, amikor ott nem volt semmilyen jelentős katonai célpont?
Mi értelme volt ? A világon semmi.
Lelketlen gyáva senkiháziak aljas embertelen döntése volt ez nem más. Olyanoké akik sohasem szembesülnek döntéseik következményével. Személyesen soha.
A témához annyit fűznék még hozzá amit egy izgalmas filmben hallottam és nagyon megragadott :
" Én úgy gondolom, az igazi ellenség maga a háború ! "
#9 figyelmébe pedig : tisztán látszik, hogy kb nulla morális érzéked van. Beszélgess el ezzel kapcsolatban a szüleiddel (remélem élnek még), szerintem meg fogsz lepődni.
Csak picit gondolj bele KÉRLEK az áldozat szerepébe.
Élsz valahol, dolgozgatsz, éled az életed, erre elmeháborodottak a fejed felett elkezdenek egy háborút. Gazdasági gondok, nélkülözés, hadikényszer nehezíti mindennapjaidat. Talán a családtagjaidat érinti a háború, talán nem (sorozás). Egy napon aztán csak egy repülőt látsz az égen ami kidob valamit ami ejtőernyővel szép na lassan ereszkedik. Talán észreveszed, talán nem, de sosem volt még ilyen. A következő néhány percben egyik pillanatról másikra elporladsz egy atomvillanásban HA szerencséd van. Ha nincs azt inkább nem is részletezném, de mindenképpen megkérlek rá hogy OLVASS UTÁNA.
Ami alatt még több millió ember hal meg mindkét oldalon, mert Japán biztosan nem adta volna meg magát, utolsó vérig harcolt volna, ahogy addig is tette kíméletlen fanatizmussal. Az ő haláluk kinek a lelkén száradt volna, hmmm?
Az atombombával viszont rögtön véget vetettek az öldöklésnek. A két rossz közül a kisebbiket választották, ezért volt kiváló és ésszerű döntés.
@Enigma-108: A lekezelő kioktató hangnemet meg tartsd meg magadnak. Te meg tudnál hozni egy ilyen döntést? Láthatóan nem, és még te merészeled gyáváknak nevezni azokat akik igen?
Úgy értettem, hogy se nem megy az atom, se nem szállnak partra Honsú-n, csak felállítanak egy blokádot a japán szigetek körül, ami ígyis-úgyis megadásra kényszeríti Japánt, ugyan hosszabb idő alatt, de szintén emberáldozatok nélkül.
Ha meg annyira erődemonstrációt akartak tartani a szovjeteknek az atommal, akkor is katonai célpontra dobták volna le, mert Japánban az európai hadszíntérrel ellentétben nőtt az "ellenséges" katonák száma, 1941-ben csak 400.000 katonájuk volt, 1945-ben pedig annak ellenére hogy teljesen visszaszorultak a 4 nagy japán szigetre meg Mandzsukuo-ra, 5 millió katonával bírtak.
Feltétel nélküli megadást az atom mellett még partraszállással lehetett kikényszeríteni, ami teljes őrültség volt, ezért az amerikaiak megelégedhettek volna egy kompromisszumos békével.
A két atom sem törte meg teljesen a harci kedvet, mert ugyan Hirohito császár azok után rögtön tárgyalóasztalhoz akart ülni, de a tiszti kara más véleményen volt, meg is puccsolták, de mivel készített a császár egy bakelitlemezes másolatot, amit fonográfon le tudtak játszani, gondolván, hogy meg fogják puccsolni béketárgyalási szándék esetén, így sikertelen, semmire nem vezető volt, hogy a császárt puccsista katonái letartóztatták.
Kedves kérdező !
Köszönöm értékes és informatív kiegészítésed.
Éleslátó módon több megoldási lehetőséget is leírtál. Remélem a kommentelők is okulnak belőle.
Kedves #9 és #13 bejegyzés írója :
Ha lekezelő voltam, azért elnézést kérek. De elárulom, hogy nincs szükségem a lekezelésedre.
Ugyanis azzal, hogy kijelented idézem :- "Az atombomba bevetése az egyik legésszerűbb és legjobb döntés volt, amit valaha hoztak" - saját magadat minősíted. Ez az emberi történelem legsötétebb szégyenfoltja, úgy is nevezik Emberiség-elleni bűntett, s te ezt dicsőíted.
LELKED rajta.
Igen, igazad van én nem tudnék ilyen döntést meghozni ! Én nem tudnék parancsot adni VÉDTELEN, TEHETETLEN és ÁRTATLAN emberek százezreinek tömegmészárlásához.
Ha emiatt vagyok gyáva akkor bizony büszkén vállalom ! :)
Vagy hogy gondolják ezt egyesek? ha rámtámad négy gépfegyveres akkor, á nem lövöm le őket, ugyis szegények csak parancsra lönek, s 4 ember élete többet ér egy ember életénél, akkor inkább lőjenek le engem.
Vagy lelövöm mind a négyet (ha tudom) s élek?
Az atombomba ugyanez volt, csak nagyobb léptékben.
"Az atombomba ugyanez volt, csak nagyobb léptékben."
Teljesen más. Más védekezni, és más támadni. Más dolog visszalőni a támadó ellenségre, és megint más egy egész várost a földdel egyenlővé tenni, amelyben ártatlan emberek tömege él.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!