A vietnámi háborúban a vietnámiak által felállított
csapdák jelentős veszteségeket okoztak az amerikaiaknak?
Vagy inkább csak pszichológiai fegyver volt?
Háborút ezekkel nem lehet nyerni, mint ahogy taposóaknákkal sem. Ez inkább pszichológiai fegyver.
2012. márc. 23. 15:23
3/10 anonim válasza:
Elég sokszor sebesítettek meg katonákat. És gyakran inkább erre mentek, mint a katona megölésére, mert egy sebesült katona lefoglalja két másik katonát is, illetve elég demoralizáló tud lenni egy megnyomorított katona folyamatos szenvedése.
2012. márc. 23. 15:31
4/10 Pro Patria válasza:
Tegnap szerzett ismeretanyagom szerint az amerikai veszteségek 17%-áért voltak felelőssek a csapdák. Azt ítéld meg te, hogy ez sok, vagy kevés.
2012. márc. 23. 18:49
5/10 anonim válasza:
Ehhez viszont vegyük hozzá az észak-vietnámi veszteségeket is. A 17% önmagában sok, de a vietnámi veszteségekhez képest meg nagyon kevés
2012. márc. 24. 20:24
6/10 Pro Patria válasza:
"Ehhez viszont vegyük hozzá az észak-vietnámi veszteségeket is. A 17% önmagában sok, de a vietnámi veszteségekhez képest meg nagyon kevés"
- Hogy érted azt, hogy a vietnámi vesztesgekhez képest? Én úgy mondtam, hogy az amerikai összveszteségeknek tette ki 17%-át a csapdák által történt haláleset, nem pedig az amerikai haderő 17%-át ölte meg.
2012. márc. 24. 21:21
7/10 anonim válasza:
"- Hogy érted azt, hogy a vietnámi vesztesgekhez képest? Én úgy mondtam, hogy az amerikai összveszteségeknek tette ki 17%-át a csapdák által történt haláleset, nem pedig az amerikai haderő 17%-át ölte meg."
Hát, hogy mekkora veszteségei voltak a vietnámoknak. Tudom, hogy így értetted, hogy az amerikai veszteségre értetted. Én meg úgy értettem, hogy a vietnámoknak sokkal nagyobb veszteségei voltak, mint az amerikaiaknak.
2012. márc. 24. 21:24
8/10 anonim válasza:
De az amerikaiaknak viszont nem voltak fanatizálva egyrészt mert több ezer km-re harcoltak a hazájukért, csak azért hogy egy tucatnyi kapitalista ember meggazdagodjon vietnam nyersanyagai licensz megvásárlásával. a vietnámi katonák pedig készek voltak meghalni a hazájukért amiért dicséretett nekik mivel tudtom szerint a világban NAGYON kevés ország van aki képes volt az USA-t (politikailag), Franciákat és Kínaiakat (1979ben) és méghozzá sikerült stabilizálnia befolyását 2 szomszédos országban (Laosz, Kambodzsa)
2012. máj. 28. 12:25
9/10 Pro Patria válasza:
"Hát, hogy mekkora veszteségei voltak a vietnámoknak. Tudom, hogy így értetted, hogy az amerikai veszteségre értetted. Én meg úgy értettem, hogy a vietnámoknak sokkal nagyobb veszteségei voltak, mint az amerikaiaknak."
- Akkor még mindig nem értesz. Azt mondtam, hogy a háború során elesett összes amerikai katona (ez a 100%) halálában 17%-ban a csapdák voltak a felelősek.
Nem pedig azt, hogy az amerikai haderő 17%-ával végeztek a csapdák.
2012. máj. 28. 17:10
10/10 anonim válasza:
Hatásosak voltak ezek a csapdák, eleve nem is az volt a cél, hogy megölje a katonát, mert a súlyos sebesült még legalább egy másikat is lefoglal, aki visszaviszi a segélyhelyre, így 1 katona helyett rögtön kettő is kiesik a harcból.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!