A modern hadviselés legjobb lőfegyverei?
S ha szabad vissza kérdezzek miért pont ezek?
Szóval mik a szempontok?
Mp7-UMP45 könnyű hordozhatóság, kis méret jú lőszertipusok( .45 acp és 4,6.30mm) Hangtompítva különösen jó fegyverek, közelről halálos.
Scar ( Részemről csak a heavy favorit): nagy kaliber és átütőerő ehhez jó lőtávolság párosul. Plussz FN gyártású gránátvetője van, amibe többféle hosszúságú is belefér az oldalrafordítás végett.
Ha Magyarország helyzetéből indulok ki, és abból, hogy nekünk a modern hadviselésben, országvédelem esetén csak az asszimetrikus hadviselés és a gerillaharcmodor jöhet szóba, én még mindig jobban szeretném, ha a velem harcolók az AK különböző változataival legyen felszerelve, mint mindenféle egyéb kütyükkel, amiket nem tud használni és el is romlik.
Amíg a háborúkat lőfegyverekkel vívják, az AK-nál jobb nem is lesz. Olcsó, szép, megbízható, halálos, és a sierra leonei kisgyerektől kezdve az analfabéta kolumbiai gerilláig bárki profi szintű használója lehet.
22:55 vagyok.
A kérdezőnek biztos igaza van, de én csak azt mondtam, hogy ha én harcolnék(gerilla harcról beszéltem, ami az erősebb ellenféllel szemben egyedül hatásos) jobban bíznék egy AK-val felszerelt csapatban, mint tele mindenféle modern puskákkal. Lehet a sorsdöntő pillanatban el sem tudja sütni. Azért valljuk be, a legtöbb mai (és egykori) "szabadcsapat" sem Hekler und Koch gyár egyébként kiváló kütyüikkel rohangál.
Egyébként pedig aki tudja használni, együtt él, mozog, alszik a fegyverével, annak szerintem majdnem mindegy. Lásd Specnaz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!