Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Ha bevezetnék a sorkatonaságot...

Ha bevezetnék a sorkatonaságot, akkor nyugati országokban kaphatnék menedékjogot?

Figyelt kérdés
Nos először is: nekem semmi bajom nincs a kiképzésekkel, fekvőtámaszozással stb. Azonban asperger-szindrómás vagyok, és gyermekkori traumák hatására szociális fóbiákkal és szorongással küzdök, illetve erősen antiszociális is vagyok. Ez körülbelül annyit jelent, hogy beilleszkedési nehézségeim vannak, idegenek közelében remegni és szédülni kezdek, beszélni nem tudok, képtelen vagyok idegenekkel együtt enni, aludni, és még sok más hasonló dolog ami már sok-sok éve megnehezíti az életemet. A laktanyában gyakorlatilag teljesen megszűnik a magánszféra, az olyanokat mint én ráadásul még különösen megalázzák, szívatják. Az elmúlt években (főleg mióta bekerültem az egyetemre és volt egy nagy környezetváltás) pszichológusok segítségével, illetve hatalmas erőfeszítések árán jelentősen enyhültek a tüneteim, de egy sorkatonaság valószínűleg olyan sebet okozna, amiből nem épülnék fel életem végéig. Biztos hallottatok már olyan történeteket, hogy katonák öngyilkosok lettek, nos én elsők között lennék. Az unintelligens, fegyvermániás emberek biztos majd azt fogják írni, hogy a katonaság megnevel majd, de ez nem ilyen egyszerű, ezt csak az értheti meg, aki hasonló problémáktól szenved. Még egyszer leírom, én nem félek sem a gyakorlatoktól, sem a futástól, nekem a szorongásaim és fóbiáim nehezítik meg az életem.

2016. jan. 17. 12:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

nos nem kell izgulni, nem allitjak vissza.

nem ismerem teljesen ezt a szindromat, es guglizni is lusta vagyok, de ha szerzel hivatalos orvosi papirt hogy te mentalisan alkalmatlan vagy szolgalatra akkor az atyauristen se fog besorozni.

persze ez a megoldas a civil eletben is vissza tud nyalni, ha a leendo munkaado utannanez az adataidnak.

2016. jan. 17. 13:39
 12/13 anonim ***** válasza:
Mivel sajnos ilyen betegségben szenvedsz, ezért nem is soroznának be, egy egyetemet megjárt ember ezt azért tudhatná.
2016. jan. 17. 14:38
 13/13 anonim ***** válasza:
Hát ennyi féle fajta betegséggel nem is igen engednének szerintem ugyhogy nincs mitöl tartanod de amugysem lesz nyugi.
2016. jan. 17. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!