Adott egy ős, egykori Csendőr Törzsőrmester akit 59-ben kivégeztek. Ezáltal egy laikus szemében háborús būnös leszármazottja vagyok?
Laikus szemében igen.
Az én(és még sok honfitársunk) szemében egy háborús hős leszármazottja.
Kevés olyan retardált van, aki a nagyszüleid vélt vagy valós tettei alapján ítélne el téged, azokkal meg nem kell foglalkozni.
Az alapján, hogy a kommunizmusban elítélték és kivégezték ezzel a váddal, én nem vonnék le semmilyen következtetést. Nem igazán az volt ezeknek az eljárásoknak a célja, hogy igazi bűnösöket fedjenek fel. Aki a rendszernek bármilyen problémát okozott arra rögtön rámondták, hogy horthista ellenforradalmár vagy imperialista kém, aztán választhatott, hogy bevallja, vagy addig kínozzák, amíg bevallja. Ettől még lehet, hogy tényleg volt vaj a füle mögött, de ezt már nehéz lesz tisztázni..
Attól függ.Ha egy turbó-liberális beálítottságúnak említenéd ezt,valószínűleg nem hagyná nyugodni ez az info.
Szerintem egy normális felfogású ember érdekességként tekint erre,és nem kohol belőled "háborúsbűnös leszármazottat"
Igen háborús bűnös leszármazottja vagy!
De itt nem csak ez a baj. Uszítasz és gyűlöletet is keltesz, ott folytatod ahol a felmenőd befejezte. (elég csak a 9-es válaszod elolvasni.
Emlékműről reklamálsz? Azoknak, hol van a személyes kegyeleti "emlékműve" akiket a felmenőd kivégzett, vagy kivégzésében segédkezett?
Lehet nem fog tetszeni amit írok, de 45 után félmunkát végeztek. Közel 460 legsúlyosabb itéletből mindősze 190 kivégzés volt 5 év alatt. Ahoz képest, hogy volt több mint 800 000 áldozata a 2. VH. -nak ez nagyon elenyésző!
És rengeteget nem is deritettek fel.
Pl a zuglói nyilasperre is csak a 60-as években került sor. Itt a nyilasok 1200 személyt végeztek ki. Közülük viszont csak 2-3 -at.
Ja és franciaországban 10 000 kivégzés volt, + a kollaboráns nőket is megnevelte az utca embere. Pl.: Kopaszra vágták a "frizuráját.
Mindezt úgy, hogy fro.-ban nem is voltak jelentősebb harcok, és az izraelita közösség kb. 70% -át sikerült megmenteniük, mert nem adták ki őket a németeknek. + Ők 4 évig voltak megszállás alatt, míg Mo. néhány hónapig.
"Nekem van felmenőm, aki tiszt volt a Wehrmachtban, de nem szégyenlem, sőt büszke vagyok rá. "
Egy kollaboránsra vagy büszke? A németek itt örlették fel magukat. Szétrombolták/szétromboltatták az Magyarországot, míg No. -ban egész országrészek kapituláltak, megúszva sértetlenül.
"Ezek az emberek a hazájukért harcoltak."
Mikor volt a Don -kanyar vagy egyéb orosz -ukrán terület Mo. része?
A magyar hadsereg 100 000 fős népírtásáról hallottál már?
Olvasd el a A magyar megszálló csapatok a Szovjetunióban című kötetet, hogy többet tudj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!