Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Adott egy ős, egykori Csendőr...

Adott egy ős, egykori Csendőr Törzsőrmester akit 59-ben kivégeztek. Ezáltal egy laikus szemében háborús būnös leszármazottja vagyok?

Figyelt kérdés
2016. jan. 10. 13:17
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Az tény,hogy deportálás volt a feladat..de amit nemlátnak az emberek az nemfáj..megvolt a Csend!õrbrutalitás is..pl Zöldy Marcinál is..a rang ne tévesszen meg senkit,az akarat nem köthetõ ranghoz
2016. jan. 10. 13:57
 12/19 anonim ***** válasza:
10%

Laikus szemében igen.

Az én(és még sok honfitársunk) szemében egy háborús hős leszármazottja.

2016. jan. 10. 14:02
 13/19 anonim ***** válasza:

Kevés olyan retardált van, aki a nagyszüleid vélt vagy valós tettei alapján ítélne el téged, azokkal meg nem kell foglalkozni.

Az alapján, hogy a kommunizmusban elítélték és kivégezték ezzel a váddal, én nem vonnék le semmilyen következtetést. Nem igazán az volt ezeknek az eljárásoknak a célja, hogy igazi bűnösöket fedjenek fel. Aki a rendszernek bármilyen problémát okozott arra rögtön rámondták, hogy horthista ellenforradalmár vagy imperialista kém, aztán választhatott, hogy bevallja, vagy addig kínozzák, amíg bevallja. Ettől még lehet, hogy tényleg volt vaj a füle mögött, de ezt már nehéz lesz tisztázni..

2016. jan. 10. 14:12
 14/19 A kérdező kommentje:
pesten végezték ki,siralomházban nemsokat beszélhetett dédnagyanyámmal
2016. jan. 10. 14:17
 15/19 A kérdező kommentje:
Semmilyen síremléket nem kapott,ez kegyeleti jogokat sért...bármit is tett
2016. jan. 10. 14:20
 16/19 anonim válasza:

Attól függ.Ha egy turbó-liberális beálítottságúnak említenéd ezt,valószínűleg nem hagyná nyugodni ez az info.

Szerintem egy normális felfogású ember érdekességként tekint erre,és nem kohol belőled "háborúsbűnös leszármazottat"

2016. jan. 10. 17:34
 17/19 anonim ***** válasza:

Igen háborús bűnös leszármazottja vagy!

De itt nem csak ez a baj. Uszítasz és gyűlöletet is keltesz, ott folytatod ahol a felmenőd befejezte. (elég csak a 9-es válaszod elolvasni.

Emlékműről reklamálsz? Azoknak, hol van a személyes kegyeleti "emlékműve" akiket a felmenőd kivégzett, vagy kivégzésében segédkezett?

Lehet nem fog tetszeni amit írok, de 45 után félmunkát végeztek. Közel 460 legsúlyosabb itéletből mindősze 190 kivégzés volt 5 év alatt. Ahoz képest, hogy volt több mint 800 000 áldozata a 2. VH. -nak ez nagyon elenyésző!

És rengeteget nem is deritettek fel.

Pl a zuglói nyilasperre is csak a 60-as években került sor. Itt a nyilasok 1200 személyt végeztek ki. Közülük viszont csak 2-3 -at.

2016. jan. 12. 16:27
 18/19 anonim ***** válasza:

Ja és franciaországban 10 000 kivégzés volt, + a kollaboráns nőket is megnevelte az utca embere. Pl.: Kopaszra vágták a "frizuráját.

Mindezt úgy, hogy fro.-ban nem is voltak jelentősebb harcok, és az izraelita közösség kb. 70% -át sikerült megmenteniük, mert nem adták ki őket a németeknek. + Ők 4 évig voltak megszállás alatt, míg Mo. néhány hónapig.

2016. jan. 12. 16:32
 19/19 anonim ***** válasza:

"Nekem van felmenőm, aki tiszt volt a Wehrmachtban, de nem szégyenlem, sőt büszke vagyok rá. "

Egy kollaboránsra vagy büszke? A németek itt örlették fel magukat. Szétrombolták/szétromboltatták az Magyarországot, míg No. -ban egész országrészek kapituláltak, megúszva sértetlenül.

"Ezek az emberek a hazájukért harcoltak."

Mikor volt a Don -kanyar vagy egyéb orosz -ukrán terület Mo. része?

A magyar hadsereg 100 000 fős népírtásáról hallottál már?

Olvasd el a A magyar megszálló csapatok a Szovjetunióban című kötetet, hogy többet tudj.

[link]

2016. jan. 12. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!