Adott egy ős, egykori Csendőr Törzsőrmester akit 59-ben kivégeztek. Ezáltal egy laikus szemében háborús būnös leszármazottja vagyok?
Inkább egy hazáját szolgáló ember leszármazottja vagy.
Nekem van felmenőm, aki tiszt volt a Wehrmachtban, de nem szégyenlem, sőt büszke vagyok rá.
Ezek az emberek a hazájukért harcoltak.Nem bűnösök.
# 2
Akkor az a katona aki 56-ban a tömegbe lőtt, az sem bűnös?
Csak a hazáját védte az imperialista felforgatók által felpiszkált tömegek ellen... ;-)
Aztán szerinted létezik olyan ember, akinek ha visszamegyünk pár generációt a családfájában, nem találunk valamilyen bűnözőt?
Abban az időben rengeteg koncepciós per született, erősen túlzó ítéletekkel, ez alapján nehogy azt hidd, hogy tényleg bűnös volt. Azt meg egyenesen kizártnak tartom, hogy hóhér lett volna. Ilyen feladatokat nem látott el a csendőrség. Amiben bűnös lehet az az, hogy a csendőrség a második világháborúban, a német megszállás után segítettek a németeknek a zsidók deportálásában (tehát nem kivégzésében, hanem elszállításában).
Ettől függetlenül, lehet hogy háborús bűnös volt, de ezt egy '59-es kivégzés, és pár hozzá nem értő nagyszülő elmesélése alapján egyáltalán nem venném biztosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!