Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Adott egy ős, egykori Csendőr...

Adott egy ős, egykori Csendőr Törzsőrmester akit 59-ben kivégeztek. Ezáltal egy laikus szemében háborús būnös leszármazottja vagyok?

Figyelt kérdés
2016. jan. 10. 13:17
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy miért végezték ki.
2016. jan. 10. 13:18
 2/19 anonim ***** válasza:
41%

Inkább egy hazáját szolgáló ember leszármazottja vagy.

Nekem van felmenőm, aki tiszt volt a Wehrmachtban, de nem szégyenlem, sőt büszke vagyok rá.

Ezek az emberek a hazájukért harcoltak.Nem bűnösök.

2016. jan. 10. 13:20
 3/19 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem nem létezik a földön olyan ember, akinek az ősei között ne lettek volna "háborús bűnösök".
2016. jan. 10. 13:23
 4/19 A kérdező kommentje:
Több zsidót ölt sajátkezūleg,hóhérként tekintettek rá.nekem így meséltk a nagyszüleim
2016. jan. 10. 13:26
 5/19 anonim ***** válasza:
A felmenőid nem válogathatod meg... Ez azokra is vonatkozik akiknek a felmenői ÁVH-s volt volt éppen kommunista ügynök.
2016. jan. 10. 13:29
 6/19 anonim ***** válasza:
94%

# 2

Akkor az a katona aki 56-ban a tömegbe lőtt, az sem bűnös?

Csak a hazáját védte az imperialista felforgatók által felpiszkált tömegek ellen... ;-)

2016. jan. 10. 13:30
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Aztán szerinted létezik olyan ember, akinek ha visszamegyünk pár generációt a családfájában, nem találunk valamilyen bűnözőt?

Abban az időben rengeteg koncepciós per született, erősen túlzó ítéletekkel, ez alapján nehogy azt hidd, hogy tényleg bűnös volt. Azt meg egyenesen kizártnak tartom, hogy hóhér lett volna. Ilyen feladatokat nem látott el a csendőrség. Amiben bűnös lehet az az, hogy a csendőrség a második világháborúban, a német megszállás után segítettek a németeknek a zsidók deportálásában (tehát nem kivégzésében, hanem elszállításában).

Ettől függetlenül, lehet hogy háborús bűnös volt, de ezt egy '59-es kivégzés, és pár hozzá nem értő nagyszülő elmesélése alapján egyáltalán nem venném biztosnak.

2016. jan. 10. 13:32
 8/19 anonim ***** válasza:
Na ez alapján lehet, mert ha 56 miatt végezték volna ki akkor egyértelműen nem. Mondjuk abban az időben sok koholt vád miatt végeztek ki embereket.
2016. jan. 10. 13:32
 9/19 A kérdező kommentje:
Hát,csendõrperben lett elítélve.az interneten is vannak róla információk.az hogy 59-ben végezték ki azért volt mert addigra sikerült becserkészni a vérszomjas zsidóknak.és igen,nagyanyám 44-ben született..beszélt is a Csendõr nagybátyjával
2016. jan. 10. 13:36
 10/19 anonim ***** válasza:
Utána kell járni, mert van olyan személy akit szintén akkor ítéltek el és végeztek ki Ságvári Endrével kapcsolatban. Őt például 2006-ban rehabilitálták és kimondták, hogy alaptalanul végezték ki.
2016. jan. 10. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!