Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Miért csak a KMZ-seknek adnak...

Jeffrey Spender kérdése:

Miért csak a KMZ-seknek adnak M4-eseket és más nyugati fegyvereket, a hagyományos alakulatoknál meg erőltetik az elavult AK-63-asokat?

Figyelt kérdés
2015. nov. 22. 22:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Van több hazai alakulatnál M4 rendszeresítve,igaz kis számban.

Az AK-63 nem lenne rossz,de nem ártott volna modernizálni,persze nem úgy ahogy most történt,hanem pl.: [link]

2015. nov. 24. 08:14
 12/21 A kérdező kommentje:

#8: De miért kell ragaszkodni a végsőkig az AK-63-ashoz, miért nem lehet továbblépni az AK-74 / 100 / 12 modellekre, mint ahogy mások tették ? Vagy akár M4 / G36-osokat adni nekik ?

Az elitet is miért ilyesmikkel látják el, ha tökéletesen elég a 63-as ?

Korábban is leszögeztem és ismétlem, hogy szükség esetén ezeket is át lehet alakítani 7,62x39-es vagy 7,62x51-es konfigurációra, ha az adott feladatkörre elégtelen az 5,45x39 / 5,56x45.

2015. nov. 24. 17:31
 13/21 A kérdező kommentje:
A francba, most látom, hogy andrysh-nak címeztem a válaszom, pedig electroman75-nek akartam :D
2015. nov. 24. 18:38
 14/21 A kérdező kommentje:

#6: "Arra meg h itthon mozogjanak jo a sima is."

Ilyen alapon a jelenlegi szovjet üstsisak is jó, minek a PASGT / MICH ?

2015. nov. 29. 20:06
 15/21 anonim ***** válasza:

a 63-as ugyanolyan, ha nem jobb mint egy 74-es barátom.

ugyanúgy lehet modolni.

Pl. én az enyémet szétkaptam és kincstári AMD markolatot kapott + hátsó m4-éhez hasonló műanyag tust.

Nem egy nagy kunszt ezeket modolni csak utána kell járni. Persze egyszerübb lenne ha nem kellene szenvedni hanem megcsinálná a HM de m1.

Elárulom, az amcsiknál a nemzeti gárda ugyancsak régi m16-osokat illetve m4-eseket használ modok nélkül. Pontosan azért mert itthon jó ez is. Ha pedig arra kerül a sor kiadják a Modernizált 63-asokat mint missziókban.

DE! természetesen jobb lenne az új fegyver, de amíg megy a mutyizás és kicsi a költségvetés addig ez van.

Azt pedig ne kérdezd hogy miért megy, megy mert megy. Ez van. nem tudsz vele micsinálni. Juss el egy felső szintig aztán majd változtathatsz.

2015. nov. 29. 20:40
 16/21 anonim ***** válasza:
Az ország csóró
2015. nov. 29. 22:04
 17/21 anonim ***** válasza:
Ezt eddig is tudtuk, 16-os, de hogy ennyire... :)
2015. nov. 30. 08:49
 18/21 A kérdező kommentje:

#15:

Ha nincs pénz a közbeszerzésre ennél is, akkor ebben is, mint a személyi felszerelés egyes részeinél (rohamsisak, málha) miért nem engédelyzik az egyéni beszerzést szigorú felügyelet és keretek között, hogy csak olyan fegyvert rendelhessen a katona, amilyenre van gyártó/javítósor, ebbe beleesnének az M4-esek, mert a KMZ-seknek is kell valahol bevizsgáltatni a cuccaikat és azért nem viszik külföldre a problémás példányokat.

A másik, ilyen alapon itthon is "felesleges" PASGT-re / MICH-re / MACH-ra cserélni a szovjet üstsisakot, mégis megteszik sokan.

Vagy a tártáska is itthon "jó", csak élesbe kell normális málha.

2015. nov. 30. 18:00
 19/21 A kérdező kommentje:

Engem piszkosul bosszant, hogy mindig azt hallom, hogy azért sz.r minden, mert nincs jobbra keret! Ez nem igaz! 1 csomó minden jobb lehetne, sőt tökéletes, csak nem hülyeségre, rossz dolgokra és selejtre kéne elkölteni ami van. Annak idején már bebizonyítottuk, hogy a rendelkezésre álló keretből sok minden tökéletes is kijönne, ráadásul még kevesebbe is kerülne.

Pl. semmivel sem kerül többe 1 jó szabású ruha, mint 1 rossz. Semmivel sem kerül többe 1 jó szabású málha, mint 1 rossz. Semmivel sem kerül többe 1 jó színezésű gyakorló, mint 1 rossz. A surci sem került volna többe, ha távolabb varrták volna a fűzőlyukakat és meg lehet szorítani mindenkinek. A G36-osra való teljes átállás sem kerül többe, sőt olcsóbb, mint az AK-63-asok pofozgatás Stb.,stb..

Az k.... égő, hogy csak nálunk használnak a honvédek hidegháborús szovjet üstsisakot, közben meg mindenhol, még a volt szovjet tagállamokban is vagy Oroszországban is PASGT / MICH sisakjaik vannak a katonáknak.

2015. dec. 6. 17:46
 20/21 anonim ***** válasza:
Kérdező, ebben a mutyogó államban szerinted mikor költenek normális célokra?
2015. dec. 6. 21:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!