Ti, ha akkor annyi idősek lettetek volna mint ma, harcoltatok volna az '56-os forradalomban?
11-es na ki robbantotta ki?
Amúgy ezt szerinted a 15 20 éves srácok tudták? Akkor nemvolt facebook internet wikipédia...Nekik csak elegük volt az elnyomásból ugymond betelt a pohár. Minden tisztelete az ővék
Sokan voltak akik harcoltak, aztán elmenekültek. Nyilván ha kifejezetten választhatnék, akkor harcoltam volna aztán pedig nyugatra menekülök időben.
A két nagyapám 32 és 22 éves volt '56-ban. Egyikük akkor járt rendőrtiszti iskolába, a másik könyvelő volt vidéken. Egyik sem harcolt, inkább elmentek még a nagyvárosokból a szülőfalujukba a feleségükkel, hogy biztonságban legyenek arra a néhány hétre.
Őszintén szólva nem tudom hogyan cselekedtem volna. Ez annyira a véletlenen és a pillanatnyi lelkiállapoton múlik, hogy nem tudok őszintén válaszolni.
Nehéz megmondani. Nem tudom, hogy akkor melyiket éreztem volna leghelyesebb, legcélszerűbb viselkedésnek.
1. Lehet, hogy védtem volna a pártot az eszmét, mert féltem volna, hogy visszajönnek a horthysták és a nyilasok.
2. Lehet, hogy átálltam volna a forradalmárokhoz, mert nyilván utáltam volna Rákosiékat.
3. Lehet, hogy külföldre emigráltam volna, mert úgy véltem volna, hogy ott hasznosabb lehetek, itthon meg nincs miért maradni.
4. Lehet (és ez a legvalószínűbb), hogy a többséggel tartva passzívan figyeltem volna az eseményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!