Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Sor kötelezettség igen nem és...

Sor kötelezettség igen nem és miért?

Figyelt kérdés

én 20 éves vagyok és én támogatom

szerintem vissza kéne állítani több okból is

sok hasznos dolgot meg lehet tanulni ott

fegyelem tisztelet bajtársiasság

és egy fiatal legnagyobb élménye lehet

gondolom mindenki halott történeteket apjától nagy apjától jót is rosszat is

szerintem jó lenne a sorkatonaság tartást adna a Magyarnak

2010. márc. 12. 20:29
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
42%

Ráadásul, ha szerinted kitörne megint egy háború pl. Oroszország és a NATO között, és idegen hadseregek masíroznának át a magyar földeken, akkor nem jobb lenne nekünk olyan férfiakkal rendelkezni, akik értenek egy kicsit is a hadviseléshez, felkészítették már őket egy ilyen esetre?

Vagy te tejfelesszájú, alkoholista lumpenprolikkal akarod megvédelmezni a magyar nőket és a földet?

2010. márc. 12. 20:58
 12/49 A kérdező kommentje:

mindegy a legtöbb tizenéves fogékony még militarizált élethez

én támogatom

63%-os nem tudom úgy lázadsz ellene mint ha az életed múlna rajta

én is tisztába vagyok hogy jelenlegi gazdasággal nem megyünk semmire nem hogy katonasággal

talán lesz egy párt aki végre rendbe szedi az országot

sőt szerintem van is

amúgy meg 63% vissza vehetnél a düh kitöréseidből mert már tényleg unalmas

"Annyira imádom az ilyen korlátolt agyú barmokat. "

"Vagy te tejfelesszájú, alkoholista lumpenprolikka"

írjál normálisan vagy ne írjál semmit

2010. márc. 12. 21:09
 13/49 anonim ***** válasza:
80%

Utolsó, úgy vélem te vagy itt az aki egy korlátol agyú barom, mert úgy látom nem tűnt fel neked, hogy már nem az I. Világháború tömeghadseregeinek korát éljük, de ennek ellenére azt hiszed nagyon okos vagy.

És tényleg mennyivel jobb is baromságra költeni a pénzt, ha már úgyis hiányzik. Ha lúd legyen kövér. Egyetlen (1, EGY DARAB!) katona kiképzése mindennel együtt néhány millió forint. A teljes szolgálatának a költsége felszerelésével együtt a százmilliót is meghaladhatja (és most egy szimpla lövészről beszélünk). Miközben nem termel semmit. Harcértéke meg pláne nincs, hiszen sorkatonákról beszélünk akik a hátuk közepére sem kívánják ezt az egészet, tehát nincs moráljuk.

Fegyelmet pláne nem fog tanulni, inkább a többi csibész baromságait tanulja el. Rendesen harcolni meg pláne emberré nevelődni nem fog, ez a Honvédség, nem a Royal Marines. És nem győzöm hangsúlyozni, hogy a sorkatonának a modern harctéren, modern hadseregben a harcértéke 0, NULLA!, csak golyófogónak lenne jó, meg a profikat hátráltatni.

Nem tudom, hogy a hülye átlagmagyar mikor fogja már fel, hogy ez nem a Napóleoni Háborúk kora, a sorozott szart se ér. A jövő a profiké.

2010. márc. 12. 21:11
 14/49 anonim ***** válasza:
Utolsó alatt 20:54-et értem.
2010. márc. 12. 21:12
 15/49 anonim ***** válasza:

"az üvöltözést is el kell viselni... nem lehet mindenki olyan hogy elsírja magát"

Egyrészt igen, viszont erre is igaz, hogy ezt már jóval korábban kell megtanulni.

Másrészt - és ez még fontosabb - épp arra kéne ráébredni, hogy az üvöltözős vadbarmok MIATT van szükség egyáltalán hadseregekre.

Hadsereggel lehet ugyan területet szerezni és meg is lehet védeni, de azon a területen emberi életkörülményeket és emberi társadalmat fenntartani már csak emberségességel és intelligenciával lehet. A katonaság meg épp erről nevel le. Nézd csak meg Kínát és Oroszországot: óriási hadsereg, óriási terület, de mi van rajta? Nyomor és pusztulat. Van pár kirakatváros, mint pl. oroszéknál Moszkva meg Szentpétervár, Kínában meg Peking, ahol legalább a belvárosra odafigyelnek, hogy legyen mit prezentálni a külföldnek, de a többi... hát, nem akarsz odakerülni.

"az embernek akkor az lesz a második családja"

Mondom én, hogy alapjaiban vannak elcseszve ott a dolgok, ahol már nem elég az első... és másodikként se egy olyanra vágyik, amit egy feleséggel hozna össze.

"igyekszik megfelelni"

Mert az életben nem kell eleget megfelelni amúgyis, mi?

"megtanulja a fegyvereket kezelni használni"

Rohadt jó. Nem is volt még elég lövöldözős ámokfutónk.

"csapatban dolgozni"

Amit megint csak nem ott kellene megtanulni, hanem már jóval előbb.

"hisz egymástól függ a katonák "élete""

Ahogy a társadalomé is, ami ráadásul sokkal alapvetőbb fontosságú, mégse fogják fel sokan.

"megtanulnak menetelni"

Az aztán egy hasznos dolog, tényleg. Jól jön majd minden leendő magyar gárdistának.

"a hierarchikus rendszer a férfiaknál amúgy is egy ösztönös dolog"

Elég baj. Nem azért kell tisztelni egymást és rendet tartani, mert rettegünk tőle, hogy ellenkező esetben orrbavernek, hanem azért, mert ésszel felfogjuk, hogy függünk egymástól, és hogy összefogással többre megyünk, mint egymás gáncsolásával. Ehhez azonban megint ÉRTELEM kell elsősorban.

"a legtöbb ember fiatal örülne ha lenne ilyen

lenne kilátás a kilátástalanságba"

Ahhoz egyszerűen normális körülmények kellenének - pl. jól fizetett munkahelyek. Meg mellette rendezett családi körülmények, ÉRTELMES emberek.

"és akkor nem a drogokhoz fognak nyúlni..."

Aki a drogokhoz nyúl, az már eleve defektes.

De lásd följebb, a problémákra nem az a megoldás, hogy szétszivatod, szétüvöltöd és szétgyötröd a fejüket, hanem hogy töltesz bele némi észt, ha már magától nem volt neki előzőleg. Csak ugye erősködni mindig könnyebb, mint gondolkodni. Ezért tart itt a világ...

2010. márc. 12. 21:15
 16/49 anonim ***** válasza:
51%

Ha szerinted a sorkatonák szart sem érnek, akkor Vietnamban és Afganisztánban mégis mivel állították meg a modern támadó seregeket?

Birodalmi lépegetőik voltak talán a mudzsahedineknek?

Vagy talán a vietkongok rendelkeztek csillagrombolókkal?

2010. márc. 12. 21:17
 17/49 anonim ***** válasza:

"Ha szerinted a sorkatonák szart sem érnek, akkor Vietnamban és Afganisztánban mégis mivel állították meg a modern támadó seregeket?"

Hülyegyerek, a Vietcong és a Mudzsaheddin nem sorozottak voltak, hanem civilek, partizánok. Nem voltak csodafegyvereik, elszántak voltak, sőt fanatikusok, olyanok amilyenek egy sorkatona soha nem lehet. És ők se az országuk reguláris hadseregében tanulták ezeket, hanem ÖNKÉNT beálltak és külföldi, vagy leszerelt PROFIK tanították ki őket.

Ráadásul Afganisztánban és Vietnamban pont, hogy a helyi sorozott seregek teljesítettek a legrosszabban, mert nem volt moráljuk. Tanulj egy kis hadtörténelmet mielőtt baromságokat beszélsz.

2010. márc. 12. 21:23
 18/49 anonim ***** válasza:

A sorkatona és a partizán nem áll túl messze egymástól.

A sorkatona sokkal jobb kiképzésben részesül, ugyanakkor reguláris haderőhöz tartozik.

Szerintem ha az alkalom úgy hozza, akkor néhány túlélési és propagandatrükk megtanításával a sorkatonákból tökéletes diverzáns-partizán alakulatokat lehetne szervezni.

A hadtörténeti tudásom köszöni szépen, jól van.

2010. márc. 12. 21:29
 19/49 anonim ***** válasza:

A történelem már számtalan alkalommal bebizonyította, hogy a partizán harcmodornál aligha akad sikeresebb, ha a hatásfokát vizsgálva tekintjük.

Nálunk rengeteg hegy található, ahová be tudjuk magunkat vetni egy esetleges támadás esetén, és onnan izgatni lehet az ellenség reguláris alakulatait.

2010. márc. 12. 21:33
 20/49 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Elnézésedet kérem, hogy ilyen hangnemet ütök meg, de nem iagazán szeretem, ha egyesek ilyen langyosan állnak ezekhez a dolgokhoz. Ezt meg kell értened.

Általában véve sokkal jobb, ha nem úgy szolgáljuk a közösség érdekeit, hogy minél több embert megpróbálunk rávenni, hogy minél intelligensebb legyen.

2010. márc. 12. 21:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!