Akik sorkatonaságot szeretnének, azokhoz szól eme kérdésem: Biztosak vagytok benne, hogy minden fiatal számára jó lenne ez?
A legtöbben azzal érvelnek, hogy sok az ecsethajú páwa, és meg kellene őket nevelni. Nos, én sem szimpatizálok a páwákkal, de most komolyan miattuk, vissza akarjátok hozni a sorkatonaságot? Röhej. :D
De vegyünk példának egy másfajta embert: Csendes, nem nagyon jön ki a kortársaival, kissé antiszociális, rengeteget tanul, érdeklik a tudományok, szeretne minél hamarabb bejutni egy erős egyetemre. Biztos, hogy ő jól járna a katonasággal? Szerintem nem, sőt, lelkileg tönkretenné őt.
Nem elkerülhetetlen. Csak ti gondoljátok, és szinte várjátok, hogy megtörténjen. Az én kötelességem az életemet/életünket megtartani. Hazám sok lehet, életem csak egy. Nem divat már a nacionalizmus, egyre jobban. Nem az országot szeretem, mivel ő sem szeret engem, nem az embereket szeretem, mivel ők sem szeretnek engem. Miért védjek meg itt bármit is?
Védjem meg a korrupt politikusokat, a folyamatosan panaszkodó nyugdíjasokat, a 12 évesen piáló pávákat? Nem. Magam, és a szeretteimet védem meg azzal, hogy mindenáron életben maradunk, ennek első lépése a menekülés lenne egy olyan helyre ahol nem lőnek seggbe. Ettől nem vagyok gyáva, meg férfiatlan.
"Nem divat a nacionalizmus"
A libbancsizmus már inkább annál nagyobb divat lett sajnos.
És gondolod más országokban nem fognak egy koszos idegenként nézni rád?
Ám felőlem legyen, húzzatok el innét, aztán sokkal jobb placc lesz ez a hely nélkületek.
Nem érdekel, hogy néznek rám.
Miért lesz jobb? El tudod mondani, hogy én miben gátolom meg a te jó életedet?
47: Így van.
Én is szeretem Magyarországot, de van egy fontossági sorrendem, és ebben az életem elôtte áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!