Mi lenne a módja a sorkatonaság visszaállításának?
Figyelt kérdés
Milyen problémákat kell ahoz megoldani illetve milyen feltételei vannak annak hogy újra törvénybe lehessen iktatni a sorozást? Illetve mennyi időn belül lenne megvalósítható?2010. márc. 5. 20:54
41/45 anonim válasza:
"a melegek stb. előnyben részesülnek?"
Előnyben?
Tudtommal nem házasodhatnak és nem fogadhatnak örökbe gyereket.
Akkor hol itt az előny? Inkább hátrány szerintem.
42/45 anonim válasza:
Én csak azt nem értem, hogy aki szerint ez annyira jó ötlet, az miért nem lesz katona?
Olyat kéne, hogy önkéntes alapon, AKI AKAR, az bevonulhat. Edzheti a testet meg a szellemet, meg amit akar.
43/45 A kérdező kommentje:
Ez hogy "csak ha akarsz" meginnt a liberalizmus bölcs tanítása.
2010. márc. 6. 19:34
44/45 anonim válasza:
A sorkatonaság nem egyértelműen pozitív és hasznos intézmény, hogy akarattól függetlenül odaküldjünk mindenkit.
Szerintem meg speciel az lenne inkább egy hasznos dolog, ha mindenkinek érettségire lennie kellene legalább egy középfokú nyelvvizsgájának.
De ugye a liberalizmus bölcs tanítása szerint csak annak lesz, aki úgy érzi, hogy ez hasznos, és akar egyet.
45/45 anonim válasza:
Most csak a nőket kellene besorozni.Így lenne kerek a világ ,meg meglenne az egyen jogúságuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!