Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Mi lenne a módja a sorkatonasá...

Mi lenne a módja a sorkatonaság visszaállításának?

Figyelt kérdés
Milyen problémákat kell ahoz megoldani illetve milyen feltételei vannak annak hogy újra törvénybe lehessen iktatni a sorozást? Illetve mennyi időn belül lenne megvalósítható?
2010. márc. 5. 20:54
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
66%
2/3-os többséggel törvényt kéne ráhozni. De én nem szeretném!
2010. márc. 5. 20:56
 2/45 anonim ***** válasza:
64%

semennyi. rájöttek h hülyeség, drága és az emberek ott lelkileg tönkremehetnek. nemegyszer láttam ott már férfit sírni.

gondolom kérdező nem voltál sorkatona, nem tudod milyen felesleges és rossz az.

sokkal célszerűbb egy kisebb de sokszorosan jobban képzett hadsereget fenntartani.

vagy nagymagyarországot akarod visszafoglalni?

2010. márc. 5. 20:57
 3/45 anonim ***** válasza:
85%

Hülyeség az a sorkatonaság.

Meg kellene könnyíteni a hadseregbe való belépést, és erősen propagálni, majd a jelentkezőknek tisztességes kiképzést nyújtani. Akkor lenne egy nem túl nagy létszámú, de normális hadseregünk (a minőség kárpótol a mennyiségért - fordítva ez nem igaz). Ezt egy vagy két kormányciklus alatt meg lehetne valósítani.

2010. márc. 5. 21:02
 4/45 anonim ***** válasza:
93%
Semmi szükség nincs rá. A módja pedig megfelelő törvény meghozása lenne.
2010. márc. 5. 21:03
 5/45 anonim ***** válasza:
65%
Ne állítsák vissza, nem kell az. Attól még ugyan olyan hülyék maradnának a mai gyerekek.
2010. márc. 5. 21:03
 6/45 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem pedig jó lenne én sajnos már lehetek mert eltörölték. :( Nem tudom miért szidjátok apám is mondta h nagyon jó volt... és akivel beszélgettem róla mindenki azt mondta hogy jó volt.

De mi lenne ha most megtámadna pl. szlovákia?? mit érnénk 7000 katonával? jelenleg ennyi katona van Mo-n :S

2010. márc. 5. 21:04
 7/45 A kérdező kommentje:

Valóban nem voltam sorkatona. Az utolsó mondatodat kikérem magamnak és sértésnek veszem.

Egyébként szerintem ez is oka annak hogy a mai fiatalság értékrendje eléggé megromlott és erkölcsileg közelítenek a nullás érték felé. Egy fél éves szolgálat akár már javíthatna valamennyit a helyzeten. Nem hiszem hogy ott bárki tönkremehet lelkileg. Ami nem öl meg az megerősít alapon mondom ezt. Szerintem igenis ráférne a mai fiatalokra hogy kicsit megnevelődjenek erkölcsileg megtisztuljanak. Tanuljanak tiszteletet és alázatot fegyelmet tisztaságot és rendet. Kimondottan rossz ha úgy bánnak a leendő magyar férfiakkal mint a gyengébbik nemmel. Nem nyálból és vattacukorból vannak és nem is úgy kell őket kezelni.

2010. márc. 5. 21:05
 8/45 A kérdező kommentje:
Mielőtt valaki megvetne. Nem értek a pénzügyi hátteréhez tehát csak erről az oldaláról tudtam elemezni. Ha pedig lenne rá fedezet -amit szerintem egy normális politikával és az itthoni források kihasználásával meg lehetne teremteni- elég hasznos dolog lehetne.
2010. márc. 5. 21:10
 9/45 A kérdező kommentje:
Minden esetre eléggé nemzeterősítő lenne egy tisztelettudó hű ifjúság.
2010. márc. 5. 21:14
 10/45 anonim ***** válasza:
32%
Amíg katonák nem lesztek ember nem lesz belőletek. Aki már volt tudja.
2010. márc. 5. 21:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!