Mi lenne a módja a sorkatonaság visszaállításának?
Könyörgöm, a minimal zene hallgatásának mi köze van az egészhez?
A sorkatonaság hatására nem fognak azt hallgatni a fiatalok vagy mi. Azért poén, hogy egyesek még a másik zenei ízlését is meg akarják változtatni.
Amúgy meg Kérdező: Menjél te sorkatonaságba! Ha neked annyira tetszene, akkor menj!
De akard már eldönteni, hogy mindenkinek mennie KELLJEN!
Igen a sorkatonaságnak roppant sok értelme van, főleg tanok, vadászgépek, bombázók, műholdak stb. nélkül.
Menjünk vissza az I.Világháború elé. Én azt veszem alapul. Talán mondhatjuk hogy ott ugye a viselkedés az emebri természet értékrend erkölcs magától alakult formálódott olyanná amilyenné. És szerintem az jó volt.
A politikai befolyásról annyit hogy abban az időben semmilyen általad felsorolt szélsőséges eszme nem volt érvényben.
Először is. Változtatni kellene az értékrenden, mivel az ide írkálók egyáltalán nem tudják, hogy mi az a közösségi szellem, mindenki liberális, megy a saját feje után.
Aztán pedig, amikor kitörne egy háború, és a barátnődet meg a húgodat erőszakolnák meg a szlovák/román katonák, te meg ott sírnál a szobába húzódva, mint egy taknyos kislány, és nem mernél semmit sem tenni ellnük szégyenszemre, mert egész életedben erre az ostoba, amerikai vagy européer (kinek hogy tetszik) jellemre neveltek, akkor mond azt, hogy mennyire hülyeség azt mondani a fiatal férfiak felnőtt férfivá való neveléséről, hogy felesleges ostobaság.
Megedzi a jellemet és a testet, fegyelemre és tiszteletre tanít. E-mellet egy örök emlék, és egy életre való barátokat szerzel. Nem mellesleg minden férfi embernek lenne egy alapszintű kiképzése és értene a fegyverekhez. Ha valami háború törne ki, az nem lenne hátrány.
Igen ám, csak manapság a fene nagy liberalizmus korában, ha a nőknek nem kötelező, akkor sírnak, mivel hátrányos megkülönböztetés, ha meg igen, akkor meg azért sírnak...
"Menjünk vissza az I.Világháború elé. Én azt veszem alapul. Talán mondhatjuk hogy ott ugye a viselkedés az emebri természet értékrend erkölcs magától alakult formálódott olyanná amilyenné. És szerintem az jó volt."
Részleteznéd? Mert ez az a pont, ahol eléggé látszik, hogy semmit sem tudsz az emberek I. vh. előtti életéről (meg az életről úgy általában :)))
Nagyon fiatal lehetsz még és nagyon naiv.
Azt azért kikérném magamnak hogy semmit sem tudok az életről.
Miből következtettél erre? Egyébként egyetértek az előttem szólóval. Azt is hozzátenném hogy mivel a liberalizmus központjában az egyén áll és nem pedig a család így hát ugye a melegek stb. előnyben részesülnek és a normális emberek pedig ugyanezt korlátozatlanságot ezt a "csináljamit akarsz én is azt csinálok" irányzat motiválását kapják. És ez nagyon nemjó. Nincs egy országos szinten elfogadott emberi norma. Mert jajj had döntsje ej minydenyki mit akaj...
23/F vagyok, most fogok jelentkezni szerződéses katonának, de nem azért mert annyira szeretnék, hanem mert nincs más meló, de ha lenne sorkatonaság és jönne a behívó, biztos hogy nem jajgatnék hogy most mi lesz velem, elfogadnám és kész, régen is behívták az embereket és kibírták.
Az meg hogy te ismersz olyan embert aki elsírta magát, nem azt jelenti hogy mindenkivel így van, meg ez hozzáállás kérdése is.
Ja, és a mai fiatalságra igencsak ráférne egy pár hónapos kiképzés, lehet hogy hülyék maradnának utána is, dehát ebbe még senki nem halt bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!