Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Harcolnátok Magyarországért?

Harcolnátok Magyarországért?

Figyelt kérdés

A kérdés ugye csak elmélet, hisz nincs nagy esély háborúra, Nato tagok is vagyunk szerencsére, csak érdekel ki hogy gondolkodik!

Beszélgettünk ismerősökkel és felmerült ez a téma. Én például ha harcolni kellene, megpróbálnék az országból kijutni! Szerencsére a túrázás a hobbim, nagyon jól kiismerem magam az erdőkben, vagyis lenne rá esélyem, hogy észrevétlenül eljutok a határig. Ha mégis elfognak, akkor zárjanak csak börtönbe (a jogszabály azt mondja ki, hogy 10-20 év vagy életfogytig börtön jár hadkötelezettség megtagadásáért háborús időkben), háború végén csak kienged az új kormány!

2015. máj. 19. 16:45
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
65%
Kit érdekelnek a határok ? Hmmm. Tudod te azt hiszed, hogy a XXI. században már nem jöhet semmi rossz, szabad vagy, meg jogaid vannak, meg akkor takarodsz el az országból amikor kedved szottyan. Mi lenne, ha az az ország aki Magyarországot lerohanná, egy Észak-Korea lenne ? Nyugodtan mehetnél az utcára csak épp egy becsiccsentett politikus majd megkívánja a nejed, vagy épp a lányod, és ha te szóvá akarod majd tenni az ezt követő eseményeket, bevágnak egy 2x2-es lyukba életed végig, ha ki nem végeznek, mint politikai, mert ott ez megy. A szabadság egy gyönyörű dolog, amit mi most élvezhetünk, de ezért a szabadságért magyar vér fojt, ha közhelyes ha nem. Ha azért, hogy az unokáim is ilyen szabadságban élhessenek, meg kell halnom, én késséggel megtenném, ahogy teszem is.
2015. máj. 19. 22:10
 22/29 anonim ***** válasza:
10%
Egyébként felesleges ilyen baromságot kérdezni, mert a háborúzás a katonák feladata, és a mai hadviselés már nem a középkorban játszódik. Magyarországnak pedig pont elég katonája van arra, hogy a NATO kötelezettségeit elássa, és ha Magyarországot egy aktuális támadás érné, akkor a NATO természetesen megvédené az országot, és senkinek nem kéne sehova menekülni, sem a csatatérre sem egy másik országba.
2015. máj. 19. 22:19
 23/29 anonim ***** válasza:
44%

"A szabadság egy gyönyörű dolog, amit mi most élvezhetünk, de ezért a szabadságért magyar vér fojt, ha közhelyes ha nem."

Akkor sorold azokat a háborúkat az elmúlt 200 évből, amikor valamit kiharcoltunk vele, és nem pedig csak megszívtuk miatta. Mert én inkább azt látom ez alapján, hogy az a vér nem a szabadságért folyt, hanem a rabságért.

2015. máj. 20. 15:28
 24/29 anonim ***** válasza:
44%
:) hidd el, sok ember annak is örülne, ha esténként nyugodtan megnézhetné a facebookját ( lásd erre É koreában nincs lehetőség), nem hogy fennhangon szidhatja a kormányát. :)
2015. máj. 20. 16:17
 25/29 petizacc ***** válasza:
37%

Biztos, hogy nem, legyen az bármilyen háború!

Itt hagynék mindent, és húznék el innen jó messzire!

Nem fogok én megdögleni egyik politikusnak sem, főleg nem a magyar népért, akik egymást leköpik!

Normális ember élni akarja az életét békében, nyugalomban, nem megdögleni a harcmezőn sárban, mocsokban ráadásul úgy, hogy halálával semmit nem ért el.

2015. máj. 20. 23:11
 26/29 anonim ***** válasza:
23%
Ha Magyarország olyan államok szövetségese lenne, mint a náci Németország volt, vagy a mostani vadkommunista Észak-Korea, akkor inkább elpucolnék vagy az ellenséget támogatnám.
2015. máj. 21. 08:39
 27/29 anonim ***** válasza:
33%
Ha meg az az ellenség túszul ejtené politikusainkat, azt mondanám: Vigyétek őket jó messzire! :D
2015. máj. 21. 08:40
 28/29 anonim ***** válasza:

Hiszen mindenki harcol, aki a haszonelvűség alapján nem a külföldöt gyarapítja a munkájával.

Ma nem annyira fegyverrel folyik a háború, hanem pénzzel.XXI.század. Folyik a háború,hogy ki tud többet szerezni a másik rovására.

2015. jún. 14. 03:33
 29/29 anonim ***** válasza:

Én biztos, hogy harcolnék (már ha el nem zavarnának a fenébe, hogy még golyófogónak sem kellek).

Így is egy halom szar az életem, nem veszítenék sokat sem azzal, ha meghalnék, sem azzal, ha maradandó sérüléseket szereznék.

2022. márc. 3. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!