Harcolnátok Magyarországért?
A kérdés ugye csak elmélet, hisz nincs nagy esély háborúra, Nato tagok is vagyunk szerencsére, csak érdekel ki hogy gondolkodik!
Beszélgettünk ismerősökkel és felmerült ez a téma. Én például ha harcolni kellene, megpróbálnék az országból kijutni! Szerencsére a túrázás a hobbim, nagyon jól kiismerem magam az erdőkben, vagyis lenne rá esélyem, hogy észrevétlenül eljutok a határig. Ha mégis elfognak, akkor zárjanak csak börtönbe (a jogszabály azt mondja ki, hogy 10-20 év vagy életfogytig börtön jár hadkötelezettség megtagadásáért háborús időkben), háború végén csak kienged az új kormány!
Nagyon nem érdekelne, fel kellene fogni, hogy a XXI. században élünk! Kit érdekel, hogy hol húzódik egy határ? Kit érdekel, hogy milyen országnak hívják azt a területet, ahol élek? Engem egy dolog érdekel, az a megélhetés. Ahol tisztességes munkával meg tudok élni, ahol biztonságosan kimehetek az utcára a családommal, én ott fogok élni és ha az külföldön lesz, akkor egy másik külföldi országot fogok a hazámnak hívni!
Az más kérdés, hogy milyen nemzetiségű vagyok, akkor büszkén bevallom, hogy magyar.
"Jobb egy napig oroszlánként élni, mint száz évig bárányként"
Egyébként meg ha a kormány látja, hogy mennyire sok oroszlánszívű akar menekülni az országból, nem lenne ott börtön büntetés.. Rögtön ítélő bíróság elé kerülsz, akik nem pénzbírságot szabnak ki, hanem egyszerűen kivégeznek. Vagy ha marad a börtön, akkor milyen jó lesz majd később az unokáidnak mesélni, hogy nagypapa milyen serényen fosta össze magát mikor megjött a behívó.
"milyen jó lesz majd később az unokáidnak mesélni, hogy nagypapa milyen serényen fosta össze magát mikor megjött a behívó."
Milyen jó lesz, hogy leszek én és lesznek unokáim is, szemben veled, aki a saját vérében fuldokolva halt meg a csatatéren egy tüdőlövés után. :D
Háborúban nincsenek hősök csak halottak és túlélők. És még az sem mindig biztos, hogy melyik a jobb.
"Milyen jó lesz, hogy leszek én és lesznek unokáim is, szemben veled, aki a saját vérében fuldokolva halt meg a csatatéren egy tüdőlövés után. :D "
Biztos jó érzés lesz meghalni a saját szarodban, behugyozva, bepelenkázva, úgy hogy azt se tudod ki vagy magadról. Szép is az öregkor :)
Nem tudom, hogy meghalnék-e, sőt, a végzettségem okán lehet, hogy csak valami támogató feladatot kapnék és sosem osztanának be a frontra vagy az első vonalba, de ahol mázsájával repked a nehézfém, sosem lehet tudni. Fölösleges kockázat.
Meg aztán háborúban olyan helyre viszik az embert, ahol semmi keresnivalója, hogy olyanokat öljön, akiknek még a létezéséről sem tud. Semmi sem igazolja a gyilkolást, tökmindegy, milyen eszmét képzelsz mögé.
Honvédő háború? A haza az emberekből áll, nem egy darab földből és a háború épp az embereket emészti fel. Az ország gazdagítása? A háború csak viszi a pénzt, akik pedig keresnek rajta, nem akarnak osztozkodni. Mindegy, mivel sikerült beugratni, hogy fegyvert vegyél a kezedbe, a fronton az életedért fogsz harcolni.
"Biztos jó érzés lesz meghalni a saját szarodban, behugyozva, bepelenkázva, úgy hogy azt se tudod ki vagy magadról."
Jobb, mint hazajönni fél lábbal, évekig rehabilitációra járni, aztán "dicső" veteránként arra emlékezni, hogy a gránát, ami téged megnyomorított, a legjobb barátod beleivel terítette be az arcod, PTSD-s alkoholista leszel, akivel a háború után már a kutya nem törődik és a saját vizeletében kuporog minden szilveszterkor a tűzijáték alatt. Míg mögöttem egy teljes élet lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!