Igaz hogy amennyi pénzt ráköltött a világ összes országa a katonai fejlesztésekre/felszerelésre/kiképzésre/katonákra már meg lehetett volna szüntetni az éhezést?
"Szokásos demagógia. Nem. Akár tetszik, akár nem, az ősember kora óta a fegyverkezés a fejlődés egyik fő motorja. "
Nem az a kérdés, hogy tényleg véghezvihető lenne-e. Elég lenne annyi pénz? Talán, inkább igen mint nem. Meg fog valaha történni/jobb lenne ha megtörténne? Nem, nem igazán.
lehetseges...
viszont az ehezes nem a raforditott penzen mulik, tavaly olvastam egy cikket miszerint tobb emberre valo elelmiszert dobunk ki mint ahany ehezo van vilagszerte.
Pedig a 6-os jól írja.
Ha nem költöttek volna a hadiparra ma ugyan úgy lennének éhezők, mivel többen laknánk a bolygón, nem lenne ilyen technikai fejlettség meg stb.
Ugye afikaiak úgy, h 5 gyerekből 3 meghal, még így is szaporodnak ezerrel, mi lenne, ha mind az 5 felnőne.
Azokról az emberekről meg, akik háborúban haltak meg, illetve az ők meg nem született gyerekeik megint jól odavágnának.
Tetszik, nem tetszik, ez így van.
Ja, megoldanád belőle az éhezést, aztán már nem az lenne, hogy a néger családban a 12 gyerekből meghal 9 és csak 3 marad életben - ezzel is másfélszeresére növelve a következő generáció méretét, hanem 12-ből életben marad mondjuk 9-10 és csak betegség és háború miatt hal meg 2-3.
Ebben az esetben az eredmény az lenne, hogy a következő generáció már nem másfélszer, hanem ötször akkora lenne, mint az előtte lévő és nem 400 millió éhező négered lenne, hanem 2 milliárd.
"viszont az ehezes nem a raforditott penzen mulik, tavaly olvastam egy cikket miszerint tobb emberre valo elelmiszert dobunk ki mint ahany ehezo van vilagszerte."
Ki dobálja ki a kaját?
Mi csak a száraz kenyeret, de azt is megeszik a tyúkok vagy még a kutyának szoktam belőle csinálni kaját.
Törném el a kezét, aki kaját dob ki.
" ma 11:15"
milliárd haver, milliárd.
#16, ti lehet
viszont a supermarketek a normalisabb orszagokban tonnaszmara dobjak el a lejartnak itelt elelmiszert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!