Mi volt a szovjetek legjobb harckocsija a második világháborúban?
A tigris és a párduc ellenfele a SZU-85 volt.
De, a legerősebb szovjet tank a ISZ–2-es volt.
A Sz-85 sokkal gyengébb volt a Tigris,Parduc.
Az Isz-2 volt a legjobb illetve az Isz-3 de az mar tul keson debütalt a harchoz.
Már bocs, de a kérdésfeltevésed alapján természetesen nem volt jobb egyik sem mint a Tigris.
De a háború kicsit másképp állítja fel az igényeket.
És akkor már a t-34/85 vagy az ISZ-2 a nyerő.
utolsó, kiskoromban Tigris-őrült voltam, de úgy gondolom, egyértelműen kijelenthető, hogy mind a Párduc, mind az IS-2-es kiforrottabb konstrukció...
egy-egy elleni harcnál (külső körülmények, személyzet képzettsége, összeszokottsága, kipihentsége, harckocsi állapota, stb megegyeznek) a Tigrisnek több esélyt adnék valamivel a Párducnál (de ha nem egy pár perces minicsatára, hanem hosszabb időre kéne választanom, a Párduct választanám egyéb szempontok - üzemigény, könnyebb tömeg, stb - miatt);
Tigris az IS-2 ellen, itt jóval több esélyt látok a szovjet harckocsi győzelmére vastagabb páncélzat, talán a nagyobb kaliberű lövege is erősebb... ha egyéb tényezőket is beleveszek (jóval könnyebb tömeg, nagyobb sebesség, kisebb üzemanyag-fogyasztás, stb), akkor meg egyértelműen a Sztálint mondom jobbnak
..én mint utolsó.
Szóval akkor igazat adsz nekem.
A párduc ..IGEN..jóval jobban a háborús igényekre tervezett, mint a tigris. (ahogy az orosz hk-k is) Egyéniben viszont a Tigris a nyerő. Csak hát a tigris, drága, szervizigényes, nehéz, bezinzabáló, képzett állományt követelő(nem csak a kezelőkben, hanem a kiszolgálókban is) ..és minden ehhez kapcsolódó gondokkal küzdött.
mik ezek a számok?
mert sem a kwk36 sem a kwk42 nek nem ezek a paraméterei
(a csaták túlnyomó többségét 500-1200méter közt rendezték)
lőszertípusfüggő
tigris lövege:110/155mm-500méter 100/138mm-1000méter
párduc lövege:124/174mm-500méter 111-150mm-1000méter
mondom én hogy nem jót írsz
100 m 500 m 1000 m 1500 m
88mm PzGr 39 120mm 110mm 110mm 91mm
PzGr 40 170mm 155mm 138mm 122mm
pz6 hoz ezek a páncéltörők voltak rendszerbe meg 4 komulatív 90mm körüli átütéssel
+repesz de annak meg elhanyagolható az átütése
260mm es egyiknek sem volt és a távolság számít
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!