Sorozás uja visszajöhet?
Békeidőben nem tartom valószínűnek, hogy újra bevezetik. Annak a kormánynak annyi, amelyik megpróbálja. Túl nagy luxus ma már, fiatalokat akárcsak fél évre kivonni a munkából, keresésből. A családok hiteleket nyögnek. Az iskoláik befejezése után, úgy húznának külföldre mint a vadlibák. És leírták mások, annak aztán nem sok haszna volt, én megúsztam annó, nagy nehezen, de mindenki akit ismerek és volt katona, átlagosan kb. 5 lőszert lőtt ki, azt is még a legelején, onnantól csak szívás volt az egész. Egyet sem ismerek, aki nem hagyta volna ki, ha tudja. Jó párszor voltam sorozáson, már az is egy vicc, egy fél napos tortúra.
Persze az idő megszépíti, poénok, tréfák, barátságok szövődtek a katonaidő alatt, de azzal együtt egy elvesztegetett idő. Amellett semmivel sem érzem fegyelmezettebbeknek azokat akik voltak katonák azoknál akik nem.
Amellett, hogy a kérdező sosem volt katona, és fogalma sincs róla, mit jelent az a szó, szopatás, mert ez egy olyan katonaságban kitalált szó, amikor az egyébként akarata ellenére elvitt szerencsétlen emberrel szándékosan tolnak, ... b.nak ... ki a nálánál ostobább parasztok,
és amellett, hogy a kérdező nem lehet Anya, mert akkor ilyent nem kérdezne,
amellett, hogy a magyar társadalom többsége fellélegzett, amikor megszűnt a kötelező sorozás,
azt gondolom, nagyon kell, hogy mi átlag emberek a leghatározottabban visszautasítsuk azoknak a tudatlanságát, akik önnön butaságuk okán terjesztenek aljas gondolatokat.
Elmondtam miért, a kérdezőt nagyon elítélem a butaságáért.
"Esetleg a katonaságon belül elszenvedett lelki és/vagy fizikai traumákról? A csicskáztatásról? Felteszem nem."
Hádejaz ráféne a páwákra, NA!! Ráférneeee!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!