A katonák miért viseltek sisakot?
Figyelt kérdés
Hülye kérdésnek hangzik, tudom. De azt hallottam, ha fejbe lőtték őket (sisakban) akkor az behorpadt és ugyanúgy meghaltak. Akkor mi másra volt jó?2014. okt. 1. 21:46
11/17 anonim válasza:
Kedves nem katonák. Aki volt katona és a hatásbemutatón lőttek sisakra (a hagyományos szovjet mintájú acél sisakra, nem pedig a kevlarra) azok jól írták igen meglepő módon még viszonylag meredek szögben kilőtt -.... és az én hibám de nem mértem meg a becsapódás szögét... - a 43M karabély (AMD, AK-63 stb) lövedék is lepattant a sisakról 50 m távolságon.
12/17 anonim válasza:
"a becsapódás
szögét... - a 43M karabély (AMD,
AK-63 stb) lövedék is lepattant a
sisakról 50 m távolságon."
Francokat. az ak63d úgy viszi át az acélsisakot hogy öröm nézni még 100mről is.... Bemehetsz egy toborzóba és meg kérdezheted az illetékest.... Nemtudom te hol voltál katona de ahol en vagyok az ott bizony átviszi....
13/17 anonim válasza:
Elozo mondta is hogy egy bizonyos szögböl pattan rola le... amugy meg véd sok minden ellen ahogy mondák is már páran: repesz golyó vagy más egyéb repülő tárgy ellen ( nem minden ellen de valamenyit véd) oh éa bocs a helyesirásosmért telefonrol kicsit nehéz :D
14/17 anonim válasza:
úgy hallottam arról a golyók túlnyomó többsége lepattan. Nem?
15/17 anonim válasza:
12 hozzászóló.
Nem azt írtam, hogy minden esetben lepattan. Sőt a sisakot nem azért találták ki, hogy a lövedéktől védjen, de számomra és sokan mások számára is meglepő volt, hogy mennyi lövedéket térített el. még olyat is ami kb 10 cm hosszan végigfutva megrepesztette az oldalát de nem ment be a belsejébe.
16/17 anonim válasza:
A Waffen SS rohamsisakjai 100 méterről simán megfogták a géppisztolyok golyóit. A mostani modern Kevlar sisakok is hatékony védelmet nyújtanak. Persze közelről egy AK már átlövi.
17/17 anonim válasza:
Attól is függ milyen sisak.Egy kevlár sisak jobban kibírja mint egy 2.világháborús sisak.Mert a kevlár sisak jobban szétosztja a lövést,ettől még ugyanúgy fájni fog,akár mfg a koponyád i s megrepedhet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!