Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A katonák miért bunkóznak,...

A katonák miért bunkóznak, üvöltöznek egymással?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy a katonák nem finom lelkű emberek, de azt vettem észre, hogy a rang mögül fölényeskedve, bunkózva, arrogánsan beszélnek a beosztottakkal, főleg kiképzéskor.

Azt is tudom, hogy azért bunkóznak, hogy rászoktassák a katonákat a feltétlen engedelmességre, és a nyomásra.

Ezt mind tudom.

Csak azt nem értem, hogy más olyan szakmákban ahol feltétlen engedelmesség, és magas stressz a jellemző, ott pont fordítva van. Pl: tűzoltóknál, mentőknél kifejezetten higgadtan kell viselkedni, tilos feszültséget kelteni a kollégákban.

Miért van ez?

2014. szept. 30. 09:35
 1/6 anonim ***** válasza:
47%
IQ
2014. szept. 30. 10:11
 2/6 anonim ***** válasza:
20%
Nem bunkóznak sem nem üvöltöznek. És különösen egymással nem.
2014. szept. 30. 10:33
 3/6 anonim ***** válasza:
32%

Ott állnak az ágyú mellett, amit minden nap elsütnek, csoda hogy nem süketülnek meg. Ha meg épp kimarad valamelyik a díszsortűznél, akkor valamelyik őrmester süti el a pisztolyát a füle mellett.

Hát csoda, hogy süketek és ordibálnak, mint a bolondok? :)

2014. szept. 30. 16:57
 4/6 anonim ***** válasza:
23%

A katonák nem erőssége az értelmi képességük használata, már első éveikben beléjük verik, hogy ne a logikát keresse a parancsban (mert akkor nem hajtaná végre) hanem gondolkodás nélkül hajtsa végre.

Ebből és a nevelésből következik, hogy ilyen alpárian gesztikulálnak, nameg a brómosteából, amitől elbutúlnak. [link]

2014. szept. 30. 17:05
 5/6 KisHeszusz válasza:

Ez egy egyszerű pszichológia. Ha már az ordítást nem bírod a kiképzésnél, akkor, hogy viseled el a csatazajt?

És az ordítással föl is spanolhatja magát az ember.

Egy beteg embernél a mentősnek higgadtnak kell lennie,

de, hogy rávedd magad valaki lelövésére...

2014. szept. 30. 20:35
 6/6 anonim ***** válasza:
11%

A katonákból ki kell ölni minden emberi érzést, nekik az a feladatuk, hogy gyilkoljanak.

Nyilván egészséges lelkületű ember eleve nem megy katonának. Az alja megy oda, akikből aztán így lehet állatot csinálni.

Nézd meg a Full Metal Jacket című filmet...

2014. szept. 30. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!