Egy újabb világégés esetén hova lehetne menekülni?
Gyerekek,lássuk be,a helyzet koránt sem mondható rózsásnak.Már egyre forróbb a helyzet,mindenki mindenkivel kekeckedik,és eléggé kilátásba került egy újabb világháború kirobbanása.
Nos.
Tudom,nem lehet megállapítani a forgatókönyvet,de vannak olyan helyek,területek,amik nemzetközi megegyezések alapján védettek egy esetleges háború ellen?Nem nyomulhatnak be katonai csapatok,nem bombázható,sötöbö,tehát úgymond,"biztonságos"?Féltem a családom,és ha úgy látom,hogy a puskaporos hordó robban,akkor uzsgyi Neki,megyünk oda,ahol biztonságba lehetünk,valamint ha szégyen,ha nem,elmenekülhetünk a sorozás elől.Mivel nem akarok meghalni egy értelmetlen háborúba.
Van-e ilyen hely?
Van-e itt Magyarországon?
Ha nincs,hol van a legközelebb?
Nehéz-e eljutni oda?
"Egy újabb világégés esetén hova lehetne menekülni?"
Lefeküdnék anyukám mellé, és magamra húznám a takarómat. Ott engem senki sem bánthat.
Rossz hírem van. Komoly háborús helyzetben egy abban érintett vagy veszélyeztetett ország nem szívesen enged ki a határain katonakorú fiatalokat. Úgyhogy, ha az vagy, akkor sokfelé nem tudnál menni. Háborús helyzetben erősen korlátozzák a jogokat, a pályaudvarig vagy a reptérig nem nem jutnál el. Járőrök mindenhol, sorozások, kijárási tilalom és társai, sokat lehet erről olvasni, hogy volt a világháború alatt. Aki pedig ilyen helyzetben trükközik, azzal pedig igen keményen járnak el még a legdemokratikusabb országokban is.
Reméljük nem lesz semmi, de szerintem kiterjedt háborútól nem kell tartani.
13:35.Nem tudom mit magyarázol.Ha tehetnéd,választhatnál,Te maradnál itt harcolni egy olyan háborúba,aminek megintcsak semmi értelme,vagy inkább valami biztonságos helyre "menekülnél"?Ha maradnál,akkor megtapsollak.
Amúgy nem a családomat használom pajzsként.Nem mondtam,hogy bátor vagyok,de nekem a családom az első.Ha Őket meg tudom óvni,akkor bármit megtennék.
Amúgy.Hosszú évekig katona akartam lenni.Úgy gondoltam,hogy a világ legférfiasabb "hivatása".Máig így tartom,csak sok mindent láttam,olvastam már ezzel kapcsolatban.Kissé kiábrándultam.
Ha egymagam lennék,nem lenne kérdés,hogy ha megkapom a behívót,akkor megyek.De így más a lány fekvése.
Amúgy,biztos mondod,hogy "ha ilyen kemény vagy,mér' nem lettél katona".Azér',barátom,mer' cukorbeteg vagyok,így nem lehetek hivatásos,sem szerződéses.De!Ha kitörne a világtéboly,tuti,hogy senkit sem érdekelne,hogy én cukros vagyok.Fiatal vagyok,jó kondiba,ezt a betegséget leszámítva makk egészséges.
Tehát ne oszd nekem légyszi az észt,hogy a gyávaságomat mi bizonyítja,mer' nem vagyok gyáva,csak van,ami nekem fontosabb annál,hogy a rátermettségemet,meg hazafiasságomat bizonyítsam...
"sokat lehet erről olvasni, hogy volt a világháború alatt"
Igen, és szerinted ott megállt a világ? Minden ugyanúgy működne?
Mégis mit tudnak tenni ha valaki nem akar menni? Kb. semmit. Becsukják? Na és, addig se kell öldökölni menni. Halálbüntetés már rég nincs.
Kérdező: 21. Kár, hogy nem meséltek gyerekkorodban: a nagy népmesék mind erről szólnak: hogyan lehet legyőzni a rosszat, hogyan lehetne túlélni a halált.
Hová is lehetne menekülni ilyen pusztító fegyverek elől? Hm?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!