Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Melyik lehet a 10 legerősebb...

Melyik lehet a 10 legerősebb hadsereggel rendelkező ország?

Figyelt kérdés
Szárazföldi, légi, vízi erőket egyaránt figyelembe véve, kivéve az atomfegyvereket. Rangsort és felsorolást is elfogadok.
2010. jan. 2. 01:44
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:
10:16: Fel tudnál állítani egy listát, ha nem veszed bele az atomfegyvereket. Fikció, de tegyük fel, nincsenek atomfegyverek, hogy nézne ki egy top10 lista.
2010. jan. 3. 16:32
 22/47 anonim ***** válasza:
65%

Hogyne. De mondom, ez nagyon soktényezős dolog. Ráadásul nem is sok az értelme, mivel olyan úgysem lesz soha, hogy a két fél egy bazi nagy pampán felálljon egymással szemben, utána uccu-neki. :)

Ha az egyik támad, akkor oda kell csoportosítani az erejét (de a hátországában is hagynia kell, mert mindent nem vihet). A szállítás-utánpótlást meg kel oldania, meg ezernyi más dolgot. Ráadásul a védő fél előnnyel indul, a támadó meg hátránnyal (általában 3:1-hez erőfölényt írnak elő a doktrínák), stb.

De írom (feltételezva a nagy pampán való összecsapást):

1. USA

2. Oroszország

3. Kína

4. Izrael

5. India (az előzővel komoly versenyben)

6. Törökország

7. Franciaország

8. Nagy Britannnia

8-9-10. Szaúd-Arábia - Németország - Japán (sorrend nem eldöntött)

Esetleg még az alsóbb helyekre esélyes Dél-Korea is.

2010. jan. 3. 21:19
 23/47 A kérdező kommentje:

21:19: Köszönöm a válaszod!

Ami engem meglep, Szaúd-Arábia, India, ill. én úgy gondoltam/gondolom Izrael lenne a 3.

Kicsit fura, hogy Németországot mind a britek, mind a franciák megelőzik. Ezzel lenne még 1-2 kérdésem, remélem nem gond.

A britek a tengeri flottájuk miatt szerepelnek előrébb?

Franciák?

2010. jan. 3. 22:36
 24/47 anonim ***** válasza:

"A britek a tengeri flottájuk miatt szerepelnek előrébb?"

Igen, főként amiatt.

"Franciák?"

Nagyobb létszámú a németnél, és közben hasonló technikai színvonallal rendelkezik. Ezért valamelyest megelőzi.

2010. jan. 4. 08:08
 25/47 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm.
2010. jan. 4. 10:52
 26/47 anonim ***** válasza:
Tényleg tudnak itt írni olyan baromságokat hogy csak nézek.Főleg ez a Kanadás dolog.Meg valaki Franiaországot és Nagy-Brittaniát Oroszország elé merte rakni mikor még azis lehet hogy Oroszország USA előtt van.Oroszországnak nem telne időbe leradírozni egyszerre a kettőt.Szerintem fölösleges sorrendet állítani itt van 1 USA meg 1 Oroszország a 2 között dőlne el minden.Simán felérnek az egész világ haderejével.(Most Kínát ne számoljuk be létszáma is miatt)
2010. okt. 7. 12:00
 27/47 elias ***** válasza:

Izrael rendelkezik a jelen kor talán legjobban kiképzett hadseregével.A fegyverzet technikai színvonalát illetően is nagyon jól állnak de én mégsem tenném őket az Indiai hadsereg elé.

Jól lehet hogy az IDF technikai és képzettségi színvonal terén is az Indiai hadsereg fölött áll de ez a különbség már nem olyan számottevő amit Izrael a minőségi fölényével ellensúlyozni tudna.Az Indiai haderő aktív személyi állománya eléri az 1,2-1,3 millió főt ezzel szemben az IDF személyi állománya 168 fő körül mozog.Az Indiai légierő és haditengerészet szintén igen erős.

1. USA

2. Oroszország

3. Kína

4. India

5. Egyesült Királyság

6. Franciaország

7. Németország

8. Izrael

9. Japán

10.Dél-Korea

2010. dec. 1. 20:49
 28/47 elias ***** válasza:
Az izraeli hadsereg állománya nem 168 hanem 168000 fő(elírtam)...
2010. dec. 2. 22:09
 29/47 anonim ***** válasza:

1. USA

2. Oroszország

3. Kína

4. India

5. Franciaország

6. Nagy-Britannia

7. Törökország

8. Izrael

9. Szaúd-Arábia - Japán

10. Dél-Korea - Németország

2011. jan. 22. 22:27
 30/47 Lew válasza:

10.Brazília

9.Japán

8.Dél-Korea

7.Németország

6.Törökország

5.Egyesült Királyság

4.India

3.Oroszország

2.Kína

1.USA

2011. márc. 5. 14:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!