Melyik lehet a 10 legerősebb hadsereggel rendelkező ország?
Hogyne. De mondom, ez nagyon soktényezős dolog. Ráadásul nem is sok az értelme, mivel olyan úgysem lesz soha, hogy a két fél egy bazi nagy pampán felálljon egymással szemben, utána uccu-neki. :)
Ha az egyik támad, akkor oda kell csoportosítani az erejét (de a hátországában is hagynia kell, mert mindent nem vihet). A szállítás-utánpótlást meg kel oldania, meg ezernyi más dolgot. Ráadásul a védő fél előnnyel indul, a támadó meg hátránnyal (általában 3:1-hez erőfölényt írnak elő a doktrínák), stb.
De írom (feltételezva a nagy pampán való összecsapást):
1. USA
2. Oroszország
3. Kína
4. Izrael
5. India (az előzővel komoly versenyben)
6. Törökország
7. Franciaország
8. Nagy Britannnia
8-9-10. Szaúd-Arábia - Németország - Japán (sorrend nem eldöntött)
Esetleg még az alsóbb helyekre esélyes Dél-Korea is.
21:19: Köszönöm a válaszod!
Ami engem meglep, Szaúd-Arábia, India, ill. én úgy gondoltam/gondolom Izrael lenne a 3.
Kicsit fura, hogy Németországot mind a britek, mind a franciák megelőzik. Ezzel lenne még 1-2 kérdésem, remélem nem gond.
A britek a tengeri flottájuk miatt szerepelnek előrébb?
Franciák?
"A britek a tengeri flottájuk miatt szerepelnek előrébb?"
Igen, főként amiatt.
"Franciák?"
Nagyobb létszámú a németnél, és közben hasonló technikai színvonallal rendelkezik. Ezért valamelyest megelőzi.
Izrael rendelkezik a jelen kor talán legjobban kiképzett hadseregével.A fegyverzet technikai színvonalát illetően is nagyon jól állnak de én mégsem tenném őket az Indiai hadsereg elé.
Jól lehet hogy az IDF technikai és képzettségi színvonal terén is az Indiai hadsereg fölött áll de ez a különbség már nem olyan számottevő amit Izrael a minőségi fölényével ellensúlyozni tudna.Az Indiai haderő aktív személyi állománya eléri az 1,2-1,3 millió főt ezzel szemben az IDF személyi állománya 168 fő körül mozog.Az Indiai légierő és haditengerészet szintén igen erős.
1. USA
2. Oroszország
3. Kína
4. India
5. Egyesült Királyság
6. Franciaország
7. Németország
8. Izrael
9. Japán
10.Dél-Korea
1. USA
2. Oroszország
3. Kína
4. India
5. Franciaország
6. Nagy-Britannia
7. Törökország
8. Izrael
9. Szaúd-Arábia - Japán
10. Dél-Korea - Németország
10.Brazília
9.Japán
8.Dél-Korea
7.Németország
6.Törökország
5.Egyesült Királyság
4.India
3.Oroszország
2.Kína
1.USA
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!