Elfogadható szabályos felülésként a következő gyakorlat?
Katonai alkalmasságin kötelező a felülésgyakorlat. Én így csinálom a felülést:
https://www.youtube.com/watch?v=nUeoJsshQVE&feature=youtu.be
ezt elfogadják szabályos felülésként? ha nem, kérem osszátok meg velem hogy mit várnak el!
o.O
Nem csodálom, hogy nincs hadseregünk ha ez a felülés.
Előzőekhez szólva, nem a mennyiség a lényeg amúgy sem, hanem, hogy az izmaidat mennyi ideig tudod használni és milyen hatásfokkal.
Ezt a billegésnek nevezett bármit(ami szerintem egy porcikádat nem erősíti) elfogadhatatlan az én szememben, ha erősödni akarsz, jobb lenni valamiben akkor azt komolyan csináljuk, ennél még a húgom is keményebben tud fizikai munkát kifejteni.
Különben egyetértek a kritizálókkal, én is ismerek több olyan felülésformát ami effektív, rendesen dolgoztatja az izmokat.
De tudni kell hogy nem lehet az alkalmasságin lefogatni a lábat, meg minél többet kell 2 perc alatt lenyomni, bármennyire nézzen is ki hülyén a gyakorlat. Ergo itt nem a minőségre, hanem a mennyiségre kell rámenni és hát itt jön képbe ez a billegés, vagy hintázás vagy rángatózás, nevezzük aminek akarjuk. Köszönöm a megerősítést a 9-10-es kommentelőnek!
Hát, nem azért de fél éve gyakorlok énis alkalmasságira nem olyan nehéz az...
Nem fogatom le a lábam, és teljesen szabályos felüléseket meg tudok csinálni úgy h meg sem emelkedik a lábam. Pont a minap értem el a bűvös 86-ot 2 perc alatt (max pontszám)
Szóval ha valaki tudatosan készül rá akkor simán kivitelezhető.
Viszont arra készülj fel ha átmész és felvesznek a kiképzésen nem fogsz igy hintázni hanem a talpadnak a földön kell maradnia.
A kartartással nincs baj, lehet keresztbe fonni a mellkason, vállakon kell nyugodnia. Hallottam olyat is h lehet a pólóba kapaszkodni, gondolom a vállnál.
Azt írták a hivatalos forrásban hogy a láb elemelkedhet a talajtól. Szerintem nem mindegy hogy hogyan.
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__hadsereg-hadvezetes_..
Itt a 2. kommentelő elég részletesen leírja hogyan kell úgy felülni hogy a lábat is megemeljük.
Amit linkeltél ott csak a billegést mondják.
Én eddig úgy tudtam hogy az is szabályos ha a lábam a földön marad felülés közben (habár lassabb)
Na most összezavartatok. :)
Szóval hogyisvanez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!