Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Elfogadható szabályos felülésk...

Marczell kérdése:

Elfogadható szabályos felülésként a következő gyakorlat?

Figyelt kérdés

Katonai alkalmasságin kötelező a felülésgyakorlat. Én így csinálom a felülést:

https://www.youtube.com/watch?v=nUeoJsshQVE&feature=youtu.be

ezt elfogadják szabályos felülésként? ha nem, kérem osszátok meg velem hogy mit várnak el!

2014. ápr. 28. 15:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
32%
Akkor a honvédségi alkalmassági nem nehezebb egy átlagos tesióránál..
2014. ápr. 28. 16:52
 12/17 Hengerelőhereverem ***** válasza:
46%

o.O

Nem csodálom, hogy nincs hadseregünk ha ez a felülés.

Előzőekhez szólva, nem a mennyiség a lényeg amúgy sem, hanem, hogy az izmaidat mennyi ideig tudod használni és milyen hatásfokkal.

Ezt a billegésnek nevezett bármit(ami szerintem egy porcikádat nem erősíti) elfogadhatatlan az én szememben, ha erősödni akarsz, jobb lenni valamiben akkor azt komolyan csináljuk, ennél még a húgom is keményebben tud fizikai munkát kifejteni.

2014. ápr. 28. 16:57
 13/17 A kérdező kommentje:

Különben egyetértek a kritizálókkal, én is ismerek több olyan felülésformát ami effektív, rendesen dolgoztatja az izmokat.

De tudni kell hogy nem lehet az alkalmasságin lefogatni a lábat, meg minél többet kell 2 perc alatt lenyomni, bármennyire nézzen is ki hülyén a gyakorlat. Ergo itt nem a minőségre, hanem a mennyiségre kell rámenni és hát itt jön képbe ez a billegés, vagy hintázás vagy rángatózás, nevezzük aminek akarjuk. Köszönöm a megerősítést a 9-10-es kommentelőnek!

2014. ápr. 28. 17:05
 14/17 anonim ***** válasza:

Hát, nem azért de fél éve gyakorlok énis alkalmasságira nem olyan nehéz az...

Nem fogatom le a lábam, és teljesen szabályos felüléseket meg tudok csinálni úgy h meg sem emelkedik a lábam. Pont a minap értem el a bűvös 86-ot 2 perc alatt (max pontszám)

Szóval ha valaki tudatosan készül rá akkor simán kivitelezhető.

Viszont arra készülj fel ha átmész és felvesznek a kiképzésen nem fogsz igy hintázni hanem a talpadnak a földön kell maradnia.

2014. ápr. 28. 17:42
 15/17 anonim válasza:
Én kicsit több mint 2 hónapja kezdtem edzeni alkalmasságira egy pár + kilóval :) és elég nehéz volt úgy.De most hogy minden nap csinálom azt kell hogy mondjam nem egy nagy dolog csak csinálni kell és megy az!Bár nekem még nem megy olyan jól mint az előttem szólónak de már 68-71 sikerült 2-perc alatt.Remélem a jövőhónap végére megy a 86-t vagy előbb!De a felülésnél nekem is emelkedik mindég a lábam kb 5-10 cm-t azt még elfogadják?Meg ha én felülök a karom a mellkasomon van keresztbe téve nem a tarkómat fogom az úgy szabályos?Bocs kérdező hogy belekérdezek én is :)
2014. ápr. 29. 02:01
 16/17 A kérdező kommentje:

A kartartással nincs baj, lehet keresztbe fonni a mellkason, vállakon kell nyugodnia. Hallottam olyat is h lehet a pólóba kapaszkodni, gondolom a vállnál.

Azt írták a hivatalos forrásban hogy a láb elemelkedhet a talajtól. Szerintem nem mindegy hogy hogyan.

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__hadsereg-hadvezetes_..

Itt a 2. kommentelő elég részletesen leírja hogyan kell úgy felülni hogy a lábat is megemeljük.

2014. ápr. 29. 12:07
 17/17 anonim ***** válasza:

Amit linkeltél ott csak a billegést mondják.

Én eddig úgy tudtam hogy az is szabályos ha a lábam a földön marad felülés közben (habár lassabb)

Na most összezavartatok. :)

Szóval hogyisvanez?

2014. ápr. 29. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!