Elfogadható szabályos felülésként a következő gyakorlat?
Katonai alkalmasságin kötelező a felülésgyakorlat. Én így csinálom a felülést:
https://www.youtube.com/watch?v=nUeoJsshQVE&feature=youtu.be
ezt elfogadják szabályos felülésként? ha nem, kérem osszátok meg velem hogy mit várnak el!
Hát nem tudom mit várnak de ez nem felülés, ez rángatózás.
Lábad legyen derékszögben. Ne mozduljon el és a könyököddel érints meg a térded.
Kiindulóhelyzetből mikor lefekszel a lapockádnak hozzákell érnie a földhöz. valamint mikor leérkezel a 2 karodnak 180 fokba kell lennie a fejed mellett. Mikor kinyomod magad akkor érintenie kell a könyöködnek a térded.
Nem tudom hogy ez micsoda de túl magasra emeled a talpad a földtől. Én úgy emlékszek hogy pár centinél magasabbra nem emelheted a lábad. (de tévedhetek)
a csipőd nem emelkedhet meg miközben végzed a gyakorlatot.
Ez nem felülés hanem hintázás, amit nem hasizomból csinálsz.
Kezd azzal hogy a talpad nem emelkedhet el a talajról, és lefekvéskor az egész hátadnak lent kell lennie a talajon
Nagyon jó észrevételek érkeztek eddig! Én is a billegéshez hasonlítanám leginkább. Most körbenéztem a fórumon és hasonló kérdésnél találtam ezt a választ:
"Alkalmasságin 1-2 éve még a "billegés" volt a divat: a láb feljött - amikor hátradőltél- de a lábfej nem kerülhetett a térd fölé, viszont választhattad a hagyományosat is (nem lehetett beakasztani/lefogni a lábat) viszont az jóval lassabb."
Eszerint elképzelhető hogy mégis elfogadják ezt a "billegést".
Az a baj hogy nem lehet a lábat se lefogatni, se a bordásfalba beakasztani.
Ezzel a billegéssel lehet pörgősen haladni a 2 perc alatt, mivel a láb megemelkedik, de ha leszorítjuk a lábfejeket akkor lassabban megy jóval a felülés, meg össze vissza csúszkálunk a seggünkön.
Láb egy helyben van, felemelkedsz, a hasizmodat megfeszítve megtartod magad, majd szuper lassan leengeded magad, és lent nem állsz meg egy pillanatra se...
Valami ilyesmi lenne egy felülés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!