A honvédségben h néz ki 1 átlagos nap esetleg 1 átlagos hét?
Én nem vagyok katona, viszont részt vettem ilyen táborban, aminél a honvédség és a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem valamennyi tagjával gyakorlatoztunk.
Ott a napot rengeteg futással kezdtük az alakulótéren, utána torna(felülések, fekvőtámasz, padok emelgetése, átugrása stb) és kb. még csak dél volt, amikor ezt abbahagytuk, mindezt az akkori 45 fok körüli hőmérsékletben.
Ja, az ébresztés után is elég gyorsnak kell lenni, különben jönnek a jutalomfekvőtámaszok.(ezek akkor is, ha elmosolyodsz, amikor nem kellene)
Volt még kúszás, terepgyakorlatok füstgránátokkal stb., a többi már nem olyan volt, amit a honvédség is csinálna.
Nehogy elhidd, amit a második állít.
Persze, el is hiszem, h reggeltől délig több órán keresztül futottak meg fekvőtámaszoztak.
Ez kb úgy nézett ki, h max egy órát intenzív mozgással töltöttek, a többi szarakodás.
meg kell különböztetni az alapkiképzést és a tényleges csapatnál teljesített szolgálatot. alapkiképzésen reggeltől egész késő délutánig adott esetben éjszaka is kiképzési foglalkozások vannak, aminek része az első válaszoló által leírt nagy intenzitású testnevelés foglalkozás pl ébresztő után, és testnevelés foglalkozásokon. ezen kívül van tereptan, harcászat, lőkiképzés és még sok-sok minden...
a csapatnál egészen máshogy zajlanak a napok. ott a "munkaidő" reggel kezdődik, általában 7:30-kor, délelőtt foglalkozások, napi feladatok, ebéd, délután kb az, ami délelőtt volt. miután letelik a "munkaidő" hazamehetsz, ha messze laksz, akkor nőtlen szállón tudnak elhelyezést biztosítani. ettől eltérhet az időbeosztás, ha gyakorlatra készülsz, vagy mész, ott a feladat adja a napi "rutint".
VZS válasza kimerítő.
Kérdésedre: az "egyszerű lövész" alapvetően a fegyvernemének megfelelő kiképzési feladatokat hajtja végre. lövészetek, terepen való mozgás, harcérintkezési szituációs gyakorlatok, épületharc stb... De ezenkívül ugyanúgy megkap minden más fegyvernemből alapismereteket (híradó, vegyvédelem, eü stb...) És ugye már elhangzott, hogy alapkiképzésen intenzívebb a kiképzés, ami lehet éjszakába nyúló vagy konkrétan éjszakai is, de ne egy eszeveszett szívatást képzelj el. Felvérteznek a beosztásodhoz szükséges ismeretekkel.
Alapkiképzés után csapatnál már elég sokféleképpen telhetnek a napjaid (ez ugye függ a kapott beosztásodtól), de ott már egy heti munkarend szerint dolgozol ami alapvetően hasonlít egy civil munkahely munkarendjéhez (nekünk 7:00-15:30, pénteken 7:00-13:00), de nem akarom ragozni VZS válasza korrekt volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!