Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Viktor miért nem fektet bele...

Viktor miért nem fektet bele egy normális haderőbe? Sok a munkanélküli, nemzetközi harcokra pedig mindig kell az ember, a Britek se egy nagy ország, mégis ott vannak Afganisztában, Irakban

Figyelt kérdés
2014. ápr. 3. 11:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
34%

ha nemis 8 legalább 2 millióan biztosan vagyunk.. :)

Egyébként meg az adód igyis úgyis elmegy minden sz*rra

De csak hogy az elvakult gondolkozást máshogyan nézzük:

2004ben megszűnt a sorkötelezettség igaz? 200.000 sorozottból lett 24.000 hivatásos. Tehát nagymértékben csökkennie kellett volna az adóknak nem? Illetve a több ezres harckocsiállományból, vadászgépekből, helikopterekből mostanra alig 10-20as nagyságrend lett.

Ergo: Jobban kellene élnünk mert a honvédségtől hatalmas pénzeket vontak meg igaz?

Így történt? Kevesebb adót fizettek?

Mert én 2004 óta inkább többet fizetek nem kevesebbet.

Fel kellene ébredni és nem elvakultan "az a mi adónkból lenne" Típusú gondolkozás módot erőltetni.

A véleményem azonban az hogy az emberek 70%-a akkor sem menne katonának MO-n ha nem 108.000ft bruttót hanem 160.000 bruttót keresne. Az emberek nagyrésze lusta, és nincs meg az a fajta nemzetszeretet mint az USA-ban. (De miért is lenne több száz éve csak lábtörlők vagyunk)

2014. ápr. 3. 12:11
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Mert egy normális haderő irdatlan pénzekbe kerül. Belerokkanna a gazdaság.

Aki meg a sorkatonasággal példálózik, hát az minden volt, csak normális nem...

2014. ápr. 3. 12:52
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
De én nem ezt kérdeztem a 2. kérdésben. Az, hogy az adónkat nem hatékonyan használják fel más kérdés, és itt adottság. A kérdés továbbra is az, hogy akad e olyan ember, aki feltenné a kezét, hogy ő bizony fizetne több adót, csak azért, hogy fejlesszék a hadseregünket? Akár innen is, van e olyan, akár a #10 és vagy #11-es hozzászóló, aki ÖNKÉNT vállalná, hogy mostantól az szja kulcsa 16% helyett 25%-ra emelkedik. Persze tudom, sok az adócsaló és az eltartott aki egy fillért se fizet, szóval úgy kérdezem inkább, hogy ki fizetne önként be egy alapba (pl. nevezzük magyar honvédség fejlesztésért alap) minden évben 150eFt-ot mostantól? Kezeket fel!
2014. ápr. 3. 12:57
 14/19 anonim ***** válasza:

Még mindig a semmit beszéled.

Az adó nő, és nőni is fog folyamatosan. Minimálisan vennéd észre azt hogy a honvédség fejlesztése miatt nőne az adó.

És honnan gondolom/tudom ezt?

Mert a legutóbbi nagy honvédségi reformoknál sem lehetett észrevenni olyan mértékben ahogy te elmondod.

Persze ha akarják akkor észrevesszük és megterhelnek rendesen. De ha akarják eltudják úgy osztani hogy ne terhelje meg ez a népet.

DE ígyis úgyis nőni fog az adó minden hülyeség miatt, és úgysem lesz honvédségi fejlesztés szóval felesleges is vitázni.

2014. ápr. 3. 13:19
 15/19 anonim ***** válasza:

Ki beszéli a semmit?

Ne viccelj már! A srác kérdezett valamit. Erre válaszoltam. Természetesen senki se fog egy fillérrel se többet költeni a honvédségre, ha ehhez emelni kell az adókat meg a közkiadásokat csökkenteni, mert iszonyat népszerűtlen döntés lenne.

Te most elkezdesz arról beszélni, hogy amúgy is sokat fizetünk stb. De erről mi értelme beszélni? Hogy függ össze a kérdéssel?

Kérdezte itt valaki azt, hogy jó lenne e, ha hatékonyabban tudnák az adóbefizetéseinkkel gazdálkodni, és úgy emelni a honvédség színvonalát, hogy állampolgárként más területen nem szembesülök visszaeséssel? Nem kérdezte senki. Nem is lenne értelme, mert egyértelmű igen a válasz minden épeszű részéről.

De akkor most te mire válaszolsz, vagy mire reagálsz? Netán te tudsz ennek kivitelezésére megoldást, kormányzati szakember vagy aki tud ezért tenni? Akkor meg kérlek ne itt írogass, hanem uccu neki és tegyél érte! Ha meg nem akkor újra az iromány elején levő kérdést ismételhetem: Ki beszéli a semmit?

2014. ápr. 3. 15:38
 16/19 anonim ***** válasza:

Te beszéled a semmit még mindig. A kérdés adott. Te pedig azt állitod hogy csak az adók emelésével lehetne ezt megoldani. Ez talán igy van talán nem.

Én erre írtam hogy amikor anno a honvédség költségvetését levitték akkor sem változott semmit az adóteher, csak másra ment el.

Lehet kötekedni és belekötni mindenbe azonban attól hogy a honvédség költségvetését emelnék annyira hogy egy minimálisan értelmes fegyverkezésünk legyen téged EGYÁLTALÁN NEM érintene. Legalábbis nem olyan módon hogy te azt észrevedd...

A probléma itt az hogy minden másra elfogadjátok az adókat mert az rendben van, viszont ha a honvédségbe menne a pénz egy része akkor fel lennél háborodva hogy ERRE MEGY EL AZ ADÓM ERRE??? De arra 1 szót nem szól senki hogy a 4-es metró 10 év alatt készült el és mennyi pénzt megevett..

Mindennek köze van mindenhez..

2014. ápr. 3. 15:47
 17/19 anonim ***** válasza:

Uhhm, a kérdés valóban adott, ezért azt javaslom, hogy ugorj vissza a kérdésre, és olvasd el hogyan hangzott. Segítek:

"Viktor miért nem fektet bele egy normális haderőbe?".

Nem az volt a kérdés hogy:

"Szerinted jó lenne e, ha emelnék a hadsereg létszámát?"

"Szerinted megoldható-e a hadsereg szinvonalának növelése úgy, hogy az adófizetőkre nem hárul többletthere?"

"Milyen megoldásokkal látod megoldhatonak a haderőfejlesztést?"

"Szeretnéd-e ha Magyarországnak komolyabb hadereje lenne?" stb.

Szóval írogathatsz arról, hogy neked nem tetszik, meg jó lenne ha így lenne, meg nem jól csinálják, de ezt nem kérdezte senki, meg totál irreleváns. Én is szeretném ha jobban csinálják. De ezt nem írom le összevissza minden fórumba, mert attól nem lesz semmivel se jobb és semmi se fog változni.

2014. ápr. 3. 15:54
 18/19 anonim ***** válasza:
Én vállalnám, hogy rosszabbul éljek egy ideig egy erős hadseregért cserébe. Ami most van az szégyen persze nem a katonák szégyene, hanem Viktoré és korábbi miniszterelnököké. Nem tudnak minket megvédeni, ha kell. Aki meg azt gondolja, hogy majd a NATO stb. azoknak eszébe juthatna, hogy ők ezt nem ingyen teszik. Az pedig nem biztos, hogy NATO pár évtized úlva is lesz, olyan évszázad meg még nem volt, hogy ne lett volna valami háború.
2014. ápr. 3. 21:40
 19/19 anonim válasza:

Nos, kedves 30 éves elmúlt "úr"!

A nemzetközi harcokra érdemes minél kevesebb pénzt fordítani, hisz az nem kifizetődő. Csak a NATO-kötelezettségeinket teljesítjük, amikor odaküldünk néhány száz katonát, majd kivonjuk őket egy halál után.

A britek gazdaságilag messze felettünk vannak, ne példálózz már velük! Az meg egy dolog, hogy szeretik megmutatni az erejüket. Amúgy meg mi is ott vagyunk. A munkanélküliek: egy része nem menne el, tudom, ez egy kis százalék, de azért számít. Másik részének fizetése 100%-ban az adóból menne, ami igen, nem fog csökkenni sohasem. És azért nem fektet bele, mert most a kampányra kell a pénz, és ebben más párt sem különb.

2014. ápr. 4. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!