Volt sorkatonák, mikor vonultatok, hova, és meddig szolgáltatok?
Egy évig voltam katona.5 hónapig pesten a "hotel záchban"kiképzésen,utána üzemanyag-raktáros,a többi a balatonkenesei honvédüdülőben mint szakács,sofőr.
Nálunk is próbáltak "cumiztatni",katonai bíróság lett a vége.
Ezt a fejedbe verték tisztelt kérdező valamelyik jobber fejtágítón, hogy tegyél fel sok ilyen kérdést, vagy magadtól jutottál ilyen mélyre?
Nincs két hete, hogy feltetted ugyanezt a kérdést ugyanezzel a demagóg hangvétellel, aminek a lényege a az, hogy nem jó semmire.
Azt pedig ismételten visszautasítanám, hogy szolgálatnak nevezd a szememben nagyon mélyen elítélt kötelező katonáskodást.
Miért csinálod ezt, őszintén?
ma 17:10
Uram, ön elmebeteg, de legalábbis üldözési mániás. Tegnap regisztráltam. Ezen kívül a "hangvételemből"? megmondani, hogy hogyan ítélem meg a sorkötelezettség kérdéskörét, hát, enyhe túlzás lenne.....
'91 Tapolca. Keveseltem a katonai tevékenységek arányát. Két lövészet (alap 3+6 lőszer, 1. sz. lőgyakorlat 30 lőszer), 1 db 48M kézigránát (igaz azt háromszor dobtam el, mire durrant), no és a hab a tortán: egy hadgyakorlat.
Egy év alatt.
Ui: Sosem felejtem el, mikor a hadgyakorlaton a "bázis" egy körletének tornácán üdítőt ittunk Orsós honvéddel. Élveztük a napot, a semmittevést.
Ekkor nagy dübörgéssel két Mi-24 harci-helikopter húzott át felettünk, majd velünk szembefordulva újra át. Célokat támadtak a "harctéren".
Rezzenéstelen arccal ültünk. Orsós megszólalt:
-Vietnám. Kiba.... Vietnám.
-Na ja. Erre iszunk! - és meghúztuk az üveget.
Ezért az egy pillanatért érte meg. :)
"Ui: Sosem felejtem el, mikor a hadgyakorlaton a "bázis" egy körletének tornácán üdítőt ittunk Orsós honvéddel. Élveztük a napot, a semmittevést.
Ekkor nagy dübörgéssel két Mi-24 harci-helikopter húzott át felettünk, majd velünk szembefordulva újra át. Célokat támadtak a "harctéren".
Rezzenéstelen arccal ültünk. Orsós megszólalt:
-Vietnám. Kiba.... Vietnám.
-Na ja. Erre iszunk! - és meghúztuk az üveget. "
EZ kegyetlen kúúúl lehetett :D
Orsós amúgy cigánysrác volt, vagy csak a neve volt ilyen fura?
Rendes gyerek volt. A seregben ő volt legjobb barátom. A többi cigány nem szerette, mert kilógott soraikból. A magyarok meg nem szerették, mert cigány volt.
Nehéz kombináció, mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!