Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Volt sorkatonák, mikor vonulta...

Volt sorkatonák, mikor vonultatok, hova, és meddig szolgáltatok?

Figyelt kérdés
+ egy-két tapasztalat is érdekelne, összességében jó kicsengése volt a dolognak, vagy egy cumi volt?

2014. márc. 16. 13:33
1 2
 11/19 Józsi21 ***** válasza:

Egy évig voltam katona.5 hónapig pesten a "hotel záchban"kiképzésen,utána üzemanyag-raktáros,a többi a balatonkenesei honvédüdülőben mint szakács,sofőr.

Nálunk is próbáltak "cumiztatni",katonai bíróság lett a vége.

2014. márc. 16. 15:46
 12/19 anonim ***** válasza:
8%

Ezt a fejedbe verték tisztelt kérdező valamelyik jobber fejtágítón, hogy tegyél fel sok ilyen kérdést, vagy magadtól jutottál ilyen mélyre?

Nincs két hete, hogy feltetted ugyanezt a kérdést ugyanezzel a demagóg hangvétellel, aminek a lényege a az, hogy nem jó semmire.

Azt pedig ismételten visszautasítanám, hogy szolgálatnak nevezd a szememben nagyon mélyen elítélt kötelező katonáskodást.

Miért csinálod ezt, őszintén?

2014. márc. 16. 17:10
 13/19 A kérdező kommentje:

ma 17:10

Uram, ön elmebeteg, de legalábbis üldözési mániás. Tegnap regisztráltam. Ezen kívül a "hangvételemből"? megmondani, hogy hogyan ítélem meg a sorkötelezettség kérdéskörét, hát, enyhe túlzás lenne.....

2014. márc. 16. 17:36
 14/19 anonim ***** válasza:

'91 Tapolca. Keveseltem a katonai tevékenységek arányát. Két lövészet (alap 3+6 lőszer, 1. sz. lőgyakorlat 30 lőszer), 1 db 48M kézigránát (igaz azt háromszor dobtam el, mire durrant), no és a hab a tortán: egy hadgyakorlat.

Egy év alatt.

Ui: Sosem felejtem el, mikor a hadgyakorlaton a "bázis" egy körletének tornácán üdítőt ittunk Orsós honvéddel. Élveztük a napot, a semmittevést.

Ekkor nagy dübörgéssel két Mi-24 harci-helikopter húzott át felettünk, majd velünk szembefordulva újra át. Célokat támadtak a "harctéren".

Rezzenéstelen arccal ültünk. Orsós megszólalt:

-Vietnám. Kiba.... Vietnám.

-Na ja. Erre iszunk! - és meghúztuk az üveget.

Ezért az egy pillanatért érte meg. :)

2014. márc. 17. 18:38
 15/19 A kérdező kommentje:

"Ui: Sosem felejtem el, mikor a hadgyakorlaton a "bázis" egy körletének tornácán üdítőt ittunk Orsós honvéddel. Élveztük a napot, a semmittevést.

Ekkor nagy dübörgéssel két Mi-24 harci-helikopter húzott át felettünk, majd velünk szembefordulva újra át. Célokat támadtak a "harctéren".

Rezzenéstelen arccal ültünk. Orsós megszólalt:

-Vietnám. Kiba.... Vietnám.

-Na ja. Erre iszunk! - és meghúztuk az üveget. "

EZ kegyetlen kúúúl lehetett :D

Orsós amúgy cigánysrác volt, vagy csak a neve volt ilyen fura?

2014. márc. 17. 18:55
 16/19 anonim ***** válasza:

Rendes gyerek volt. A seregben ő volt legjobb barátom. A többi cigány nem szerette, mert kilógott soraikból. A magyarok meg nem szerették, mert cigány volt.

Nehéz kombináció, mi?

2014. márc. 17. 19:26
 17/19 A kérdező kommentje:
Bezony, nehéz lehetett.... én nem vagyok előítéletes, aki rendes, dolgos gyerek azokat komázom. Mindegy, hogy milyen népcsoport tagja.
2014. márc. 17. 19:44
 18/19 Salamon Bálint ***** válasza:
'96-97, Tapolca, 1év
2014. márc. 23. 15:04
 19/19 homo ludensz ***** válasza:
Fiúk végigolvastam a hozzászólásokat s ha megengeditek hozzáteszem a magamét. 1963.nov.12. meghívó egy Budapesti kultúrházba majd késő délután különvonattal túrázás Szombathelyre. Átszállás Kőszegre a kis helyi vicinálisra majd gépkocsival a Petőfi laktanyába. Mi voltunk a 27 hónapra meghívott Határőr Kiképezendő (kopasz)Zászlóalj. Akkor hasznosnak gondoltuk amit csináltunk mára köznevetség tárgya. 1966.febr. 19.-én visszahoztak Budapestre és szélnek eresztettek. Ja,8 óra szolgálat,7 óra alvás, de nyáron álladó razziariadó akkor evés kis alvás és ismét kint a határon. Csak a csizmát és a zubbonyt vehettük le bent az őrsön pihenés céljából. Sosem táraztunk ki csak leadtuk az AK-t meg a 3 teli tárat. Kétsoros kerítés meg közötte taposó aknazár hát arra vigyáztunk nehogy ellopják a sógorok.
2014. márc. 24. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!