Eddigi történelmi tapasztalataim szerint ezen fogalmak csupán a nyertes fél szemléletét tükrözik, így számtalanszor hatalmas az ellentét a két fél megítélése között.
Aki jártasabb a témában, mondja el nekem, hogy voltak-e/vannak-e lefektetett szabályok, melyeket többé-kevésbé az országok túlnyomó része is elfogadott a miheztartás végett.
11: Már egy álomért is hős lenne valakiből? Na ne már!
2014. jan. 14. 20:53
12/33 anonim válasza:
A horvátoknál például van ilyen.
A hazájában hősnek tarják, de másutt meg háborús bűnösnek.
Ez csak nézőpont kérdése.
Nekem Horthy nem háborús bűnös, de van akiknek igen.
2014. jan. 14. 20:53
13/33 Salamon Bálint válasza:
10: A kiemelkedő katonai teljesítmény, és ez által a hősiesség - nem győztes-vesztes, hanem szigorúan szakmai megítélés.
2014. jan. 14. 20:54
14/33 Salamon Bálint válasza:
13: Ante Gotovina-ra gondolsz, akit felmentettek a háborús bűnök vádja alól 2012-ben. Mint kiderült, nem követett el háborús bűnöket.
2014. jan. 14. 20:57
15/33 anonim válasza:
2 ember ül a börtönben : Miért ülsz te ?
Mert megöltem egy embert !
..és te?
Katona volnék...,és nem öltem embert !
na most itt ki a bűnös?
2014. jan. 14. 21:00
16/33 Salamon Bálint válasza:
16: Akiről bizonyossá válik, hogy törvényt szegett.
2014. jan. 14. 21:01
17/33 anonim válasza:
A törvényt egy másik ember(-ek) alkotta.
Arról nem beszélve hogy a másik fél bírósága felment,hogy ha te dezertőr vagy, amiért nem akartad megölni az Ő katonáját,míg ugyanezért meg a saját oldali bíróságod kivégez statáriálisan.
2014. jan. 14. 21:05
18/33 Salamon Bálint válasza:
A nemzetközi jog részét képező nemzetközi hadi- és humanitárius jog a hadviselés és a háborúzás számos aspektusát igyekszik szabályozni, ezek részei például a genfi egyezmények, amelyek a háborúban bevethető fegyvereket és a hadifoglyokra vonatkozó bánásmódot szabályozzák.
2014. jan. 14. 21:05
19/33 Salamon Bálint válasza:
18: A példád hibás. Ha X katona dezertál N ország hadseregből, akkor azt a bűnt N ország törvénye szerint büntetik. Ha M ország elfogja, nem indíthat ellene eljárást, hisz bizonyosan nincs olyan törvénye, miszerint N ország hadseregéből való szökés bűncselekmény.
2014. jan. 14. 21:10
20/33 Salamon Bálint válasza:
Azért az jó, hogy a fiktív okfejtés és a szubjektív magyarázat 100%-t kap, míg az objektív okfejtés 0%-t.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!