Mennyi Me 262-es Sturmvogel tudta volna megfordítani a világháború kimenetelét egy döntetlenre?
#7-es: nem azt írtam, hogy önmagában a légierő fordította volna meg a küzdelmet, hanem a gyalogság és a páncélosok alkalmazása is, csak a légifölény időt adott volna a gyalogságnak és a páncélosoknak a megerősödésre.
Ha a normandiai partraszállást megakadályozzák, akkor még több idejük lett volna.
#8-as: Nem vagyok karlengető, ahogy képzeled, nem is szerettem volna a németek teljes győzelmét, egy olyan döntetlen lett volna jó, amely az 1939-es államhatárokat tükrözte volna.
az a vicc hogy így utólag még egy laikus is felmérheti ,nem volt semmi esélye a németeknek ,hacsak Európa elfoglalása után,nem emberkednek tovább.
A 20szd ban szinte minden háború anyagháború
Nem azért nem uralta a Luftwaffe a levegőt, mert nem voltak jó repülői, hanem mert nem volt elég pilótája és üzemanyaga.
Ezen pedig akárhány repülő sem segített volna.
Először a közhely: háborúban nincs döntetlen, sőt nyertes sem, csak vesztes. Mindkét (3, 5, 8 akármennyi) fél veszít, ki többet, ki kevesebbet.
#10-nek: már a II. világháborúban is voltak rádiótávirányítású repülőgépek, mai nevén drónok. Általában megrakva robbanóanyaggal, és "kamikaze" bevetésre mentek ezek a gépek. Másik repülőkről irányították őket.
Azért egy irányított rakéta működési elvén alapuló repülőszerű díjzánjnal megalkotott valamit, ne hasonlítsuk egy harci drónhoz ne adj isten egy távvezérelt vadászgéphez.
De még ez sem volt kimondottan kiforrott technika nem is alkalmazták tömegesen. A hatvanas évek előtt nem indul be komolyabban az UAV-ok fejlesztése.
.... Nem kellet volna a Molotov - Ríbbentrop paktumot
felrúgni. Szerintem a németek a már elfoglalt európai
országokat megtarthatták vólna.Sőt ...Még senkinek sem sikerült a világuralom,nem is fog.( Hacsak nem fog a töke uralkodni a népek felett ) Ami a repülőgépeket illeti : A messersmitt -remélem helyesen írtam -
volt az első sugárhajtású repülőgép.Képzelhető mit jelenthetett volna e gép sorozat gyártása a légcsavaros korszakban.
Ám Hitler elkövette azt a hibát, hogy válogatás nélkül üldözte a zsidókat, a repülőgép fejlesztő tudósokat is munkatáborba küldte.Mikorra észbe kaptak,és megpróbálták
a még élőket kimenteni, már késő volt.
#16:
1. Az első sugárhajtású gépet angolok készítették
2. Az ME262 megbízhatatlan volt, lévén a hajtóműve alig 10 órát bírt csak ki.
3. A hiba nem a zsidó tudósok üldözésében volt, hanem hogy irreális célokat tűzött ki a fejlesztők számára.
4. Hiába a sugárhajtású gép megjelenése, ahhoz sem pilóta, sem üzemanyag, sem gyártókapacitás de használható repülőtér sem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!