Miért örülnének neki sokan, hogy ha újra kötelező lenne a sorkatonaság?
persze, minden csak megközelítés kérdése
én is megkérdezhetném tőled, hogy te minek foglalkozol ezzel, ha már úgyse lennél többet sorkatona...
tehát akkor te nem is a rendszerrel nem értesz egyet, csupán a magad érdekét nézed?
de akkor miért nem ezzel kezdted?
ilyenek régen is voltak, akik emiatt nem akartak sorkatonák lenni
A rendszerrel is bajom van. Az értelme konvergál a lófäszhoz. Mint írtam, a 40-50-es korosztály semmilyen tekintetben sem jobb, mint a 20-30-as. Nem volt rájuk pozitív hatással a sorkatonaság.
A sorkatona pedig, mint katona, szart nem ér. A fejlett és erős hadseregeket nem erőszakkal bekényszerített emberek alkotják, hanem hivatásosok, akinek nem annyiból állt a képzések, hogy nyolcvanszor latrinát pucoltattak vele, meg háromszor lőhetett AK-63-mal, hanem folyamatos és intenzív harci kiképzést kaptak és folyamatosan gyakorlatoztatják őket. Egy kis sorkatona, aki csak annyit tud, hogy melyik végére álljon a gépkarabélynak, 20 percig nem bírná ellene élesben, mert még azt is elrontaná.
"ha az osztályfőnök jobban kedveli a nagymenőt, mint a szerencsétlen kirekesztettet, akkor inkább észre sem veszi "
És mégis mennyi esély van arra, hogy egy tanár jobban kedvel egy agresszív, kötekedős tajparasztot?
"ezáltal az igazgatóhoz el sem jut a dolog
a hülyegyerek, akit szivatnak meg valamiért nem beszél róla a szüleinek
tehát akkor ezt mi is akadályozza?"
Ha nem jut el az igazgatóhoz, attól még kismillió dolgot lehet csinálni. Vannak más normális tanárok a sulikban, van ahol van iskolapszichológus, a szülők is tehetnek lépéseket az ügyben. Arról nem is beszélve, ha végképp nem megfelelő a környezet, iskolát is lehet váltani.
persze, ez nyilvánvaló, de képzés nélkül azt sem tudja, hogyan kell fegyvert fogni
nem elit katonának kell képezni őket, de mégiscsak volt valami értelme
az idősek is nagyon szeretnek ebbe beleszólni, de mit tudnak ők a mai fitalokról? semmit
én találkozom velük nap mint nap, beszélek velük, látom az életmódjukat
a többi felnőtt csak átengedi reggelente őket a zebrán aztán hello...
látom, hogy semmivel sem lehet őket megfegyelmezni
testnevelés órán nem tud 30 fekvőtámaszt csinálni, de nem is akar, ellenszegül a tanárnak, aki semmit nem tud ellene tenni, mert olyan rohadt nagy demokrácia van
tehát én ismerem őket és én mondom, hogy sokukra bőven ráférne egy sorkatonaság
legalább megtanulnának engedelmeskedni valakinek, mert senkire nem hallgatnak és ez is valamilyen alapja az életnek, mert a főnöködet bármennyire utálod, engedelmeskedned kell neki
szerinted hasból írtam, amit írtam?
nem egy suliban fordultam már meg (nem, nem azért mert elüldöztek) és mindenhol így van
max egy kis enyje-benyje a cseszegetőnek, legrosszabb esetben egy igazgatói és aztán ennyi volt a történet
ha meg már emiatt vált sulit a tanuló az régen rossz
és nem holmi szakmunkásképzőkbe jártam tele cigányokkkal
elég jónevű szakközépiskolákról beszélünk és a cigány osztálytársaimat a 4 év alatt az egy kezemen meg tudnám számolni
"
persze, ez nyilvánvaló, de képzés nélkül azt sem tudja, hogyan kell fegyvert fogni "
Mert, ha sokmilliárdból kiképezzük őket, akkor mielőtt meghalnak, le tudnak adni a vakvilágba pár lövést is.
"nem elit katonának kell képezni őket, de mégiscsak volt valami értelme "
Semmi értelme nem volt a világon. A legminimálisabb alapkészségeket nem nagy kunszt megtanítani ha tényleg háborús helyzet alakulna ki, de teljesen mindegy, mert akár gyorsított kiképzést kapnak, akár sorkiképzést az eredmény ígyis-úgyis a hullazsák vagy az örök megnyomorodás lesz. Ha valaki valóban ütőképes katonát akar képzeni, azt nem x hónap bohóckodással lehet, hanem hosszú évek, évtizedek alatt szerzett gyakorlattal. Egy életformaszerűen csinálva működhet ez az egész. A megfelelő színvonalú kiképzéshez meg eszközök, szakemberek és hozzáértés kell. Nálunk egyik sincs.
"látom, hogy semmivel sem lehet őket megfegyelmezni
testnevelés órán nem tud 30 fekvőtámaszt csinálni, de nem is akar, ellenszegül a tanárnak, aki semmit nem tud ellene tenni, mert olyan rohadt nagy demokrácia van "
A szar tanár akkor is szar tanár marad, ha megütheti a gyereket. Legfeljebb az visszaüt, ha nem bír vele, akkor majd két pajtásával együtt megvárják egy sötét sarokban. Egy igazán jó tanár azért tanul, hogy tudja kezelni a rossz gyerekeket is. Én láttam pár igazi retardáltat, és mégis, a jó tanárok egy szóval elérték, hogy viselkedjen, a szar tanár ha keresztre feszítette volna a srácot, akkor se ért volna semmit.
"tehát én ismerem őket és én mondom, hogy sokukra bőven ráférne egy sorkatonaság "
És szerinted a sorkatonaságnál nem az lenne, hogy a kemény csávók szívatják a gyengébbeket, csak ott még minimális retorziótól sem kell tartani? Eléggé kontraproduktív.
"legalább megtanulnának engedelmeskedni valakinek, mert senkire nem hallgatnak és ez is valamilyen alapja az életnek, mert a főnöködet bármennyire utálod, engedelmeskedned kell neki"
Nem 18-20 éves korban kell valakit megnevelni, akkor már tökmindegy. Katonaság ide vagy oda.
"nem egy suliban fordultam már meg (nem, nem azért mert elüldöztek) és mindenhol így van
max egy kis enyje-benyje a cseszegetőnek, legrosszabb esetben egy igazgatói és aztán ennyi volt a történet
ha meg már emiatt vált sulit a tanuló az régen rossz "
Minden helyzet más és más, minden helyzetben más a megoldás. A lényeg az, hogy a környezet a bántalmazott oldalán van, a katonaságnál viszont legjobb esetben is magasról leszarják az egészet.
Ebben az egészben az a vicces, hogy azok a hozzászólók tartanak ki a sorkatonaság szükségessége mellett, akik csak hallottak sztorikat, mesélték nekik de életükben nem jártak még laktanyában. A másik tábort - köztük engem is - próbálnak győzködni a szükségességéről, amikor láttuk mi ment ott, mert részt vettünk benne, átéltük.. :D
Amúgy a legtöbb dologban az előttem szóló 79%-ossal kell, hogy egyet értsek.
régen más világ volt, mostanra nagyon eltorzultak a dolgok a fiatalok körében (ezt viszont ti nem élitek át)
én nem akarok sorkatonaságra menni, lenne jobb dolgom nekem is, elhiheted, csak annyi a véleményem, hogy sok kortársamra erősen ráférne már
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!