Miért örülnének neki sokan, hogy ha újra kötelező lenne a sorkatonaság?
"fizikai munkát még életükben nem végeztek"
Mint, ahogy sokan mások sem.
"a hétvégén meg elmennek egy elit szórakozóhelyre apukáék pénzén csak azért, hogy pózolhassanak a partyfotós előtt"
És ez neked/nektek fáj? Nem védeni akarom ezeket, de ha megteheti, hát tegye. Ha nem a plázákban vernétek a nyálatokat ti is, akkor talán látnátok, hogy ezek a fiatalság elég kis százalékát teszik ki. Azt én nem nagyon akarom elhinni, hogy több tízezer olyan család van az országban, akik ennyire tudnák tolni a kölköt pénzzel.
Én - bár nem tartozom a tizenévesek közé- amikor elmegyek korizni, konditerembe vagy épp inni a Deákra, sokkal több "normális" fiatalt látok, mint páwát.
Sok fiatal azt hiszi olyan ez, mint az amerikai filmekben, meg a Call of Dutyban,valójában közel sem. Szerintem teljesen felesleges az egész. Aki katonásdit akar játszani, az most is bármikor önként bevonulhat.
"Nagybátyám volt sorkatona."
Na ez az, fingod nincs róla, de úgy írod le mintha koncentrációs tábor volna. Akárki akármit mond az az x hónap a megszokott környezetből távol, idegen közegben ahol együtt kell működni másokkal, és szigor van, mindennek van következménye, meghatározott napirend az igenis erősíti a jellemet.
"Nem volt őszinte a mosolya senkinek sem, akit régen besoroztak, a mai fiatalok meg erre vágynak??"
De őszinte mosollyal mesélik a sztorikat, élményeket...kell ennél több magyarázat?
az a tróger vagyok aki regélt itt a pávákról
én tudom, hogy nagyon komoly szivatás ment ott
nekem is vannak felmenőim, akiknek kötelező volt ez az egész és ők is mesélték, hogy igenis nagyon sokat szivatták őket feleslegesen
pl. bevett módszer volt, hogy leszórták a fügönnyöket meg mindent ultrával és utána leöntötték egy vödör vízzel
képzelhetitek, milyen szutyok lett ott és akkor takaríts!
a több órás takarítás után bejött az őrmester, végighúzott egy polcon egy tiszta papírzsepit, és ha csak kicsit is sötétedett, újra az egész eljárás előröl
tehát nehogy azt higyétek, nem tudom, milyen szivatások voltak ott, de akkor is volt valami, amit megtanított az embereknek
az addig elkényesztetett gazdag ficsúrok meg kellett tanulják, hogy ott nem ők állnak a ranglétra élén, annak ellenére, hogy előtte a szüleik sem voltak olyan szerepben
persze ment a kivételezés rendesen a katonatisztek kölykeivel, de most nem is elsősorban róluk van szó
én akkor is azt mondom, hogy ha nem is létfontosságú, de NEM ÁRT a mai fiataloknak egy kis keménységi lecke
régen a fitalaok körében a lehető legnagyobb szégyen volt az, ha valaki nem volt alkalmas sorkatonának
ma már az a legnagyobb szégyen, ha nem a legmodernebb (páva) divat szerint öltözködünk
ez senkinek sem furcsa?
a sorkatonák egymás közötti szivatásáról meg annyit, hogy ez az iskolákban is jelen van
aki lelkileg gyenge, azt a nagymenők elnyomják, ez mindig is így volt...
" a sorkatonák egymás közötti szivatásáról meg annyit, hogy ez az iskolákban is jelen van
aki lelkileg gyenge, azt a nagymenők elnyomják, ez mindig is így volt...
"
Ja, de az iskolai szívatásokkal szemben fellépnek a tanárok, dolgozók, szülők. Ma már igenis sok szakember, kutatás foglalkozik ezzel a témával, és komolyan keresik a megoldást. Az iskolai szívatások egyáltalán nem kapnak pozitív visszacsatolást.
Ezzel szemben van egy olyan környezet, ahol a szívatás nemcsak megtűrt, hanem egyenesen elvárt dolog. De ez csak az egyik oldala. Ez az egész sorkatonaság egy olyan éktelen baromság, egy akkora böszmeség, amit annyi oldalról lehetne támadni, hogy igazából az ember nem is tudja konkrétan hogyan kezdjen neki.
igen utolsó?
akkor te nem mostanában végezhetted el a sulit
a sulis szivatásokkal nem nagyon kezdenek semmit, nehogy azt hidd
ha az osztályfőnök jobban kedveli a nagymenőt, mint a szerencsétlen kirekesztettet, akkor inkább észre sem veszi
ezáltal az igazgatóhoz el sem jut a dolog
a hülyegyerek, akit szivatnak meg valamiért nem beszél róla a szüleinek
tehát akkor ezt mi is akadályozza?
Valaki egyszer tényleg elmagyarázhatná pontról pontra, hogy mégis mi az, amitől olyan jó a sorkatonaság.
Most, hogy vannak páwák, az nekem nem fáj. Hogy bulizni mennek a szülők pénzén, szintén nem érdekel. Majd kinövik. Ha összehasonlítom a 40-es 50-es korosztályt a 20-as 30-assal, akkor semmivel sem jobbak, tisztességesebbek vagy fegyelmezettebbek. Egyáltalán semmivel.
Aki annyira katona akar lenni, az menjen. Megvan rá a lehetősége, de ne karjon rendelkezni fél-egy év felett mások életéből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!