Mi által válik valaki nemzeti hőssé, mik a kritériumai?
Figyelt kérdés
2013. aug. 31. 18:02
1/10 anonim válasza:
Áldozd életed a hazádért, tegyél azért, hogy az emberek jobban éljenek az országban, vagy védelmezd meg az országot ha fenyegetés alatt áll. Ennél több nem is kell.
2/10 anonim válasza:
Ha mondjuk felrobbantod a Parlamentet amikor éppen szavaznak a politikusok, akkor kapsz 20 évet amiért tönkretetted azt a szép épületet, de aztán nemzeti hőssé válasz.
3/10 anonim válasza:
Elég emberként helytállni.
A "nemzeti hős" egy szimpla balek, a "hazafias eszme" balekja.
4/10 A kérdező kommentje:
Ez kicsit ködös még nekem.
Pl. Ante Gotovina is a horvátok nemzeti hőse, valamint a pár éve elhunyt 2 magyar katona Afganisztánban is.
2013. aug. 31. 18:16
5/10 anonim válasza:
"2 magyar katona Afganisztánban is."
az azért nehéz kérdés, mert nem hiszem, hogy Afganisztánban a magyar hon védemle miatt hunyt el...
6/10 A kérdező kommentje:
Igen, ezt tudom. Ki is fejtettem még anno a véleményemet itt.
Csak az állam avatta őket nemzeti hősöknek.
2013. aug. 31. 18:55
7/10 Gugu Gabor válasza:
Az Afganisztánban elesett katonák hősi halottak nem nemzeti hősök, nem egészen ugyan az a kettő.
8/10 anonim válasza:
Minden harcban elhunyt magyar katona hősi halott.
Nemzeti hős gondolom azt akit éppen azzá kreálnak.
9/10 anonim válasza:
Az nemzeti hős, akiről évszázadok, évezredek múltán is büszkeséggel emlékeznek.
El kell érnie a nemzet valamilyen célját, vagy meg kell halnia kudarc esetén. Akkor lesz hős.
10/10 anonim válasza:
Hős=halott. Nemzeti hős, aki valamilyen a nemzet érdekéért az életét adta. Elég sok ilyen ember van, de csak kevésről emlékezünk meg. Pedig az igazi hősök szürke kisemberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!