Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Hogyan képzeled el a magyar...

Hogyan képzeled el a magyar honvédség modernizálását?

Figyelt kérdés
Milyen fegyverek kellenének,milyen kiképzés? Hogyan lehetne a magyar honvédséget világszínvonalúvá tenni?
2009. okt. 30. 18:12
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
példához meg 1kg kenyeret akartam írni,bár hülyén hangzik.
2009. okt. 31. 09:56
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
A sorozás megszűnésének ünneplése mára visszasírássá változott. Jobbat azóta sem találtak ki. Elegendő lett volna csupán a mentességek rendszerét kidolgozni. A 18 hónapos katonai szolgálat adná mind a mai napig a legtökéletesebb alapot. 6 hónap kiképzés-oktatás, utána egy év katonai szolgálat, korarányos bérrel. A megszeretők lennének a bentmaradó hivatásos állomány.
2009. nov. 2. 21:19
 13/21 A kérdező kommentje:
A sorkatonasággal kapcsolatban: én nem hallottam negatív tapasztalatot,édesapám azt mondta : "most is azt kellene,hiányzik a fiatalokból a fegyelem ....,kellett az a katonaság most is kellene" mindenkitől kb ugyanezt hallottam.
2009. nov. 2. 21:27
 14/21 anonim ***** válasza:
Szerintem itt sose lesz elég pénz ember arra hogy világszínvonalú legyen.
2009. nov. 14. 16:15
 15/21 A kérdező kommentje:
Elsősorban a katonákra gondolok. Hogyan vannak kiképezve,fizikai állapotuk,állóképességük... Ehhez nem kell annyi pénz szerintem,mintha megvennénk 1500db Mig-29-est.
2009. nov. 14. 16:18
 16/21 anonim ***** válasza:

A katonáink, tisztjeink kiképzése és állapota úgy tudom élvonalbeli. Persze az más kérdés, hogy "nincs pénz" lőszerre és 30 éves fegyverekkel gyakorolnak (személyes ismerős mondta aki a Zrínyibe jár).

Tartom magam ahhoz amit már leírtam, hogy jelenlegi "káoszban" utolsó legyen a hadsereg, csak szétlopnák az egészet ahogy eddig is tették, illetve korrupciós ügyek melegágya is lenne.

2009. nov. 14. 21:03
 17/21 anonim ***** válasza:
80%
Ki sírja vissza a kötelező sorkatonaságot? Én ugyan nem. Pedig ha annak idején értelme is lett volna, és nemcsak szívatták volna szerencsétlen fiatalokat, én is szívesen bevonultam volna.
2009. nov. 14. 22:29
 18/21 A kérdező kommentje:
Hát igen anno. se volt rózsás a helyzet,de jobb volt mint most.
2009. nov. 14. 22:30
 19/21 anonim ***** válasza:

Izraeli mintára:

- 3 év sorkatonaság minden 18. évét betöltött fiúnak (uh nincs kibúvó)

- békeidőben kb. 100.000 fő, maximálisan mozgósítható 3-400.000 fő

- saját hadiipar

- megbízható szövetségesek pl. Kína, Japán, India

2009. dec. 10. 11:48
 20/21 A kérdező kommentje:
Igen,de Izrael elég nagy veszélyben van (PL: Irán,Palesztina)
2009. dec. 10. 18:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!