radarkúp környékén megtalálható a "sugárveszély" piktogramja.
És az orvosi rendelőkben is ahol röntgeneznek. Pedig nem igen karnak megölni senkit.
" Mellesleg nem hinném, hogy a radar miatt raktak ilyen jelzést ezekre a gépekre, valószínűnek tartom, hogy azért, mert képesek nukleáris fegyvereket hordozni. "
JAJ! Ez fájt...
Már megbocsáss, de ez nem így van. (Nagyon finoman fogalmazok... Istenem, sokkot kaptam!)
#12 Természetesen a piktogram nem "veszélyes fegyvert" szimbolizál. A vadászgép lokátorát (RADAR) jellemzően nem a földön használják. Így nyilván nem jelent veszélyt a kisugárzása. A figyelmeztetés a szerelés során lényeges, bekapcsolt állapotban nem szerencsés közvetlenül elé állni.
Hozzáteszem, hogy egy radar teljesítménye nagyságrendekkel meghaladja a mikrosütőkét.
A feliratokról, piktogramokról még annyit, hogy a fentebb válaszoló logikája alapján gyerekkoromban azt hittem, hogy a svéd JAS-39 Gripen vadászgépen lévő felirat "FARA" (veszély) azt jelzi, hogy arra van a gép fara... ;-)
"JAJ! Ez fájt...
Már megbocsáss, de ez nem így van. (Nagyon finoman fogalmazok... Istenem, sokkot kaptam!)"
Én is sokkot kaptam. Nyilván radioaktív a vadászgép, mint a te füled. Meg a mikród. Biztos terroristák tettek a mi konyhánkba is mikrót, meg minden konyhába az országban. Mindenkit szép lassan agyonmikróznak. Veled már sikerrel jártak.
"azért, mert képesek nukleáris fegyvereket hordozni"
Ezen besírtam :D
A kérdésben: "A lokátor kiégeti a füvet?" hol esett szó mikrókról? Te mégis mindig hivatkozol rájuk, meg arra, hogy szerintem veszélyesek lennének - ebből következően hülye vagyok. Nem, nem tartom veszélyesnek a mikrót, magam is használom.
Én - veled ellentétben - nem sértegettelek, csupán felhívtam a figyelmedet, hogy úgy látom nem értesz a lokátorokhoz. A "Sugárveszély" piktogram pedig nem csak radioaktív sugárzások esetén használatos.
A vitát OFF jellege miatt lezártnak tekintem.
"Ezen besírtam :D"
Mert nem? Láttál te már kamiont? Ha desztilált vizet szállít, akkor is 40-féle matrica van rajta, hogy mennyire veszélyes a rakomány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!