Szerintetek az orosz T-90-es vagy az amerikai Abrams tank a jobb?
Az Abrams.
A T-90 lényegében még mindig csak a T-72 továbbfejlesztett változata (hozzátéve, hogy az egy nagyon jó harckocsi). Persze, soha nem kerültek még szembe, nem mindegy, hogy ki kezeli a harckocsikat, milyen terepen...stb. de az Abrams messze a legjobb harckocsi jelenleg. De az új orosz tank állítólag már készül. Nem kizárt, hogy ebben is utolérik majd az amerikaiakat, mint az új 5. generációs vadászbombázójukkal.
Szerintem egyformán jó mind kettő.
Talán az amcsi jobb egy fokkal.Bár a T-90 engem lenyűgözött.
Erre a legjobb példa az lenne, hogy Vietnamban a csodás amerikai kézifegyverek benedvesedtek és működésképtelenek lettek. A hót igénytelen AK-74-es pedig bármilyen körülmény mellett képes működni.
Az Abramseket baromi gyakran kell szervizelni mert a sivatagi körülményeket mocskosul nem viselik. A homok gyakorlatilag széteszi a motort. A T-90-es ha olyan mint a többi orosz technika akkor full igénytelen de működőképes.
A T-90-esre szavaznék én is. Ahogy előttem említették az oroszok most kezdenek modernizálni. Szárazföldi erők, légierő és flotta... Egy esetleges háborút, amit nem gyéren felszerelt szakadár fegyveres csoportok ellen vívnak (lásd Afganisztán Irak) nem a modern technika a döntő hanem a strapabíróság. A technika helye közel mindkét félnél jelen van.
Én is az Abreams-re szavazok, bár rohadtul nem egy kategória a kettő. (mint már mondták, egyik közepes, a másik nehéz harckocsi)
Amúgy meg már nem a vietnámi háborúban vagyunk, azóta azért már továbbfejlesztették a dolgokat :D
Bámulatos, hogy a Vietnamos hasonlatomból azt szűrted le, hogy az már több tíz éve volt...
Amire szerintem abszolút érthetően utaltam az volt, hogy az amerikai technika nos közel sem kifogásolható. Utána mondjuk le is írtam Neked az Abrams-ek jelenkori legnagyobb problémáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!