Honnan tudok beszerezni testpáncélt, golyóálló felszerelést?
Tegnap láttam a Storage Hunters nevű műsorban, hogy egy raktárban találtak mindenféle 3A golyóálló képességű testpáncélt.
Az a kérdés, hogy Mo-on és az euban (svájcon kívül) legális-e ilyet birtokolni mint pl: Gázmaszk, Golyóálló mellény, teljes testpáncél, arcot védő páncél stb.
Valamint ezeket honnan lehetne beszerezni?
6A minősítésű cuccokat szeretnék beszerezni, és egyéb katonai cuccokat mint pl: éjjellátó, hőkereső.
Esetleg könnygáz és füstgránát is érdekelne.
Valamint egy AR15-ös gépkarabély M1911-es pisztoly, vagy SIG sauser, esetleg T-glock.
Ha jól tudom az egész euban csak fél automata módban birtokolhatok gépkarabélyt.
Svájcról olvastam, hogy ott a hadseregben szolgálók megtarthatják a fegyvereiket szolgálati idejük letelte után, csak az automata üzemmódot valahogy kiszerelik belőle.
Erre alapozva kérdezem, hogy lehet-e olyan fél automata fegyvert, vagy burst fire módra képes fegyvert tartani?
Svájcból és különféle amerikai weboldalakról tudnék venni ilyen cuccokat, csak nem akarom, hogy lefoglalják a vámon, mondván szabálytalan engem meg jól bebörtönözzenek.
Itt egy honlap példának:
Komoly kérdés, komoly válaszokat várok...
Cikkből kimásolva:
A magánszemélyek számára tiltott eszközök listáján szerepel emellett a "lövedékálló és szúrásálló védőmellény", valamint a sisak is. A Kormányszóvivői Iroda azzal indokolta ezt, hogy az EU vonatkozó szabályai szerint ezek "haditechnikai eszköznek" számítanak. Közlésük szerint a magyar jogrendszer hiányosságát akarta azzal pótolni a kormány, hogy a jogszabály kimondja: ilyen eszközöket a fegyveres, rendvédelmi és más szervek tagjain kívül kizárólag azok hordhatnak nyilvános helyen és közlekedési eszközön, akik számára ezt jogszabály lehetővé teszi. Ilyenek például a személy- és vagyonvédelemmel hivatásszerűen foglalkozó személyek.
Hát ez Magyarország!!!
Nem védhetem meg magamat a házamban, nem védhetem meg magam az utcán sem.
A betörő persze lelőhet, meg az utcán megkéselhetnek a cigányok, mert nem viselhetek golyóálló, vagy ahogy előttem írták szúrásálló mellényt.
Komolyan mondom az lenne a legjobb, ha fognék egy 1 centis acéllapot és ráragasztanám a kabátomra.
Ilyen egy elbaszott országot, ahol ferkó miatt nem lehet még testpáncélt sem viselni.
Elkeserítő...
Nem fújhatom le gáz spray-el a támadót, nem hordhatok boxert, viperát, gumibotot, sokkolót és még egy qva mellényt sem engednek, amivel aztán semmilyen támadásra nem lennék alkalmas.
Bezzeg a motoros ruhákon engedik a protektort, qva logikus egy ország vagyunk mi.
Ja egyébként nem ilyen kínai airsoft védőruhát akarok venni, hanem olyat, ami ér is valamit.
A betörő miért lőne le? A tolvajok nem az életedért mennek, hanem a pénzért, értékekért. Egyébként megvédheted magad, nem tudom honnan veszed ezeket a butaságokat, de nem ártana utánaolvasnod. Gáz-spray-nek van olyan változata amit használhatsz önvédelemre, viperát, meg gumibotot minek akarsz magaddal cipelni? Na nehogy önvédelemnek ilyen eszköz kelljen már! Egyébként érdekes módon nekem nincs egyik sem és mégsem támadtak meg az utcán, nem lőttek rám, nem késeltek meg. Ha bármi ilyesmi helyzet adódna futnék mint a nyúl. Miért nem akarsz rögtön tankot meg aláaknásítani a kertet, mert biztos ott fognak bemászni a tálibok...
Nézz már rá az USA-ra. Rengeteg fegyver van az embereknél (önvédelemből persze, csakis) aztán egymást lövik agyon fényes nappal, iskolai mészárlások... Itt Pécsen elég volt egy ilyen lövöldöző hülye is úgyhogy nem kérünk belőlük többet, köszönjük!
Az utolsó előtti kommentelő megint nem olvasta el, amit írtam.
Nem a fél-automata gépkarabélyra írtam, amit írtam.
Hanem a fecó kormány által létrehozott törvényre.
Az utolsó válaszolónak annyit szeretnék mondani, hogy gyere költözz le Borsod megyébe, vagy gyere a 8 kerbe.
Megnézem mennyire leszel nagyfiú késő este, amikor buliba mennél, csak a sok drogos cigány meg éppen le akar késelni.
Nem véletlenül csak fényes nappal megyek "mulatni" és nem véletlenül nem járok diszkókba.
Én szerencsére egy biztonságos városban élek, de résen kell lenni.
Nézd meg a közép európai országokat, csehország, szlovákia, vagy ausztria, vagy svájc.
Nem korlátozzák ennyire a fegyverviselést, mint mi.
Persze nem is Amerikai liberalizmus van náluk, még sincs lövöldözés.
Az iskolai mészárlásokra annyit tudok mondani, hogy bizonyára okkal tesz valaki ilyet.
99%-ban okkal megy át pszichopatába valaki.
Olyan nagyon kevés van, aki tényleg beteg és nem ura magának.
Most fel lehet háborodni.
De azt mondom, hogyha valakit felbosszantanak sok mindenre képes.
Szerintem sem normális dolog lövöldözni, meg mészárolni, de higgyétek el, ha majd betörnek hozzátok, aztán jól agyba főbe vernek stb, akkor majd elgondolkoztok ezen.
A tolvajok nem vernek agyba-főbe. Értsd már meg! Mire felébredsz és megnézed, hogy mi van már rég leléptek. Egy ismerősömék házát úgy pakolták ki, hogy ő fent aludt, míg odalent meg kipakoltak. Csaj egyébként. Hozzá sem nyúltak a lányhoz! Ennyit erről.
Amit a hülyeségről írtál...már bocsi, de én ismertem a srácot, akit az az idióta itt Pécsen lelőtt. Szóval ne írj ilyeneket, mert ettől felmegy a pumpa! Én sem lakok éppen vidám helyen ha érdekel. Mégsem akarok lövedék-álló mellényben flangálni a városban. Itt elég sokminden történt az elmúlt egy évben (Bándy Kata, a polgármester lánya, melinda utcai emberölés -itt van két utcányira) mégsem gondolkozok így. Nálam is van néha bicska, de most szerinted 5 ember ellen mi a lóf.szt ér? Körbeállnak és agyonvernek. Amúgy Szlovákiában is vannak kemény leszámolások, Csehországban is. Az osztrák emberek jóval civilizáltabbak, mint mi szóval ott nincs ekkora probléma, de azért ott is vannak fegyveres emberölések.
Figyelj erről nem nyitok vitát.
Igazad van, ha csak lopnak akkor nem bántanak.
Ha rabolnak akkor viszont igen.
Mielőtt elkezdesz fikázni tanuld meg mi a különbség.
Szerinted az öregasszonyok saját szórakoztatásuk miatt veretik meg magukat, miközben a házukat kifosztják?
Az 5 ember ellen annyit tudok mondani, hogy ezért edzek és fejlesztem a fizikumokat, hogy meg tudjam védeni magam adott esetben bármilyen fegyver nélkül.
Kést amúgy sem vihetsz magaddal az utcára.
Szóval ne akarj kioktatni, ez a weboldal arról szól, hogy segíts másoknak, nem a kritizálásukról.
Jó lehet, hogy amit írtam kicsit furcsának tűnik, de szeretnék kések és kardok mellett mást is gyűjteni, ha nincs ellenedre.
Téma lezárva
Ja és annyit hozzátennék még, hogy mindig is voltak hülyék.
Aki akart fegyver nélkül is tudott gyilkolni.
Ha belegondolsz a fegyvertartás nem igen változtat azon, ha te elmebeteg vagy és ki akarod irtani a fél iskolát.
Mindenből lehet fegyver, hogy a legegyszerűbbet mondjam ott a kezed, ha nem elég akkor a környezeti tárgyak.
Dehogy még inkább éreztessem a fentieket, minden konyha tele van késsel.
Szóval aki tud és akar uralkodni magán az arra használ minden tárgyat,a mire való.
A gyűjtők 99%-a soha nem lesz tömeggyilkos, csak mert fegyvere van.
Jogi diplomám van, szerintem tudom mi a különbség a rablás és a lopás között!
Te kevered össze a dolgokat. Rabláshoz kényszer, vagy fenyegetés kell, márpedig nem jellemző, hogy a besurranótolvajok felébresztenek, hogy megfenyegessenek! Ennyit erről!
Nem állítottam olyat, hogy a gyűjtőkből elvetemült tömeggyilkosok lesznek. Engem is érdekelnek a fegyverek, elég sokat olvasok róluk, ezenkívül harcművészetet is űzök, így meg tudom magam védeni, ha kell. De ettől függetlenül, ha olyan helyzetbe kerülnék, inkább elfutnék.
Fegyvertartás liberalizációja terén egyetértek a kérdezővel, de azért gépkarabély meg a golyóálló mellény kicsit durva.
A hülye patikusgyerek, ha elszánta magát az ámokfutásra, lőfegyver nélkül is megoldotta volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!