Honnan tudok beszerezni testpáncélt, golyóálló felszerelést?
Tegnap láttam a Storage Hunters nevű műsorban, hogy egy raktárban találtak mindenféle 3A golyóálló képességű testpáncélt.
Az a kérdés, hogy Mo-on és az euban (svájcon kívül) legális-e ilyet birtokolni mint pl: Gázmaszk, Golyóálló mellény, teljes testpáncél, arcot védő páncél stb.
Valamint ezeket honnan lehetne beszerezni?
6A minősítésű cuccokat szeretnék beszerezni, és egyéb katonai cuccokat mint pl: éjjellátó, hőkereső.
Esetleg könnygáz és füstgránát is érdekelne.
Valamint egy AR15-ös gépkarabély M1911-es pisztoly, vagy SIG sauser, esetleg T-glock.
Ha jól tudom az egész euban csak fél automata módban birtokolhatok gépkarabélyt.
Svájcról olvastam, hogy ott a hadseregben szolgálók megtarthatják a fegyvereiket szolgálati idejük letelte után, csak az automata üzemmódot valahogy kiszerelik belőle.
Erre alapozva kérdezem, hogy lehet-e olyan fél automata fegyvert, vagy burst fire módra képes fegyvert tartani?
Svájcból és különféle amerikai weboldalakról tudnék venni ilyen cuccokat, csak nem akarom, hogy lefoglalják a vámon, mondván szabálytalan engem meg jól bebörtönözzenek.
Itt egy honlap példának:
Komoly kérdés, komoly válaszokat várok...
19 éves vagyok gyökerek.
Nem mindenki gyerek, akit érdekelnek a katonai holmik.
Olyanról hallottatok már, hogy gyűjtő?
Meg sem fordult a fejetekben, hogy gyűjteni akarom és nem az utcán randalírozni?
Egy kis méretű kés / kard gyűjteményem már van.
Gondoltam váltok és katonai cuccokat is beszereznék.
A 2. válaszolótól kérdezném, hogy mit nem vehetek?
Fegyvert, vagy különféle testpáncélokat?
A fegyvernél én is úgy tudtam, hogy nem lehet, de gondoltam hátha változott a szabályozás.
Egy valamit nem értek.
Ha tilos a fél automata fegyverek tartása, akkor a vadászpuskák tartása miért nem?
Nem ismerem különösebben a vadászpuskákat, de biztos ott is van fél automata, nem csak olyan, amelyiket minden lövés után csőre kell tölteni.
1. Az automata fegyverek tartása tilos. A mai modern maroklőfegyverek mind félautomaták. Engedélykötelesek. Ahogy a vadászlőfegyverek is. Elméletileg a hatástalanított fegyverek tartása engedélyezett, de ugye azt hatástalanítattni kell, ha jól tudom még szakértőnek is meg kell vizsgálnia, hogy tényleg hatástalanított-e a fegyver.
2. 2007-től tilos lövedékálló mellényt viselni, szerintem a vásárlás is úgy van megoldva, hogy magánember ne vehessen ilyet, csak engedéllyel. Utána kéne nézni, de most bevallom erre lusta vagyok.
"Magyarországon legálisan, magánszemélyként nem vehetsz és nem is tarthatsz."
Ne hülyítsd már szerencsétlent.
"2007-től tilos lövedékálló mellényt viselni, szerintem a vásárlás is úgy van megoldva, hogy magánember ne vehessen ilyet, csak engedéllyel. Utána kéne nézni, de most bevallom erre lusta vagyok."
Ha lusta vagy ne írj marhaságokat. Sem a tartása, sem a viselése nem tilos. A közbiztonságra különösen veszélyes eszközökre érvényes szabályozás vonatkozik erre is. Tehát közterületen nem viselheted, de szállíthatod, magánterületen korlátozás nélkül viselheted és tarthatod is. Sem a tartása sem a beszerzése semminemű korlátozás alá nem esik, tudtommal még életkorhoz sem kötött, de ha ebben tévednék javítson ki valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!