Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Honnan tudok beszerezni...

Honnan tudok beszerezni testpáncélt, golyóálló felszerelést?

Figyelt kérdés

Tegnap láttam a Storage Hunters nevű műsorban, hogy egy raktárban találtak mindenféle 3A golyóálló képességű testpáncélt.

Az a kérdés, hogy Mo-on és az euban (svájcon kívül) legális-e ilyet birtokolni mint pl: Gázmaszk, Golyóálló mellény, teljes testpáncél, arcot védő páncél stb.

Valamint ezeket honnan lehetne beszerezni?

6A minősítésű cuccokat szeretnék beszerezni, és egyéb katonai cuccokat mint pl: éjjellátó, hőkereső.

Esetleg könnygáz és füstgránát is érdekelne.

Valamint egy AR15-ös gépkarabély M1911-es pisztoly, vagy SIG sauser, esetleg T-glock.

Ha jól tudom az egész euban csak fél automata módban birtokolhatok gépkarabélyt.

Svájcról olvastam, hogy ott a hadseregben szolgálók megtarthatják a fegyvereiket szolgálati idejük letelte után, csak az automata üzemmódot valahogy kiszerelik belőle.

Erre alapozva kérdezem, hogy lehet-e olyan fél automata fegyvert, vagy burst fire módra képes fegyvert tartani?

Svájcból és különféle amerikai weboldalakról tudnék venni ilyen cuccokat, csak nem akarom, hogy lefoglalják a vámon, mondván szabálytalan engem meg jól bebörtönözzenek.

Itt egy honlap példának:

[link]

Komoly kérdés, komoly válaszokat várok...

2013. jún. 20. 11:14
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
77%
Túl sokat játszol a cod-dal, ideje lenne felnőni.
2013. jún. 20. 11:33
 2/21 anonim ***** válasza:
72%
Magyarországon legálisan, magánszemélyként nem vehetsz és nem is tarthatsz.
2013. jún. 20. 11:50
 3/21 doboszoli ***** válasza:
72%
Hm. Korán kezdődik a nyári szünet..))
2013. jún. 20. 12:15
 4/21 A kérdező kommentje:

19 éves vagyok gyökerek.

Nem mindenki gyerek, akit érdekelnek a katonai holmik.

Olyanról hallottatok már, hogy gyűjtő?

Meg sem fordult a fejetekben, hogy gyűjteni akarom és nem az utcán randalírozni?

Egy kis méretű kés / kard gyűjteményem már van.

Gondoltam váltok és katonai cuccokat is beszereznék.

2013. jún. 20. 12:19
 5/21 A kérdező kommentje:

A 2. válaszolótól kérdezném, hogy mit nem vehetek?

Fegyvert, vagy különféle testpáncélokat?

A fegyvernél én is úgy tudtam, hogy nem lehet, de gondoltam hátha változott a szabályozás.

Egy valamit nem értek.

Ha tilos a fél automata fegyverek tartása, akkor a vadászpuskák tartása miért nem?

Nem ismerem különösebben a vadászpuskákat, de biztos ott is van fél automata, nem csak olyan, amelyiket minden lövés után csőre kell tölteni.

2013. jún. 20. 12:24
 6/21 anonim ***** válasza:
94%

1. Az automata fegyverek tartása tilos. A mai modern maroklőfegyverek mind félautomaták. Engedélykötelesek. Ahogy a vadászlőfegyverek is. Elméletileg a hatástalanított fegyverek tartása engedélyezett, de ugye azt hatástalanítattni kell, ha jól tudom még szakértőnek is meg kell vizsgálnia, hogy tényleg hatástalanított-e a fegyver.

2. 2007-től tilos lövedékálló mellényt viselni, szerintem a vásárlás is úgy van megoldva, hogy magánember ne vehessen ilyet, csak engedéllyel. Utána kéne nézni, de most bevallom erre lusta vagyok.

2013. jún. 20. 12:40
 7/21 anonim ***** válasza:
30%

"Magyarországon legálisan, magánszemélyként nem vehetsz és nem is tarthatsz."

Ne hülyítsd már szerencsétlent.

2013. jún. 20. 14:45
 8/21 anonim ***** válasza:
51%

Tessék, itt is be tudsz szerezni:

[link]

2013. jún. 20. 14:49
 9/21 anonim ***** válasza:
37%

"2007-től tilos lövedékálló mellényt viselni, szerintem a vásárlás is úgy van megoldva, hogy magánember ne vehessen ilyet, csak engedéllyel. Utána kéne nézni, de most bevallom erre lusta vagyok."

Ha lusta vagy ne írj marhaságokat. Sem a tartása, sem a viselése nem tilos. A közbiztonságra különösen veszélyes eszközökre érvényes szabályozás vonatkozik erre is. Tehát közterületen nem viselheted, de szállíthatod, magánterületen korlátozás nélkül viselheted és tarthatod is. Sem a tartása sem a beszerzése semminemű korlátozás alá nem esik, tudtommal még életkorhoz sem kötött, de ha ebben tévednék javítson ki valaki.

2013. jún. 20. 14:53
 10/21 anonim ***** válasza:
Van egy csomó oldal (köztük eu-s is, eu-n belül meg nincs vám vagy áfa) ahol rendelhetsz.
2013. jún. 20. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!