Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » A hadsereg miért nem használ...

A hadsereg miért nem használ "egész testes" felszerelést?

Figyelt kérdés

Ezt úgy értem, hogy a katonáknak van sisakuk, golyóálló mellényük és ennyi... Miért nincsenek pl. olyan sisakok, mint a bukósisak? Vagyis egy rendes sisak, plexivel az arc részen (max. nagyobb látómezőt biztosítana, mint egy sima motoros bukósisak). Jobban védené a tarkót, a repeszektől az arcot.

Másrészről valami ami védi a lábakat és karokat úgyszintén a repeszektől vagy (legalábbis gellert kapott) lövedékektől. Vannak olyan anyagok amik könnyűek és a lövéseknek is valamilyen szinten ellenállnak.

Mivel már nincs szükség olyan mértékű gyorsaságra, mint a 2. világháborúban, indokolt lenne használata ilyesmi felszerelésnek a katonák védelmének érdekében...

Mégis miért nem használják? Vannak prototípusok... Esetleg túl drágák? (Nincs elég pénz az olaj "lopása" mellett? lásd: Amerika)

2013. febr. 6. 21:10
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Vagy teljes páncélzatban hatalmas pajzsokkal mint a lovgok :d
2013. febr. 6. 21:24
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Vagy Vasember akkor már.

Ne kispályázzunk.

2013. febr. 6. 21:34
 3/9 anonim ***** válasza:
87%

Ha van a közeledben egy "szkafanderes" bukósisak, akkor vedd fel, légy szíves. És ha megvan, próbálj benne mindennapi tevékenységeket végezni pár percig. Rá fogsz jönni, hogy arra nem jó: túlságosan tompítja a hangot, hidegben bepárásodik, melegben megfő benne a fejed, szűkíti a látóteret, nehéz, ha karcos a plexi, nem látsz semmit - motorozáshoz jó, mert kellően véd, de egyáltalán nem praktikus viselet.

A katonák számára sem az: nekik jól kell látniuk, hallaniuk és az sem baj, ha a felszerelésük tömege mellett még mozogni is tudnak. Ezért nem használnak teljes siakokat, ha nem muszáj. És ezért nincs a karjukon, lábukon páncélzat.

"Mivel már nincs szükség olyan mértékű gyorsaságra, mint a 2. világháborúban,..."

Ja, azóta az ellenség mindig lassított felvételeken érkezik, mer' az amcsi filmekbe' is így van. Nem kell fedezéktől fedezékig szaladni, lépcsőn fel-le rohangálni, csak sétálgatnak a néger katonák a sivatagi mintás ruhájukban Irakban, kezükben az M4-gyel, rágóznak és szigorúan néznek az utcagyerekekre (ha jó fejek, akkor adnak nekik is rágót). Ha meg támadás jön, Supermanként elrepülnek, mert a felszerelésük pillekönnyű.

Szerintem azért most sem árt a katonának, ha tud mozogni, méghozzá gyorsan. Az meg nem megy egy teljes testes, merev és nehéz páncélban. Hiszen ha igazad lenne, még mindig a páncélos lovagok jelentenék a hadviselés csúcsát, hiszen a páncél mindentől megvédi őket. Oszt' közben pár száz éve kimentek a divatból, nem is értem, miért.

2013. febr. 6. 21:49
 4/9 anonim ***** válasza:
76%
Én rádaggatnék egy nehéz vagy egy közepes mellényt és szívesen futtatnának benne 5kmt utána megkérdezném kérsz e teljes testes felszerelést.
2013. febr. 6. 22:13
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként a könnyű mellények max szúrás és maroklőfegyverek ellen védenek, ami lássuk be egy harctéren nem túl gyakori. Ott leginkább csak a tisztek rohangálnak maroklőfegyverrel.

A közepes megvéd a kisebb karabélyok ellen a nehéz a harctéri gépkarabélyok ellen is, viszont egy géppuska vagy rombolópuska úgy átüti mint a szart. Szóval ezzel már csak a túlélési esélyeid redukálnád a nullára, mikor két fedezék közt kell mozognod nyílt terepen, egy nehéz mellényben már egy háziasszony kilőne 200m ről aki akkor fog először fegyvert.

Gyakorlatilag esélyed sem maradna túlélni.

2013. febr. 6. 22:30
 6/9 Gugu Gabor ***** válasza:
100%

Szerintem a lényeget fent leírták a többiek, nehéz akadályoz a mozgásban stb. Az hogy a gyorsaság nem fontos ez nem tudom honnan jött... Amit nem árt figyelembe venni hogy ezt a cuccot ideális esetben is mondjuk napi 8 órában kell viselned (ha valami balul üt ki akkor napokig)

Egyébként amíg nem csináltad, addig lehet azt mondani hogy az a 4 kiló nem sok, röhögve megemelem, de ha egész nap a nyakadban lóg akkor estére már marha mód le szeretnéd tenni.

Cikk ha érdekel:

[link]

2013. febr. 6. 23:10
 7/9 anonim ***** válasza:
A golyóálló mellény max pisztoly ellen véd, a sisakot is átviszik a karabélyok.
2013. febr. 7. 20:55
 8/9 anonim ***** válasza:

Miért nincsenek pl. olyan sisakok, mint a bukósisak? Vagyis egy rendes sisak, plexivel az arc részen (max. nagyobb látómezőt biztosítana, mint egy sima motoros bukósisak). Jobban védené a tarkót, a repeszektől az arcot.

[link]

ts/8qcgwc/gign_at_eurosatory_2018_2048x1366/

2019. máj. 31. 16:51
 9/9 anonim ***** válasza:
[link] bocs, rosszul küldtem el
2019. máj. 31. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!