Magyar fiatalok! Ti szivesen mennetek sorkatonasagra?
En nem elek Magyarorszagon ezert nekem mennem kell majd egy ket napos kivizsgalasra (kötelezö) ahol eldöntik,hogy alkalmas vagyok-e vagy nem es ha alkalmas vagyok akkor kötelezö lesz 6 honapra bevonulnom az iskola utan.
Sokak szerint ez nagyon rossz,de en nem tartom olyan rossznak. Ti hogyan allnatok hozza ? Mi a véleményetek erröl ?
17F
"Ez erdekes,hogy ti igy gondoljatok ezt a dolgot...
Az en ismeröseim örülnek,hogy mehetnek a katonasagra es megtanulhatjak,hogy hogyan kell fegyvereket összerakni.
Szerintem is jo dolog a sorkatonasag sok mindent tanul az ember es megneveli a fiatalokat"
De pont ez a lényeg, hogy az ilyen kevésbé pénzes közép és kelet európai sorozott hadseregekben, a kiképzés kb csicskáztatásból állt, gránátot maximum egyszer dobtak (apám 50 múlt, ők például egyszer sem), puskával éles lőszerrel egész szolgálati idő alatt fél tárat nem lőttek ki. Bohóckodás az egész. Ha tényleg értelmes dolgokat tanítanának és tényleg csak a hasznos alapokat tanítanák meg, pár egy-két hónapos alkalommal és lenne valami szabadság a bevonulás idejét illetően, hogy ne rúgja fel az ember terveit, akkor azt mondom, üsse kő. De ez ne abból álljon, hogy alkoholistákat képezzenek, meg teljesen felesleges kunyhókat kelljen minden második éjjelen a semmi közepén őriznem és nem szeretném továbbá állandó jelleggel a folyósokat sem mosni, ezeknek a megtanulásához nem kell hadsereg.
"Akinek határozott jövőképe van illetve tesz is a céljaiért, önálló, na annak valóban időpazarlás, bár annyit hozzátennék, h azért férfi létére illene valamilyen szinten értenie a fegyverekhez,"
Többen leírták és én is több helyről hallottam már volt katonáktól, hogy kb alig tanítják meg a fegyverkezelést.
" [link]
Ezt a blogot én is szeretem olvasni és pont ebből vágja le az ember, hogy ez mennyire felesleges. Oké-oké, szerzel barátokat, tudod hogy néz ki egy puska, de... a történetekből is teljes mértékben látszik, hogy ez nem más, mint pénzkidobás az ablakon.
"Hétvégékre kapsz eltávot meg minden. Ha olyan lenne mint amit faterom mesélt akkor azon kívül, hogy hasznos is, mert a sok nyominak fegyelmet tanít, nem lesznek ilyen kis EMO-s csírák, álmosfejű nyomi hippszterek, és ezen kívül k.rvajó buli is egyben."
Ez az emonevelés komolyan a 14 évesek mániája. Ezer éve lecsengett ez az emo hullám, nem tartott fél évig sem és kb nem is ártott senkinek. Változik a divat, aki régen punk meg rocker lett volna, azoknak most az egy része tini korában átavanzsált egy időre emo-ba. Ez normális, szinte minden tini átesett hasonlón és most a pár tíz évvel idősebb korosztály se forgassa a szemét. Én is láttam ma már teljesen átlagos középkorú emberekről olyan fiatalkori képet, hogy égnek állt tőle a hajam. De ebből az emberek kinőnek, viszont nem a katonaság miatt.
Igen Ausztria.
Itt is sok olyan van aki azt mondja,hogy ez egy baromsag stb...De van pl. egy tanarom aki azt mondta,hogy neki tetszett es,hogy jo volt ott lenni. Es tenyleg szerintem sok fiatalnak szügsege van erre,mert sok fiatal csak cigizik es iszik,ez nem normalis.
"megtanulhatjak,hogy hogyan kell fegyvereket összerakni.
Szerintem is jo dolog a sorkatonasag sok mindent tanul az ember"
Igen, ez agyhalott amerikaiként tényleg jól jön, ha egyetemi campusokon vagy bevásárlóközpontokban akarod sorra mészárolni az embereket. Amúgy se tegyetek úgy, mint ha ma olyan nagy esély lenne, hogy fegyverrel "védd a hazádat" vagy akár az életedet másokkal szemben. Előbbire amúgy is ott vannak a hivatásos zsoldosok.
"es megneveli a fiatalokat"
Jobb helyen ez a család, iskola és a közvetlen környezet dolga.
Hogyha olyan lenne , mint Svájcban tehát értelmes ,hasznos akkor igen.
A svájci fiatalok is szeretik.
Viszont ha olyan lenne , mint a szovjet időkben akkor arra biztos nem mennék.
#27: "Én szívesen mentem volna fél évre. A legtöbb haverom így van vele, pedig senki sem különösebben militarista beállítottságú."
Akkor menjetek! Nem tilos most sem...
Csak kötelező ne legyen.
Tudom, hogy lehetne menni, de azzal tisztában vagy ugye, hogy fél évre nem igazán van értelme elmenni szerződésesnek?
Viszont sorkötelezettség esetén örömmel vállaltam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!