Magyar fiatalok! Ti szivesen mennetek sorkatonasagra?
En nem elek Magyarorszagon ezert nekem mennem kell majd egy ket napos kivizsgalasra (kötelezö) ahol eldöntik,hogy alkalmas vagyok-e vagy nem es ha alkalmas vagyok akkor kötelezö lesz 6 honapra bevonulnom az iskola utan.
Sokak szerint ez nagyon rossz,de en nem tartom olyan rossznak. Ti hogyan allnatok hozza ? Mi a véleményetek erröl ?
17F
Szerintem ezt akinek kicsit is van esze és "fiatalsága" az rossznak tartja. Azonban képes férfit nevelni a hülye gyerekből.
De manapság minek mennék katonának? Hogy mindenféle Közel-Keleti országban védjem a "demokráciát" a hazámtól több ezer km-re..?!
Azonban háborúk voltak, vannak és lesznek is míg ember az ember. Szóval hasznos ismeretekkel gazdagodhatsz addig is.
Nos, leginkább az menne szívesen katonának aki nem tudja, hogy ez mivel jár.
Természetesen mint normális ember, nem mennék szívesen katonának, semmi kedvem sincs 1-2 évet kib.szni az ablakon az életemből, pláne az egyik legfontosabb időszakából. Elárulom: régen is mindenki a háta közepére kívánta az egészet, csak hát az idő megszépít mindent.
19/F
Minek?
Amikor még volt, akkor is láttam, hogy mit csináltatnak a kiskatonákkal, mert volt "szerencsém" egy alföldi katonavárosban felnőni és családi ismerettségeken keresztül párszor bejárni a laktanyák érdekesebb részeit.
Szerencsére én már pont beleestem abba a körbe, akiknek eltörölték, de nem is hiányzott az a 9 hónap (?) folyosómosás, leltározás meg a többi blődség, amit csináltattak velük. Gyerekkori barátom apja kiképzőtiszt volt, ő mesélte, hogy folyamatosan változott a helyzet, de ha egy kiskatona tudott 20-t lőni az egész kiképzés ideje alatt, akkor már nagyon szerencsésnek mondhatta magát.
Ez erdekes,hogy ti igy gondoljatok ezt a dolgot...
Az en ismeröseim örülnek,hogy mehetnek a katonasagra es megtanulhatjak,hogy hogyan kell fegyvereket összerakni.
Szerintem is jo dolog a sorkatonasag sok mindent tanul az ember es megneveli a fiatalokat.
Én voltam, megértem mind a két oldalt.
Akinek határozott jövőképe van illetve tesz is a céljaiért, önálló, na annak valóban időpazarlás, bár annyit hozzátennék, h azért férfi létére illene valamilyen szinten értenie a fegyverekhez, már csak azért is, mert állampolgári kötelessége mindenkinek a haza védelme és abba gondoljatok bele, h hol lenne az ország, ha mindenki így beleszart volna az egészbe(főleg, h tapasztalat, h a 99%-nak az első AMD vagy gránátdobásnál úgy remeg a keze, mint a kocsonya)
Másrészt a mai fiatalok nagyrésze csak addig olyan önálló meg határozott még a száját kell jártatni, de ha diszkóba akar menni, akkor megy az "anya, adsz pénzt??"
Szal az ilyen nyámnyila bohócokra ráférne, h kicsit letörjék a szarvukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!