Oroszország segítené fegyverekkel az Aszad kormányt, ha a nyugati hatalmak elkezdenék felfegyverezni a felkelőket vagy passzív maradna?
A légvédelmi rendszer leszállítását is folyamatosan halogatják az oroszok.
Én a kormányerőket támogatom.
A felkelők fundamentalista , valláson alapuló államot akarnak.
Aszadék szekulárisak.
6/7-es válaszoló
Milyen lelkületű, stb. ember támogat egy olyan fundamentalista csoportot, mely embereket fejez le és vallási indítékokkal keresztényeket, meg alavitákat, de időnként szunnitákat is öl és amelyik bizonyíthatóan kötődik az Al-Káidához (Az ún. Al-Nuszra Front elismerte, hogy kötődik a fent említett szervezethez, már pedig ők számítanak a lázadók "elitegységének". Valljuk be őszintén, nem alaptalanul, ugyanis csecsenek és egyéb internacionalista iszlamisták harcolnak köztük, akiknek már van tapasztalatuk a gyilkolásban és terrorcselekményeben egyaránt).
Én Aszad rezsimjének sem vagyok feltétlen támogatója, de a reguláris szíriai katonák nem vagdosták ki áldozataik szívét és harapdálták (mint az egyik lázadó parancsnok tette legutóbb) és annak ellenére, hogy ők is követtek el atrocitásokat a szíriai lakosság körében, a 2011 előtti "boldog békeidőben" senkit nem diszkrimináltak a vallási hovatartozása miatt, mint ezek a mostani lázadók. A másik dolog pedig, hogy ennek az egész lázadásnak a kitörése nagyon "erőltetett" volt. 2011. februárjában, az ún. "harag napján" még egy ember sem jelent meg az utcákon, hogy tüntessen Aszad elnök ellen! Egy hónappal később nagyon rejtélyes körülmények között az egész ország vérbe borult.
Amúgy a kérdésre válaszolva: már most segítik az oroszok Aszadot, fegyverrel is. Ugyanígy a nyugatiak is fegyveren kívül már az ég világon mindent küldtek a lázadóknak, Szaúd-
Arábia és Katar, illetve Törökország pedig fegyvereket is szálított nekik, szóval gyakorlatilag nem következett be semmi változás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!